Ο παραλίγο…άχρηστος

Μετά από 12 χρυσά επιτυχημένα χρόνια στο ΑΠΟΕΛ, ο μεγάλος σύγχρονος αρχηγός μας, Νουνο Μοραις, στα 35 χρόνια, παίρνει την μεγάλη απόφαση να κρεμάσει το ποδοσφαιρικά παπούτσια και να ξεκινήσει μια άλλη καριέρα στην ομαδα της καρδίας του.

Το όνομα του Νουνο Μοραις, πάντα θα είναι συνδεδεμένο με το ΑΠΟΕΛ, γιατί σ ’αυτά τα 12 χρόνιας παρουσίας του σαν ποδοσφαιριστής στην ομαδα μας, επιτύχομε τα ακατόρθωτα, που μπορεί να μην τα ξαναζήσουμε. Ο Νουνο Μοραις, κατάπιε χιλιάδες χιλιόμετρα σε κάθε παιχνίδι της ομάδας μας, ειδικά στα πολύ δύσκολα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια. Έπαιζε με πάθος, με δύναμη και τσαμπουκά, που παρέσερνε όλους τους συμπαίχτες του, να δώσουν 110% των δυνάμεων τους σε κάθε παιχνίδι.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, την πρώτη χρονιά που ήρθε στην ομαδα μας, από την Chelsea, νεαρός τότε 22 ετών και περιμέναμε να δούμε τον παιχταρά. Περνούσαν οι αγωνιστικές, και ο τότε προπονητής της ομάδας μας, Μαρίνος Ουζουνίδης, προσπαθούσε να του βρει μια θέση στην αμυντική γραμμή, που θα μπορούσε να αγωνιστεί, αλλά ο Νουνο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε καμία από αυτές.

Τότε, οι ‘γνωστοίΑΠΟΕΛιστες, της κερκίδας, ξεκίνησαν τα διακοσμητικά επίθετα, για τον Νουνο Μοραις, όπως κάνουμε πάντα. Έφτασε η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη και ήδη είχαμε βγάλει αεροπορικό εισιτήριο για να φύγει ο Νουνο Μοραις από την ομαδα μας.

Έγινε η αλλαγή προπονητή και ανάλαβε ο Ιβάν Γιοβανοβιτς και στο παιχνίδι κυπέλου μας με την ομόνοια, ο Μούσα Εμγκουνη της ομόνοιας, κάνει σκληρό φάουλ στον άλλο μεγάλο αρχηγός μας, Μαρίνο Σατσια και ο Ιβαν ρίχνει τον φευγάτο Μοραις στον αγώνα.

Ρε παιδί μου, μα που ήταν αυτός ο παιχταράς, τόσο καιρό, είπαν όλοι. Τι εμφάνιση ήταν αυτή. Τρίβαμε όλοι τα μάτια μας. Από εκείνη την ημέρα, ο Νουνο Μοραις ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ από την 11αδα της ομάδας μας. Για τα επόμενα 12 χρόνια, ήταν ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, μέσο όρο απόδοσης 100%.

Για εμένα, προσωπικά, ο Νουνο Μοραις, είναι ο καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής που πέρασε ποτέ από τα Κυπριακά γήπεδα. Για 12 χρόνια ήταν η σημαία του ΑΠΟΕΛ, ο φόβος και ο τρόμος των αντίπαλων. Ο παραλίγο φευγάτος, έγινε η ηγετική μορφή της ομάδας μας και αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος.

Η απόφαση που πήρε, να σταματήσει το ποδόσφαιρο, σαν αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, ήταν η καλύτερη που μπορούσε να πάρει. Καμία άλλη ομαδα, δεν θα μπορούσε να γεμίσει ποδοσφαιρικά τον Νουνο Μοραις.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ

ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΡΑΝΕ

ΝΟΥΝΟ ΜΟΡΑΙΣ

Hitman

Like
Share
Tweet