Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Φοίβου στο Super Sport Fm!

images12Ο πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ κ.Φοίβος Ερωτοκρίτου μίλησε σήμερα στο ssfm για ΟΛΑ! Για το θέμα Ποταμίτη, για την LTV, τον Σέρτζιο και την ανησυχία του κόσμου για το πρόσωπο του σαν προπονητή της ομάδας μας, για εξάρτηση απο Ευρωπαϊκές επιτυχίες και πολλά άλλα. Μια πλούσια αναφορά που απαντά σε πολλά απο τα ερωτήματα οπαδών μας. Διαβάστε αναλυτικά τα λεγόμενα του κ.Φοίβου:

Για την απόφαση τερματισμού της εκπροσώπησης του Σωματείου ΑΠΟΕΛ στις συνεδρίες της εταιρείας είπε:

 «Είναι μια ξεκάθαρη απόφαση. Έγιναν ορισμένες ενέργειες που μας έχουν αναστατώσει. Βάση αυτών των δεδομένων που είχαμε μπροστά μας και το χάσμα σε απόψεις με τον πρόεδρο του σωματείου πήραμε αυτή την απόφαση. Απ’ εκεί και πέρα τα γεγονότα είναι γνωστά και δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα. Για μας το θέμα έχει τελειώσει. Θέλουμε τώρα να ηρεμήσουμε και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την ΑΕΛ και στην Ευρώπη. Ζητώ από όλους ηρεμία και συσπείρωση».

Για το πως εκλαμβάνει την κίνηση Ποταμίτη για επαφές για τον Σαντίν…

«Τον Ιούλιο είχαμε στα υπόψη αυτό τον ποδοσφαιριστή, τον δώσαμε στον προπονητή μας που είπε ότι δεν ήταν ο παίκτης που μπορούσε να κάνει τη διαφορά και ήταν και το οικονομικό. Μετά το κόστος έπεσε στις 400 όταν ανέλαβε πρωτοβουλία ο Ποταμίτης, ενημέρωσα προπονητή που είχε την ίδια άποψη και το θέμα για’ μας έμεινε μέχρι εκεί».

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά καιρούς με τον κ. Ποταμίτη τόνισε

 «Ουδέποτε αμφισβήτησα ότι ο κ. Ποταμίτης είναι ΑΠΟΕΛίστας και δουλεύει από το πόστο που έχει. Όλοι είμαστε ΑΠΟΕΛ όμως υπάρχουν δύο οντότητες, το σωματείο και το ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια συμφωνία από το 1997 και την τηρούμε όσο μπορούμε. Βοηθούμε το σωματείο και αυτό θα συνεχιστεί. Δώσαμε πολύ περισσότερα από ότι προνοεί η συμφωνία. Θα τηρείται η συμφωνία και θα συνεχίσει να υπάρχει και η εταιρεία».

Για το κατά πόσο νομικά είναι κατοχυρωμένη η εταιρεία με την απόφαση που πήρε είπε:

«Είμαστε κατοχυρωμένοι, αλλά ας αφήσουμε τα νομικά. Είναι θέμα συνεννόησης και σεβασμού. Αλλοίμονο αν λειτουργούμε έτσι. Θα επέλθει το χάος».

Για την πρόθεση του Ποταμίτη να μιλήσει σε αυριανή συνέντευξη τύπου είπε:

«Είναι δικαίωμα του κ. Ποταμίτη να πει ότι θέλει. Δεν αναμειγνυόμαστε στα του σωματείου, είμαστε υπεύθυνοι για το ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά την οικονομική διαχείριση της εταιρείας ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ ανέφερε τα εξής:

 «Βεβαίως γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Αυτή η διαχείριση έφερε τα αποτελέσματα τα τελευταία πέντε χρόνια και το οικονομικό είναι συνδεδεμένο με το αγωνιστικό. Έγιναν πράγματα στην Κύπρο που δεν μπορούσε να προβλέψει κανένας. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε το μπάτζετ, είχαμε 16 συμβόλαια σε ισχύ και βάση των δεδομένων που είχαμε μπροστά μας κάναμε το καλύτερο μπορούσαμε. Ο προϋπολογισμός θα είναι ελλειμματικός όμως ευτυχώς η τύχη μας χαμογέλασε και θα καλύψουμε ένα μεγάλο μέρος. Είναι διαχειρίσιμο το έλλειμμα που θα προκύψει και θα εξαρτηθεί και από την πορεία που θα έχουν οι συμφωνίες με χορηγούς».

Αν η ομάδα μας θα είναι εξαρτημένη από ευρωπαϊκές επιτυχίες:

«Για όλες τις κυπριακές ομάδες αν έχουν στόχους στην Ευρώπη όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα θα είναι δύσκολο να είναι ανταγωνιστικές. Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για να έχουμε την προοπτική της Ευρώπης».

Θέμα του πριμ για τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο κ. Ερωτοκρίτου είπε:

«Θα το δει η διοίκηση με τους ποδοσφαιριστές και θα βρεθεί η σωστή λύση. Μόνο κακό κάνει να το διατυμπανίζουμε πριν τους αγώνες. Για το κάθε πράγμα υπάρχει η κατάλληλη στιγμή και ο κατάλληλος τρόπος».

Αναφορά στους χορηγούς:

«Όλοι οι χορηγοί μας έχουν ζητήσει μείωση στα συμβόλαια. Ακόμα δεν συμφωνήσαμε με κανένα, συζητούμε. Η ΜΤΝ ήταν πάντα στο πλευρό μας συνεπής και με την πρόκριση μας στην Ευρώπη υπάρχει και η χορηγία της φανέλας και πιστεύω δεν θα χάσουμε τίποτα».

Για το αγωνιστικό μέρος και τις ανησυχίες του κόσμου για όσα είδε μέχρι τώρα:

«Δεν μου άρεσε αυτό που είδα στο γήπεδο, όμως και πέρσι Δεκέμβριο και Ιανουάριο ήταν το ίδιο σκηνικό. Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες και εγώ έχω ανησυχίες. Έχουμε νέους ποδοσφαιριστές και δεν μπορεί κανένας να αμφισβητήσει ότι είναι ποιοτικοί. Πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο. Δεν μπορώ να βλέπω παίκτες του ΑΠΟΕΛ σαν να κάνουν περίπατο στο γήπεδο».

Για το ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς τον προπονητή από μερίδα του κόσμου είπε:

«Το αντιλαμβάνομαι. Έχουμε ένα νέο προπονητή που προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία.. Είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούμε. Αν δούμε ότι τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο θα πάρουμε τα μέτρα μας. Είναι θέμα χρόνου πιστεύει ο προπονητής να φτάσει η ομάδα στις πραγματικές της δυνατότητες».

Για την κριτική που γίνεται για το ότι δεν γνώριζαμε πότε τελειώνει η μεταγραφική περίοδος:

«Ξέραμε ότι τελειώνει 31 Αυγούστου και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε βρει ο προπονητής παίκτη που πίστευε ότι μπορούσε να μας βοηθήσει. Προτάθηκε την τελευταία στιγμή ο Αυστραλός, μάθαμε ότι ορισμένες χώρες ζήτησαν παράταση, όμως δεν το έκανε αυτό η ΚΟΠ και έληξε το θέμα».

Για τη συμφωνία με την LTV:

«Μέχρι αυτή τη στιγμή ανταποκρίνεται στη συμφωνία που κάναμε».

Like
Share
Tweet