Γενική Συνέλευση Εταιρείας – Καταστατικό

Η Εταιρεία της ομάδας μας, στις 23/03/2021, οδηγείτε σε Γενική Συνέλευση των μετόχων, για να καθορίσουν την επόμενη μέρα για την ομαδα μας. Μετά από μια καταστροφική, ανέλπιστή πορεία της ομάδας μας στην φετινή σεζόν, που ήταν αποτέλεσμα αρκετών διοικητικών λαθών των προηγούμενο χρονιών, απλός εκδηλώθηκαν πολύ απότομα φέτος, οι μέτοχοι μας καλούνται να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για να ξαναβρεί η ομαδα μας την οικονομική υγεία αλλά και τον καλό παλιό της εαυτό.

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ δημιουργήθηκε πριν αρκετά χρόνια, τον λόγο τον γνωρίζουμε όλοι μας, που ήταν πάλι για την οικονομική επιβίωση της ομάδας μας και το καταστατικό που εχει συντακτεί, έχει το μοντέλο του συγχρόνου σωματείου.

Πλέων τα δεδομένα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για ποδοσφαιρικές εταιρείες, έχει αλλάξει και όλες πλέων οι ποδοσφαιρικές εταιρείες είναι μεγαλομετοχικές. Αυτό το έχει επισημάνει και ο νυν πρόεδρος μας, στην συνέντευξη του στην Cablenet, όπως επίσης, ο μεγαλομέτοχος μας Γιάννης Δημητρίου σε μια συνέντευξη του, πριν κανένα μήνα.

Ο Γιάννης Δημητρίου, έχει οριστεί από την Εταιρεία και Σωματείο ΑΠΟΕΛ, να αναθέσει σε κάποιον οίκων να κάνει επαλήθευση των οικονομικών που παρουσιάζει η Εταιρεία, όπως επίσης να κάνει κάποιες καταστατικές εισηγήσεις. « … καθώς επίσης και να προβεί σε εισηγήσεις βελτίωσης των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης οι οποίοι δύναται να ενσωματωθούν σε πιθανές προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές.»

Σε καμία μεγάλη ομαδα της Ευρώπης, βλέπε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους, ΑΠΟΕΛ κ.α., δεν μπορει πλέων ο κόσμος τους να σώσει οικονομικά τις ομάδες τους. Όλες οι ομάδες αυτές, εκτός του ΑΠΟΕΛ έχουν μεγαλομέτοχο, που βάζει τα εκατομμύρια του και τα διαχειρίζεται αυτός για το συμφέρων της επιχειρήσεις του, που κα επέκταση το καλό της ομάδας του.

Για να πάρουμε ένα πρόσφατο παράδειγμα εδώ στην νησί μας, την ομόνοια, από τον καιρό της οικονομικής τους κατάρρευσης, βλέπε Ocean Tanker και Μιλτη, ο κόσμος της προσπάθησε να την σώσει οικονομικά, αγοράζοντας, τουβλούθκια, μπύρες, χυμούς, κολόχαρτα, κλινεχ, κάρβουνα αλλά δεν τα κατάφερε. Η ομαδα τους πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και αγωνιστικά και οικονομικά. Από την μέρα που έκαναν την μεγαλομετοχική εταιρεία τους, την αγόρασε ένας δεξιός Κυπραιο-Αμερικάνος, έβαλε τα εκατομμύρια δολάρια του, την διαχειρίζεται σωστά και η ομαδα τους άρχισε να ανασταίνετε.

Το ίδιο έκανε και η Αεκ Λάρνακας. Έβαλε μεγαλομέτοχο, τους έκανε μια αξιοπρεπείς ομάδας για τα εμβέλεια τους και τους έκτισε και ένα ωραίο γήπεδο.

Όσο πιο γρηγορά το καταλάβουμε αυτό εμείς, ότι πρέπει να αλλάξουμε το καταστατικό μας, σε μεγαλομετοχικό, τόσο πιο γρηγορά, θα βγούμε από αυτό το looping, αλλιώς θα έχουν το ίδιο κατάντημα όπως τις άλλες ομάδες.

Ένα άλλο μεγάλο καλό που έχει το μεγαλομετοχικό καταστατικό, είναι ότι, δεν θα κατηγορείτε (δεν λεμέ ότι υφίσταται) το εκάστοτε διοικητικό συμβούλιο, ότι παίρνει μίζες από διάφορες πράξει, γιατί ένας μεγαλομέτοχος, δεν θα παίρνει μίζες από τον εαυτό του, αλλά αντίθετα θα προσπαθεί να κάνει την καλύτερη πράξει για να γλυτώσει χρήματα.

Παρακαλούμε του μεγαλομέτοχους της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, να δούνε πάρα πολύ σοβαρά αυτό το ζήτημα, εάν θέλουμε η ομαδα μας, να επανέλθει στο συντομότερο και να πρωταγωνιστήσει ξανά για τίτλους.

Τα εκατομμύρια που χρωστά αυτή την στιγμή η ομαδα μας, για εμάς τους ΑΠΟΕΛιστες είναι πάρα πολλά, αλλά για ένα μεγάλο επενδυτή, 30-40 εκατομμύρια για ένα πλάνο 7 χρόνων να κτίσει και το γήπεδο μας, δεν είναι πολλά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα και επίσης υπάρχουν αρκετές εταιρείες που θέλουν να αναλάβουν την εταιρεία ΑΠΟΕΛ.

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ

ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ

ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ

Hitman

Like
Share
Tweet