Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνέντευξη Τύπου Ιβαν Γιοβάνοβιτς (17/1)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iLdeMMikr-A[/youtube]

Για το ντέρμπυ με την ομόνοια αλλά και για την βαθμολογική διαφορά από την κορυφή: “Η διαφορά των έξι βαθμών από την πρώτη θέση αυξάνει την πίεση, όμως δεν μπορείς να βασίζεσαι στην σκέψη του τι γίνεται αν δεν κερδίσεις. Είναι σημαντικό παιχνίδι, σίγουρα ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Εκείνο που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι με την Ομόνοια και όχι την βαθμολογική μας θέση”.

Για το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας: “Ο Μπενασούρ έχει ένα μικροπρόβλημα από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Αυτές τις 2-3 μέρες κάνει μόνο θεραπείες. Αύριο θα κριθεί σε ποιο βαθμό μπορούμε να τον υπολογίζουμε. Το ευχάριστο είναι ότι τις τελευταίες περίπου 10 μέρες έχουμε μαζί μας και άλλους παίκτες που προέρχονται από απουσία. Για Μπενασούρ θα κριθεί αύριο γιατί έχασε κάποιες προπονήσεις. Ο Καρυπίδης και ο Μπούντιμιρ προέρχονται από μεγαλύτερη απουσία. Κάνουν εδώ και μια βδομάδα προπονήσεις με την ομάδα αλλά και το απόγευμα. Ο Μπέκμαν προπονείται μαζί μας μόνο μερικές μέρες. Ο βαθμός ετοιμότητάς τους δεν μπορεί να συγκρίνεται με τον βαθμό ετοιμότητας του Μπενασούρ. Δεν είναι σε κατάσταση να μπορούν να παίξουν 90 λεπτά. Είναι σημαντικό να έχουμε τους παίκτες στη διάθεση μας και μέσα από τα παιχνίδια να επανέλθουν. Λείπει και ο Ζουέλα με την Εθνική του. Ο Κλουκόφσκι κάνει προπονήσεις μαζί μας και είναι στην διάθεσή μου”.

Για τις ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στον απόλλωνα και αν θα βοηθήσει η εμφάνιση και ο τρόπος που ήρθε η νίκη: “Τα τελευταία δυο παιχνίδια καταφέραμε να σκοράρουμε στα τελευταία στάδια του αγώνα. Ενδεχομένως θα υπάρχουν αρκετά τέτοια παιχνίδια. Είμαι χαρούμενος και εγώ και οι παίκτες μου, που η προσπάθειά τους ανταμείφθηκε. Με Απόλλωνα παίζαμε σε συνθήκες κόντρα στην ροή του αγώνα. Ήμασταν καλύτεροι και ο Απόλλωνας προηγήθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίσαμε και μετά δόθηκε το πέναλτι που θα μπορούσε να αλλάξει και πάλι την ροή. Σίγουρα ήταν μια ευχάριστη νότα η εμφάνισή μας με τον Απόλλωνα και τέτοιες νίκες λειτουργούν πολύ θετικά στους ποδοσφαιριστές. Αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και την πίστη“.

Αναφερθήκατε στην διάθεση. Αυτή η διάθεση να έχει να κάνει και με την κρισιμότητα των παιχνιδιών πλέον; “Σίγουρα πάντα οι παίκτες έχουν διάθεση να παίξουν. Όταν λέω διάθεση, μιλώ για διάθεση όχι να παίξεις απλώς, αλλά να επιβάλεις το παιχνίδι σου. Με τον Απόλλωνα από το ξεκίνημα αυτό ήταν έντονο. Μπορεί να ήρθε λόγω της κρισιμότητας του παιχνιδιού, όμως σίγουρα διακρίναμε μια διάθεση σε πολύ αυξημένο βαθμό, για ένα καλό παιχνίδι. Το μόνο που μας έλειπε ήταν το γκολ. Αν καταφέρναμε πρώτοι να σκοράρουμε, ενδεχομένως να μπορούσαμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα σαν ομάδα. Όμως, αυτά έχουν οι αγώνες των μεγάλων ομάδων που έχουν την πίεση για το αποτέλεσμα και για την εμφάνιση. Πρέπει να κτίσουμε πάνω στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα”.

