Ιβάν: Διάσκεψη Τύπου (18/4/2013)

Πρίν απο μερικά λεπτά τελείωσε η καθιερωμένη διάσκεψη τύπου του τεχνικού της ομάδας μας Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μεταξύ άλλων μίλησε για το πρωτάθλημα, το γεγονός που χρησιμοποίησε τον Μπούντιμιρ κορυφή στο αρχικό σχήμα της ομάδας μας στο προηγούμενο αγώνα αλλά και για το γεγονός ότι ο στόχος μας παραμένει να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για τον Μπούντιμιρ ανάφερε ότι κάποια σχόλια των οπαδών μας κατάντησαν κουραστικά και οτι ο παίκτης σίγουρα μπόρει να αποδώσει καλύτερα. Ζήτησε στήριξη και αγάπη προς του ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και ο ίδιος ανάφερε ότι η κριτική να γίνεται στο πρόσωπο του εφόσον είναι πάντα έτοιμος να την δέχετε. Πρόσθεσε ότι παρόλη την αλλαγή της φετινής ομάδας δεν παίζαμε πάντα το ωραίο ποδόσφαιρο αλλα μερικές φορές ζητούσαμε απλά τη νίκη. Μίλησε επίσης για τις πιθανές αλλαγές στην ομάδα αλλά πρόσθεσε ότι λόγο οικονομικών δεν θα μπορούμε να κάνουμε και πολλά στον τομέα του προγραμματισμού.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LM9p6oiPCYw[/youtube]

Διαβάστε αναλυτικά τα λεγόμενα του προπονητή μας:

Για τα αποτελέσματα του Κυπέλλου: “Νομίζω ότι βάση των αποτελεσμάτων του Κυπέλλου είναι φανερό ότι η τέταρτη θέση δεν οδηγεί στην Ευρώπη και αυτό αυξάνει την πίεση σε όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα θα έλεγα σε αυτές που είναι πιο πίσω στην βαθμολογία. Πλέον, όπως το βλέπω εγώ και να περνούσε κάποια από αυτές τις ομάδες πιθανών τα πράγματα να ήταν τα ίδια. Όσον αφορά το ματς με ΑΕΚ περιμένω να είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια καλή ομάδα.”

Για τα εκτός έδρας αποτελέσματα της ΑΕΚ:
Σίγουρα είναι παράξενο ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν χάσει περισσότερους βαθμούς εντός από ότι εκτός. Δεν παίζει πλέον τόσο σπουδαίο ρόλο η έδρα όπως τα προηγούμενα χρόνια.”

Για αυτοσυγκέντρωση και κούραση: Η χρονιά για τις ομάδες που παίζουν Ευρώπη όμως το πρωτάθλημα κρατάει αρκετόυς μήνες και αυτό είναι μεγάλη περίοδος. Δεν είναι μεγάλος αριθμός παιχνιδιών όμως μπορεί σε κάποια παιχνίδια να παρουσιαστεί έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης όχι όμως σε μεγάλο βαθμό. Είμαστε απόλυτα έτοιμοι για το παιχνίδι της Κυριακής.

“Η μόνη επιτυχία που θα δεχθώ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι αυτό που παλεύουμε από την αρχή της χρονιάς.”

Για την συμμετοχή Μπούντιμιρ στο ντέρμπι: “Το ξέρουν οι παίκτες μου κι εγώ. Ένας προπονητής αλλάζει το πλάνο του ανάλογα με τον αντίπαλο και πάντα προσπαθεί να ρισκάρει και αυτό αφορά εμένα. Σίγουρα ο Μπούντιμιρ συζητείται από πολλούς αν είναι καλός αν αξίζει και άλλα πολλά που έχουν καταντήσει κουραστικά. Ο Μάριο κάνει μια δουλειά που δεν την κάνει κανείς άλλος στην ομάδα. Όταν ήρθε είχαμε και τον Αιλτον, τον Σολάρι και τον Ατόρνο. Λόγω όμως των συγκυριών έπρεπε να ανταποκριθεί από την αρχή στο ρόλο του σε μια μεγάλη ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ. Στο τέλος θα κριθεί από τα γκολ του όμως δίπλα του κάποιοι άλλοι ωφελούνται. Από την αρχή δεν στηρίχθηκε όμως στο χέρι του είναι να αποδείξει το αντίθετο. Αν ψάχνουμε στο πρόσωπο του Μάριο τον Αίλτον δεν θα τον βρούμε όμως ένας τέτοιος παίκτης είναι χρήσιμος και εγώ πιστεύω σε αυτόν σαν παίκτη και ότι μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα.”

