Αλωνεύτης: Ο άτυχος της χρονιάς

alo partidariosΤα νέα για το αποτέλεσμα της μαγνητικής εξέτασης στον Αλωνεύτη δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν. Με την διάγνωση να είναι σπονδυλόλυση και σπονδυλολίσθηση Α βαθμού με δισκοπάθεια επι παλαιόυ εδάφους καταλαμβαίνουμε ότι ο Ευστάθιος μας θα απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα απο τους αγωνιστικούς και προπονητικούς χώρους. Τι εννοούμε όμως με τους ιατρικούς όρους της διάγνωσης; Για να κατανοήσουμε όλοι μας τι συμβαίνει με τον Αλωνεύτη, σας επεξηγούμε τους όρους: …

Σπονδυλόλυση: Η ακανθώδης απόφυση του σπονδύλου, σπάζει με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος σπόνδυλος να είναι ελέυθερος. Είναι και μια από τις αιτίες της σπονδυλολίσθησης.

Σπονδυλολίσθηση: Μετακίνηση ενός σπονδύλου είτε μπροστά ή πίσω. Το πιο κοινό σημείο στην σπονδυλική στύλη που συμβαίνουν είναι η οσφυϊκή μοίρα ή κοινός γνωστή σαν μέση. Η σοβαρότητα της πάθησης, βασίζεται στον βαθμό της ολίσθησης. Ο Α βαθμός που διεγνώστηκε στον Στάθη είναι ο πιο ήπιος (καλός).

Δισκοπάθεια: Βάση της διάγνωσης, όταν εννοούμε επι παλαιού εδάφους εννοούμε ότι το τραύμα προήλθε στο παρελθόν. Στην δισκοπάθεια εντάσσονται όλες οι παθήσεις που αφορούν τον μεσοσπονδύλιο δίσκο και μπορεί να είναι, καθίζηση, κήλη ή ολική καταστροφή. 

Picture4

Η θεραπεία για τις πιο πάνω παθήσεις συμπεριλαμβάνει δύο προσεγγίσεις. Την συντηρητική, όπου η θεραπεία θα προσπαθήσει να γίνει με την χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων και φυσιοθεραπείας – κινησιολογίας για την ενδυνάμωση και χαλάρωση των επηρεασμένων μυϊκών ομάδων καθώς και για την αντιμετώπιση του πόνου. Ο χρόνος αποθεραπείας για τέτοιου είδους προβλήματα, μπορέι να διαρκέσει από λίγες βδομάδες μέχρι μήνες αναλόγος του ασθενή.

Ο Στάθης συγκαταλέγεται στις μονάδες ποδοσφαιριστών που θα βοηθήσουν πολύ στην φετινή μαραθώνια πορεία μας στην Ευρώπη αλλά και στην Κύπρο. Τον χρειαζόμαστε να είναι ετοιμοπόλεμος όσον σύντομα γίνεται. Ελπίζουμε ότι το πρόβλημα που εμφανίστηκε, να ξεπεραστεί σύντομα και κυριότερο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ «ΣΗΜΑΔΙΑ»

Like
Share
Tweet