5η καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη

Η πρώτη ανησυχία των οπαδών της ομάδας μας στην αρχή της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν ήταν η αμυντική μας γραμμή. Είδαμε τον άτσαλο Μπόρδα και τον ανούσιο Ζουέλα να έρχονται στην ομάδα μας και οι ΑΠΟΕΛίστες να αντιδρούν έντονα για την ποιότητα των δύο παικτών μας. Με την πάροδο του χρόνου η αμυντική λειτουργία της ομάδας  μας καλυτέρεψε με πολλές συγκυρίες. Ο Μπόρδα μείωσε τα λάθη, ο Ζουέλα έκατσε στον πάγκο, είχαμε τον Καρυπίδη τραυματία επανήλθε και τον περιμένουμε στα γήπεδα να πάρει αγώνες στα πόδια του! Επανήλθε και ο Ολιβέιρα και η άμυνα μας δέθηκε με κάποιο τρόπο έστω και αργά αφού ξεπεράσαμε τα διάφορα προβλήματα που είχαμε κατα διαστήματα. Αλήθεια, τελικά που είναι ο Ζουέλα;

Ερχόμαστε στην 21 αγωνιστική και συνεχίζουμε στην 22η αγωνιστική να έχουμε μόνο 10 τέρματα στο παθητικό μας και να βρισκόμαστε στην 5Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! Ποιός θα το έλεγε, ποιός θα το πίστευε αγαπητοί ΑΠΟΕΛίστες. Δεν σταματούμε να παλεύουμε για τα καλύτερα στην ομάδα μας και αυτά φαίνονται στα στατιστικά!

Το “μισό” πρωτάθλημα εξαρτάτε απο την άμυνα αφού στην περσινή χρονιά είδαμε τον ντεγκρά της αέλ να είναι με τρία τέρματα κατά για πολύ χρονικό διάστημα και τελικά τα γατάκια πήραν το πρωτάθλημα.

Πολύ σημαντικός παράγοντας η άμυνα σε ένα πρωτάθλημα! Πολύ σημαντικό να έχουμε λίγα τέρματα κατά και πολύ σημαντικό να έρθει ο Καρυπίδης πίσω στα γήπεδα να πάρει παιχνίδια πάνω του. Ιβάν;;; Τί λές, καιρός του να μπεί στην 11άδα!

Στα στατιστικά είδαμε ότι η εστία μας παραβιάζεται 0.48 ανα αγώνα! Κάποια γραφόμενα αναφέρουν ότι όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα Βουλγαρίας και Σερβίας το ΑΠΟΕΛ μας θα έχει την προοπτική να αναρριχηθεί στην θέση του σχετικού πίνακα:

1 Μπάγιερν Μον. Γερμανία Bundesliga 22 αγώνες 7 τέρματα 0,32 ανά αγώνα
2 Ludogorets 1947 Βουλγαρία Πρώτη Κατηγορία 15 7 0,47
3 ΤΣΣΚΑ Σόφιας Βουλγαρία Πρώτη Κατηγορία 15 7 0,47
4 Vojvodina Σερβία Πρώτη Κατηγορία 15 7 0,47
5 ΑΠΟΕΛ Κύπρος Πρώτη Κατηγορία 21 10 0,48
6 Ελτσε Ισπανία Δεύτερη Κατηγορία 25 12 0,48

Like
Share
Tweet