Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χρίστος Κόντης: Ο Ιβάν έχει πετύχει απίστευτα πράγματα με τον ΑΠΟΕΛ!

O πολυαγαπημένος Χρίστος Κόντης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaSport FM για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και την πιθανότητα ο προπονητής μας Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πάει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Ο Κόντης υποστήριξε ότι πολλές ομάδες θα θελήσουν τον Ιβάν άν τελικά αποφασίσει ο ίδιος να αποχωρήσει απο την ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Μίλησε ακόμα και για την κρίση και κατα πόσο θα επηρεάσει το Κυπριακό ποδόσφαιρο.  Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Χρίστου:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΑΠΟΕΛ: «Όλες οι ομάδες πέρασαν πολλές δυσκολίες στο κυπριακό πρωτάθλημα. Ο ΑΠΟΕΛ αμφισβητήθηκε πολύ με τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν πολύ δύσκολο και ήρθε σε μια στιγμή που όλοι μας το χρειαζόμασταν. Δουλέψαμε πολύ για αυτό και στο τέλος ανταμείφθηκαν οι κόποι μας».

Για το αν έχει επηρεάσει η κρίση το κυπριακό ποδόσφαιρο: «Οι διοικήσεις των ομάδων τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν αρκετά λεφτά για να φέρουν καλούς παίκτες και έτσι ανέβηκε η ποιότητα του κυπριακού πρωταθλήματος. Είδαμε πολλές ομάδες να διακρίνονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ανόρθωση μπήκε στους ομίλους. Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει και δύσκολα οι ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Πιστεύω όμως πως ακόμα και με μικρότερο μπάτζετ μπορεί αν γίνει καλή δουλειά».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και για το ό,τι ακούγεται για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ: «Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα τελευταία χρόνια κάνει αυτό το πράγμα που είπα παραπάνω. Φτιάχνει ομάδες με μικρό μπάτζετ. Ο Ιβάν κατάφερε να φτιάξει μια εντελώς καινούργια ομάδα και έχοντας πολλά προβλήματα, ο ΑΠΟΕΛ πήρε το πρωτάθλημα. Νομίζω πως ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που έχει είναι πως μπορεί να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να έχει ένας προπονητής για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του παίκτη μέσα στο γήπεδο. Δεν γνωρίζω κάτι αν έχει επαφές με τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επειδή λήγει το συμβόλαιο δεν γνωρίζω τι σκέφτεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν θα πει πως σταματά από τον ΑΠΟΕΛ θα έχει πολλούς μνηστήρες. Έχει πετύχει απίστευτα πράγματα με τον ΑΠΟΕΛ. Ανδρώθηκε σε αυτή την ομάδα αλλά από εκεί και πέρα είναι κάτι που θα αποφασίσει ο ίδιος και δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι».

Για τον Ζόρζε Κόστα που επίσης ακούγεται για τον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ πως ο Ζόρζε Κόστα άλλαξε την εικόνα της ΑΕΛ Λεμεσού, ομάδα που πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Κατάφερε να κάνει μια ομάδα να παίξει πιο όμορφο ποδόσφαιρο αλλά ήρθε στην μέση της χρονιάς και δεν είχε το ραβδάκι για να αλλάξει τα πάντα, όπως δεν το έχει κανένας. Έκανε πολύ καλή δουλειά στο διάστημα που δούλεψε. Νομίζω πως ταιριάζει στην φιλοσοφία του ΠΑΟΚ».

Like
Share
Tweet