Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιτέλους Κορυφή …

Έγραψα επανειλημμένα σε προηγούμενα άρθρα μου για το πόσο σημαντικός παίκτης είναι ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου όταν αγωνίζεται στην φυσική του θέση στην επίθεση παρά να χαραμίζεται στην άμυνα.  Στο παιχνίδι με την αελ απλά επιβεβαίωσε τα γραφόμενα μου.  Οι συχνές εναλλαγές στις θέσεις που αγωνίζεται ο οποιοσδήποτε παίχτης δεν τον βοηθούν και κατά συνέπεια ούτε την ίδια την ομάδα μας.  Είναι καθαρό ότι πάντα χρειάζεται κάποιος χρόνος προσαρμογής.  Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τον κατά τεκμήριο ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή μας, Γκουστάβο Μαντούκα.  Φέτος χρησιμοποιείται σε όποια θέση της μεσο-επιθετικής γραμμής έχουμε απουσίες.  Σίγουρα με τα δέκα τέρματα του έχει συμβάλει τα μέγιστα στην καλή πορεία του ΑΠΟΕΛ.  Είναι γενικά παραδεκτό πάντως ότι όταν αγωνίζεται στα άκρα ανεβάζει όλη την ομάδα επίπεδο.

Η επιστροφή του Χιώτη στην βασική εντεκάδα στο παιχνίδι με την αελ μας χαροποίησε όλους αφού με την απόδοση του είμαστε πεπεισμένοι ότι η ομάδα είναι πλήρως καλυμμένη στα μετόπισθεν. Πραγματοποίησε πραγματικά μεγάλες αποκρούσεις και κράτησε το μηδέν σε ακόμα ένα παιχνίδι.

Τα στατιστικά της ομάδας μας είναι πλέον εντυπωσιακά.  0.42% τέρματα ενάντιων και 2.0 τέρματα υπέρ συνολικά.  Τα εκτός έδρας στατιστικά είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά.  0.25 τέρματα ενάντιων και 2.25 τέρματα υπέρ.  Η δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας άμυνα από όλα τα πρωταθλήματα.

 

 

 

(Από WWW.SOCCERBETSTATS.COM)

Τσουνάμι 

ΥΓ1. Ακούω οπαδούς μας να λένε ότι ήταν πέναλτι το χέρι του Μπόρδα.  Άμα δεν ξέρουν τους κανονισμούς ας μην μιλούν καλύτερα.  Χέρι είναι όταν πάει το χέρι στην μπάλα και όχι το αντίθετο.  Στην περίπτωση του Μπόρδα τι έπρεπε να κάνει ο άνθρωπος; Να πέσει με τα χέρια κολλημένα στο κορμί του;  Δεν γίνετε ρε παιδιά.

ΥΓ2. Τον Μάιο κανείς δεν θυμάται αποδόσεις, ευκαιρίες, τηλεοπτικά πέναλτι, κάρτες κοκ.  Μόνο το πρωτάθλημα θα έχει σημασία και θα το σηκώσει ο τεράστιος Μαρίνος Σατσιάς. Και σε όποιον αρέσει.

ΥΓ3.  Φαίνεται ότι θα πέσω έξω κατά ένα  βαθμό στη πρόβλεψη μου για το τέλος της κανονικής περιόδου. Θα είμαστε στο +7 και όχι στο +8. Ας είναι.

Like
Share
Tweet