Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αφήστε τα Γλειφιτζούρια στην πάντα …

Αφού οι πλείστοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έχουμε παρακολουθήσει χιλιάδες αγώνες ποδοσφαίρου και είμαστε όλοι ειδικοί στα θέματα προπονητικής μπορούμε κάλλιστα να εκφέρουμε άποψη για τους παίχτες της ομάδας μας και να τους κατακρίνουμε προτού καν τους δούμε να αγωνίζονται.  Διαβάζω στις διάφορες ιστοσελίδες για το πόσο άχρηστοι είναι οι νέοι παίχτες μας και διερωτώμαι δηλαδή τι στο διάολο περιμένουμε από αυτούς.

Ως γενικό σχόλιο πάντως θα έλεγα ότι σίγουρα όλοι τους είναι καλοί παίχτες αφού αγωνίζονταν σε καλύτερα πρωταθλήματα από το δικό μας εκτός και αν κάποιοι θεωρούν τα πρωταθλήματα  Ελλάδας, Ουκρανίας, Πορτογαλίας  κατώτερα από το Κυπριακό με ομάδες ‘μεγαθήρια’ όπως την Αγία Νάπα, την Αλκή και τον ‘φακελωμένο’ Εθνικό.  Τώρα, εάν κάποιοι δεν απόδωσαν τα αναμενόμενα υπάρχει ο πάγκος και η κερκίδα.

Οι πιο πολλοί έχουν σκαρτάρει από τον Αύγουστο τον Μπούτιμιρ λόγο των στατιστικών του.  Σε αυτό το τομέα έχουν απόλυτο δίκαιο.  Γιατί όμως δεν μίλησαν και για τον Κλουκόφσκι με βάση τα στατιστικά του;  Για πέντε χρόνια ο άνθρωπος ήταν ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας στην Club Brugge Βελγίου, μια ομάδα που όλοι την γνωρίζουμε.  Ο ένας είναι άχρηστος, ο άλλος δεν ξέρει μπάλα, ο παράλλος δεν είναι του επιπέδου του ΑΠΟΕΛ σάμπως και οι Καρυπίδης,  Αλωνεύτης που ήρθαν από ομόνοια (την χειρότερη ομάδα από αυτές που πήραμε ποδοσφαιριστές, ναι ακόμα και από Εργοτέλη για μένα) είναι πολύ καλύτεροι τους.  Πραγματικά μένω έκπληκτος καμιά φορά με τα κριτήρια κάποιων οπαδών μας.

Στο τελευταίο παιχνίδι για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό είδαμε τον Μπούτιμιρ να κάνει όλη την βρόμικη δουλειά στην αντίπαλη άμυνα και να βρίσκουν διαδρόμους οι άλλοι συμπαίκτες του για να σκοράρουν. Κάτι το οποίο έκανε ο Μαντούκα και στα δύο τέρματα. Ειδικά στο δεύτερο οι κεντρικοί αμυντικοί του αντιπάλου έβλεπαν τον Μπούτιμιρ και ξέχασαν τον Μαντούκα   Αφού είναι τόσο άχρηστος γιατί τον μαρκάρουν τόσο στενά οι αντίπαλοι αμυντικοί;  Δέχεται πολλά φάουλ σε κάθε παιχνίδι και έχει κερδίσει και κάποια πέναλτι από τηλεοράσεως αλλά αφού ακόμα και εμείς, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ, δεν πιστεύουμε σε αυτόν τότε και οι διαιτητές τον έχουν γραμμένο για να μην πω τίποτα άλλο.  Πέρσι με τον Αλμέιδα φωνάζαμε ότι πρέπει να τον προσέχουν οι διαιτητές αφού επρόκειτο όντως για κόσμημα για τα κυπριακά γήπεδα.  Φέτος οι επιθετικοί μας πρέπει να κερδίσουν και τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ προτού κερδίσουν αυτά που δικαιούνται στο γήπεδο. Προς θεού δεν συγκρίνω τον Αλμέιδα με τον Μπούτιμιρ – εντελώς διαφορετικοί παίχτες. Ο Ατόρνο έπρεπε να βάλει 13 τέρματα για να κερδίσει τον οπαδό του ΑΠΟΕΛ, έλεος δηλαδή.

Είδα επίσης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (και όχι μόνο) έναν Αλωνεύτη να μην βγάζει ούτε μια μπαλιά σωστή μέσα στην αντίπαλη περιοχή.  Δεν άκουσα, δεν διάβασα κανένα να τον σχολιάζει αρνητικά.  Γιατί;  Δεν είναι παίχτης του ΑΠΟΕΛ αυτός;  Έχει ασυλία στην κριτική;  Αυτόν όμως δεν τον σκαρτάραμε τον Αύγουστο, άρα ότι και να κάνει δεν μας ενοχλεί.  Εμένα πάντως με ενοχλεί και θα κριθεί και αυτός όπως όλοι τους τον Μάιο.

Έκκληση προς τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ :

Στηρίξτε όλους τους παίχτες, προπονητές που αγωνίζονται στην ομάδα και αφήστε το γλειφιτζούρι που κρατάτε από τον Αύγουστο είτε αυτό είναι για τον Μπόρδα, Ζουέλα, Κλουκόφσκι, Μπούτιμιρ, Γιοβάνοβιτς ή ότι άλλο όνομα θέλετεΣτηρίξτε την ομάδα και στο τέλος της χρονιάς θα φανεί ποιος αξίζει να μείνει και ποιος όχι.  Σίγουρα για μένα ο Μαντούκα έχει κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο και με το παραπάνω.

Τσουνάμι

ΥΓ. Το ίδιο ισχύει και για την διοίκηση, κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο.

Like
Share
Tweet