Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αθλητοπρέπεια

Μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές η ομάδα μας παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκάτοικο την ΑΕΚ Λάρνακας. Επόμενη αντίπαλος η ομάδα της Ομονοίας Λευκωσίας. Το παραδοσιακό ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος. Ένα παιχνίδι το όποιο συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων το ποδοσφαιρόφιλων στο νησί. Ένας αγώνας με τις δίκες του ιδιαιτερότητες. Φέτος με αρκετές περισσότερες από ότι στα προηγούμενα χρόνια.

Η Ομόνοια με αλλαγή προπονητή θα επιδιώξει να πάρει θετικό αποτέλεσμα (νίκη) το όποιο θα της επιτρέψει να μην απομακρυνθεί από την κορυφή, περισσότερο, και το πρωτάθλημα να χαθεί πριν καν ξεκινήσει.

Το ΑΠΟΕΛ μετά τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, ουσιαστικά θα έχει την ευκαιρία, με ενδεχόμενη νίκη, να κερδίσει και πάλι όλους τους φιλάθλους του, οι όποιοι τόσο άδικα έχουν καταφερθεί εναντίον της ομάδας. Όμως πάνω από όλα τα πιο πάνω, το πλέον σημαντικό για μένα, είναι η αθλητοπρέπεια που πρέπει να υπάρξει πριν, κατά και μετά τη λήξη του πιο πάνω αθλητικού γεγονότος. Γιατί για αθλητικό γεγονός πρόκειται.

Στην αρχαία Ελλάδα όταν είχαμε ολυμπιακούς αγώνες οι όποιοι πολέμου υπήρχαν σταματούσαν, έτσι ώστε οι πόλεις να προετοιμαστούν και να στείλουν τους αθλητές στο στάδιο για το ευ αγωνίζεσθε. Αν θέλουμε να απαιτήσουμε από τον οποιοδήποτε ο όποιος ζητά την ψήφο μας γιατί τάχατες θέλει να βοηθήσει την πατρίδα να σταθεί στα πόδια της, τότε αυτό πρέπει να το απαιτήσουμε με τον πιο δυνατό τρόπο. “Η άξια του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή“.

Ας αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε από αύριο Κυριακή 07/10/2012. Ο αθλητισμός ενώνει.

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Φίλος του ΑΠΟΕΛ Π.Π.

Like
Share
Tweet