Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ταλέντα – Μύθοι και πραγματικότητες

Ακούω πολλούς να μιλούν για παίκτες ταλέντα στην Κύπρο και πραγματικά διερωτώμαι που τα είδαν τα ταλέντα τα τελευταία 10 περίπου χρόνια στην Κύπρο. Αφορμή για αυτό ήταν το παιχνίδι κυπέλλου του ΑΠΟΕΛ με τον Χαλκάνορα και πιο μετά το παιχνίδι με την Αγία Νάπα για το πρωτάθλημα.

Με το παρών άρθρο δεν προσπαθώ να υποτιμήσω κανένα ποδοσφαιριστή αλλά μάλλον να δούμε κάποιες πραγματικότητες. Στο παιχνίδι κυπέλλου είδαμε τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ να χρησιμοποιεί δύο Κύπριους νεαρούς ποδοσφαιριστές  οι οποίοι στάθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο.  Η πλειοψηφία από εμάς ανέμενε και στο επόμενο παιχνίδι που η ομάδα κατάφερε να προηγηθεί με 4-0 από το πρώτο ημίχρονο με ένα ομολογουμένως πολύ αδύνατο αντίπαλο θα έπαιρναν και πάλι λεπτά συμμετοχής οι δύο ποδοσφαιριστές.  Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

Το συμπέρασμα που κατέληξα προσωπικά  είναι ότι όσο καλοί, φιλότιμοι, εργατικοί ποδοσφαιριστές είναι οι συγκεκριμένοι δεν θα είναι εύκολο να πάρουν ουσιαστικά λεπτά συμμετοχής στο φετινό ΑΠΟΕΛ.  Το ίδιο βλέπω να γίνεται και στα επόμενα χρόνια και ο λόγος είναι απλός.  Ο Γιοβάνοβιτς θα προχωρήσει με αυτούς που άρχισε και πολύ δύσκολα θα δούμε νέα πρόσωπα στην ομάδα.  Τον επόμενο χρόνο θα προσπαθήσει να ενισχύσει την ομάδα με καλούς, έμπειρους παίχτες οπόταν ουδέποτε θα αποκτήσουν οι ‘μικροί’ εμπειρίες και δεν θα μάθουμε ποτέ κατά πόσον άξιζαν της ευκαιρίας ή όχι.

Υπάρχουν κι’άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές που ήρθαν ως ταλαντούχοι, υποσχόμενοι ποδοσφαιριστές αλλά δεν κατάφεραν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα.

Αλήθεια, πόσοι από εμάς πιστεύουν ότι εάν ερχόταν στο ΑΠΟΕΛ για παράδειγμα ο Πιέρος Σωτηρίου (ακούστηκε το όνομα του το καλοκαίρι που μας πέρασε) θα αγωνιζόταν καμιά φορά είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή σε κάποιο παιχνίδι;   Το πιο πιθανό να ήταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας. Τώρα αν συνεχίσει την σκληρή δουλειά και αποχτήσει εμπειρίες στην πρώτη κατηγορία τότε ίσως σε ένα-δύο χρόνια να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές υπάρχουν, αλλά ταλαντούχος είσαι μέχρι τα 18 – 20 (εφόσον έχουμε και το θέμα Εθνική Φρουρά στην Κύπρο ) .  Μετά από αυτή την ηλικία τότε πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να καθιερωθείς στο ποδοσφαιρικό χώρο και να ανταγωνιστής τους κοινοτικούς και άλλους ποδοσφαιριστές επί ίσοις όροις.

Αυτοί που πραγματικά αξίζουν θα το δείξουν στην πορεία του χρόνου και αυτό ειλικρινά εύχομαι για όλους τους ποδοσφαιριστές μας.

Like
Share
Tweet