Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Και πάλι Σλοβακία αυτή την φορά FK Senica

Όπως πριν ένα χρόνο έτσι και φέτος ο Γιοβανοβιτς και οι παίχτες του θα κληθούν να αποδείξουν ποιος είναι το φαβορί μέσα στο γήπεδο . Η μόνη  διάφορα φέτος είναι ότι οι παίχτες και ο coach μας έχουν περισσότερη πίεση μετά τα κατορθώματα του Champions league της περασμένης season. Σίγουρα ο Ιβάν όπως μας έχει συνηθίσει θα κατεβεί στο γήπεδο προσγειωμένος, χωρίς ίχνος υποτιμήσεως και καλά διαβασμένος. Εμείς σαν οπαδοί δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε εφόσον γνωρίζουμε πολλοί καλά τις δυνατότητες της ομαδάρας μας, έστω και αν δεν γνωρίζουμε την αξία τον καινούργιων μας ποδοσφαιριστών.

Ποια είναι η FK Senica

Τη σεζόν 2008-2009 αγωνιζόταν στην 4η κατηγορία του Σλοβάκικου πρωταθλήματος, αλλά την επόμενη σεζόν, δηλαδή το 2009-2010 βρέθηκε να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία αφού συγχωνεύτηκε με την ιστορική  Ίντερ Μπρατισλάβας, τερματίζοντας στην 6η θέση του πίνακα.

Η σεζόν 2010-2011 ήταν εντυπωσιακή για την Σενίτσα που τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από την Σλόβαν την οποία αποκλείσαμε στους προκριματικούς του Τσιάμπιονς Λιγκ με συνολικό σκορ 2-0,(0-0 και 0-2).

Στο περσινό πρωτάθλημα της Σλοβακίας , η προσεχής μας αντίπαλος έκανε και πάλιν πολύ καλή πορεία και τερμάτισε στην 4η θέση του πίνακα με 57 βαθμούς και τέρματα 47-23 που προήλθαν από  15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Η Σενίτσα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαική διοργάνωση τη σεζόν 2011-2012 χάνοντας στον 3ο προκριματικό γύρο με 3-0 στην έδρα της απο την Σάλτσμπουργκ και με 1-0 στην Αυστρία στον επαναληπτικό.

Η δεύτερη παρουσία της στη Ευρώπη συνοδεύτηκε με την πρόκριση της σε βάρος της ΜΤΚ και καλείται τώρα να κολυμπήσει σε ακόμα πιο βαθειά νερά έχοντας να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ.

Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Βλάντιμιρ Λεβάρσκι και Πρόεδρος ο Βίκτωρ Μπλάζεκ. Φέτος τα ηνία στη τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Ζντένεκ Πσότκα, παλιός τερματοφύλακας και μόλις 38 ετών με παρουσία στο πάγκο της Σίγμα Όλμουτς από το 2008-2011 τερματίζοντας 2 φορές στην 4η θέση του Τσέχικου πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχει το μεγάλο αστέρι στην ομάδα, όμως υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές και μεγάλα ονόματα για το επίπεδο του Σλοβάκικου πρωταθλήματος, όπως ο πορτιέρο  Πάβελ Κάμεςς  ιδιαίτερα γνωστός μας από το κυπριακό πρωτάθλημα, όταν από το 2001-2205 είχε αγωνιστεί με μεγάλη επιτυχία στην ΕΝΠ και αργότερα με τη φανέλα του Ολυμπιακού ακόμη και του ΘΟΙ.

Ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι  ο 28 χρονός αρχηγός της ομάδας, μέσος Τόμας Κόνας εν ενεργεία Σλοβάκος διεθνής, ο Τσέχος επιθετικός Γιαν Καλαπίσκα και ο νεοφερμένος στην ομάδα Ρολάντο Μπλάκμπερν που είναι μόλις 22 ετών και είναι δανεικός από την Χορίγιο και διεθνής με τον Παναμά.

Στη Σενίτσα που γενικά έχει ποιότητα αγωνίζεται και ο Ιβοριανός επιθετικός Λαμίν Ντιαρασούπα και ο Παβόλ Μάσαρικ που πέρασε προ διετίας από την Αέλ.

Στην κατάταξη της Ουέφα η Σενίτσα είναι στην 250η θέση σε αντίθεση με την ομάδα μας που βρίσκεται στην 62η θέση.

Το γήπεδο της, το Στάδιο Σενίτσα είναι χωρητικότητας 4500 φιλάθλων.

 

 Refernence: apoel1926.com

Like
Share
Tweet