Με το πνεύμα ενός αρχηγού

manducaΕίχαμε αρκετό καιρό να δούμε τον Μαντούκα να αγωνίζεται σαν βασικός. Ανησυχήσαμε κατα πόσο θα καταφέρει να ξεπεράσει τους τραυματισμούς του και αν θα μπορεί να αποδώσει το ίδιο. Ηλικιακά είναι στο όριο όπου ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος και να τον αναγκάσει να κρεμμάσει παπούτσια. Όμως στο αγώνα με την Αάλμποργκ απέδειξε την αξία του για ακόμη μια φορά χωρίς να δείξει σημάδια εξάντλησης…

Ο βασικός κορμός της 11άδας ήταν ο ίδιος με τον αγώνα της Ασπίδας και όμως το παιχνίδι ήταν εντελώς διαφορετικό. Αν εξαιρέσουμε την επιλογή του τερματοφύλακα, η τοποθέτηση του Μαντούκα έναντι του αντίστοιχου winger στο παιχνίδι της Τρίτης απεδείχτηκε ορθή. Ο έμπειρος αυτός παίχτης έχοντας το πνεύμα ενός αρχηγού εμψύχωνε την ομάδα, ηρεμούσε το παιχνίδι και ήξερε ακριβώς πότε και πώς να μοιράσει την μπάλα σωστά.

 Η σύγκριση ήταν εμφανής, μπορούσαμε να διακρίνουμε την “απειθαρχεία” που προκαλούσε το άγχος σε παίκτες που δεν έχουν “ευρωπαϊκή” εμπειρία, με κάποιους όπως τον Μαντουκά όπου το παιχνίδι τους ήταν συγκρατημένο και οργανωμένο.  Οι έμπειροι παίκτες χάρισαν συναισθήματα εμπιστοσύνης και την σιγουριά της νίκης στους φιλάθλους, σε ένα κρίσιμο παιχνίδι με σταθερότητα στις πάσες και στην οργάνωση των επιθετικών και αμυντικών καθηκόντων. Μας άρεσε που ξαναείδαμε την σωστή αλλαγή παιχνιδιού (rotation) μεταξύ Μαντούκα και Γκόμες και τη συνεργασία που υπήρξε με τους Μοράϊς και Βινίσους.

Η παρουσία ποιοτικών παιχτών στην ομάδα μας που έχουν την ανάλογη εμπειρία λόγω ηλικίας είναι σημαντική ώστε να υπάρχει ισοζύγιο στη σωστή λειτουργία σε ομαδικό αλλα και σε ατομικό επίπεδο. Παίκτες όπως τον Μαντούκα είναι παίκτες “κλειδία” για την εκπαίδευση των άπειρων συνποδοσφαιριστών τους και σημαντική ενίσχυση της ομάδας μας.

 

Orange Maniac Follower

Like
Share
Tweet