Για την κριτική σε κάποιους παίκτες: “Και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε κάποια παραδείγματα και να είμαστε άδικοι απέναντι σε κάποιους παίκτες και αυριο θα πούμε ότι είναι η εξαίρεση. Όλοι οι παίκτες χρειάζονται την ίδια υποστήριξη, τουλάχιστον στα 90 λεπτά του ματς. Αυτός που έχει την ευθύνη είναι ο προπονητής. Η δουλειά μου είναι τέτοια που πάντα θα είμαι εκτεθειμένος στην κριτική. Εϊναι όμως κρίμα για κάποια από αυτά τα παιδιά γιατί καταλαβαίνουν το τι γίνεται κι επειδή ξέρω πως δουλεύουν και συμπεριφέρονται όμως τουλάχιστον για 90 λεπτά δικαιούνται την υποστήριξη και από εκεί και πέρα ο κάθε ένας μπορεί να κάνει κριτική. Όλες οι επιλογές είναι δικές μου και είμαι έτοιμος να δεχθώ την οποιαδήποτε κριτική. Αυτό που θέλω είναι να τους δώσουμε λίγη αγάπη λίγη πίστη.”

Για το τρόπο παιχνιδιού της ομάδας μας: “Η αλήθεια είναι ότι φέτος έπρεπε να προσαρμοζόμαστε σε νέα δεδομένα λόγω των συγκυριών στα πρόσωπα αλλά και στο σχήμα της ομάδας. Σίγουρα αυτό που δεν έχουμε φέτος είναι το γνωστό είδος παιχνιδιού με την κατοχή της μπάλας και το όμορφο και απλό ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε παρά τις δυσκολίες με τους τραυματισμούς και τις ελλείψεις αλλά ήταν πάρα πολύ δύσκολο να επιμένουμε σε έναν τρόπο παιχνιδιού που θα μας έδινε το ωραίο ποδόσφαιρο. Γι αυτό και εμείς βάλαμε ως στόχο τις νίκες σε κάθε παιχνίδι. Η φετινή ομάδα ήταν ένα επίπεδο πιο κάτω όμως υπάρχουν και τα θετικά. Όπως η διάθεση της ομάδας να παλέψει για τον τίτλο, η μεγάλη προσπάθεια όταν είμασταν αρκετά πίσω και βασίστηκαμε σε ένα αποτελεσματικό τρόπο παιχνιδιού και όχι το θέαμα. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να ζητάει περισσότερα και εμείς δεν τους δώσαμε όμως δώσαμε καρδιά και πίστη μέσα στο γήπεδο. Αυτό που θέλω εγώ να πω είναι ότι δεν φταίνε αυτά τα παιδιά, τα δίνουν όλα. Εγώ φέρω τις μεγαλύτερες ευθύνες και τις τύψεις ότι δεν μπορούσα να ανταποκριθώ σε αυτές τις απαιτήσεις για να ικανοποιήσω και τους φιλάθλους. Εαν οι φίλαθλοι οι δικοί μου δεν είναι ευχαριστημένοι τότε εγώ έχω τις ευθύνες.”

Αγωνιστικά προβλήματα: “Εϊχαμε κάποια μικροβλήματα με τον Χιώτη και τον Χαραλαμπίδη αλλά σήμερα συμμετείχαν όλοι στην προπόνηση. Μοναδικό πρόβλημα κάποιες μικροενοχλήσεις που είχε ο Μάριος Ηλία χωρίς να είναι κάτι το σοβαρό.”

Για τις μεταγραφές και την προοπτική της ομάδας μας στην Ευρώπη: “‘Όλα αυτά τα θέματα αφορούν εμένα και την ομάδα. Όταν έρθει η ώρα να μάθετε κάτι περισσότερο θα το μάθετε. Για την ομάδα ίσως να είναι νωρίς να μιλήσω όμως είναι καλή ομάδα αλλά της λείπει κάτι. Δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στην πρώτη θέση. Σίγουρα θέλουμε κάτι περισσότερο και αλλαγές, όχι όμως όπως πέρσι. Είναι σίγουρο ότι έχουμε μια καλή βάση όμως κάποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν για να έχει τύχη στην Ευρώπη. Το ΑΠΟΕΛ σε σχέση με άλλες ομάδες είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα όμως έχει περιθώρια βελτίωσης. Ο προγραμματισμός είναι μια λέξη που δεν μου αρέσει όμως είναι λογικό σε μια χώρα όπου κάθε ομάδα κάνει τόσες πολλές αλλαγές. Εμείς θα κάνουμε αλλαγές όχι όμως τόσες όσες πέρσι. Αυτό όμως είναι σχετικό ανάλογα και με την οικονομική κατάσταση στην χώρα.”

Like
Share
Tweet