Ερώτηση για την στιγμή στο Τσίρειο όταν πέρασε μπροστά από την κερκίδα των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και ύψωσε την γροθιά του: Ήταν ένα μήνυμα δικό σας προς τους οπαδούς; “Σίγουρα εδώ και αρκετό διάστημα έχουμε διάφορα προβλήματα γύρω από την ομάδα. Όμως ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ πρέπει να ξέρει ότι έχει πολύ μεγάλο σεβασμό από εμένα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Ζήσαμε πολλά και σπουδαία μαζί. Ξέρω καλύτερα από όλους πόσο αγαπούν την ομάδα και πόσο μας βοηθούν. Τους κατανοώ όταν η ομάδα δεν παρουσιάζει αυτό που θέλουν. Το θέμα είναι ότι δεν παίζω εγώ τόσο σπουδαίο ρόλο, όσο η ίδια η ομάδα σαν ομάδα, που πρέπει να μείνει ενεργή στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι τέλους. Ξέρετε, όταν μια ομάδα σαν εμάς δεν έχει τα αποτελέσματα που χρειάζεται, όταν δεν καταφέρει να κάνει μια επιτυχημένη χρονιά, οι μεγαλύτερες ευθύνες αφορούν το προπονητικό τιμ και τους ποδοσφαιριστές. Προπαντός εμένα όμως. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να παλέψουμε μέχρι τέλους, έχοντας μεγάλο σεβασμό στον κόσμο. Αυτό που αφορά εμένα είναι να στηρίξουν αυτή την ομάδα μέχρι τέλους. Δεν βρίσκω λόγω να μην το πράξουν, ανεξαρτήτως της εικόνας που έχουμε κάποιες φορές”.

Ήταν ένα μήνυμα συσπείρωσης; “Ο φίλαθλος του ΑΠΟΕΛ είναι πάντα συσπειρωμένος. Όταν φωνάζουν το όνομά σου είναι ένα είδος αναγνώρισης και πολύ ευχάριστο όμως δεν παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο, όσο παίζει η πορεία της ομάδας. Εμπράκτως έχουν δείξει ότι βοηθούν την ομάδα. Πάντα αποτελεί τιμή όταν καταλαβαίνεις πως μέσα από αυτές τις δυσκολίες υπάρχει μια αναγνώριση για την προσφορά σου. Ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει ο δεσμός. Η τριβή μου με τον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια με έχει κάνει καλύτερο προπονητή και άνθρωπο. Δεν είναι θέματα μόνο επαγγελματικής σχέσης, κτίζαμε πολλά χρόνια αυτή την ομάδα και υπάρχει μια αμοιβαία εκτίμηση, παρότι κάποιοι από εσάς λανθασμένα μεταφέρατε κάτι διαφορετικό από αυτό που είπα για τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ την περασμένη βδομάδα”.

Που επικεντρώνεται η προσπάθεια στο μεταγραφικό; “Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα με άλλο ένα παίκτη, που θα είναι καθαρά επιθετικός. Εννοώ όχι ακραίο επιθετικό. Έχουμε 2-3 περιπτώσεις που εξετάζουμε και ελπίζω μια από αυτές να έχει καλό τέλος”.

Είναι μέσα ο Μποζίνοφ σε αυτούς τους 2-3 παίκτες; “Βγαίνουν πολλά ονόματα προς τα έξω. Είναι άκομψο και άδικο να αναφερθώ σε ονόματα όταν είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις γιατί δεν είναι μόνο ένας παίκτης στο επίκεντρο, αλλά 2-3”.

Έχετε αποφασίσει ποιος θα φύγει; “Ναι. Αλλά μην με ρωτάτε όνομα, δεν πρόκειται να σας πω”.

Υπάρχει πιθανότητητα μην γίνει μεταγραφή επιθετικού αν δεν καρποφορήσουν οι επαφές; “Στόπερ σίγουρα δεν θα πάρουμε, μπακ δεν θα πάρουμε, χαφ δεν θα πάρουμε, ακραίους δεν θα πάρουμε… Εύχομαι και θέλω να πάρουμε επιθετικό παίκτη γιατί 31 Αυγούστου όταν έκλεινε το παράθυρο είχαμε τέσσερις παίκτες (Αΐλτον, Σολάρι, Μπούντιμιρ, Ατόρνο) ενώ τώρα έχουμε δυο (Μπούντιμιρ, Ατόρνο). Σε αυτή την θέση αγωνίζεται και ο Μπέκμαν αλλά δεν είναι η βασική του θέση. Μπορεί να βοηθήσει κυρίως στην περιφέρεια. Επιθετικός χαφ, δεύτερος επιθετικός, ακραίος χαφ. Έχει διαφορετικό στυλ από τους παίκτες που έχουμε στο ρόστερ και ταιριάζει στην ομάδα. Μπορεί να μας δώσει αρκετές λύσεις“.

Like
Share
Tweet