Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δημοσιογραφική Συνέντευξη Γιοβάνοβιτς (video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KMsRNQNGZjs&feature=plcp[/youtube]

«Aν δούμε την εξέλιξη του παιχνιδιού με την ΑΕΚ και τη σημασία του παιχνιδιού με την ΑΕΛ μπορούμε να πούμε ότι είναι κομβικό, αν όμως μιλάμε για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, ξέρετε την απάντηση. Ούτε ένα παιχνίδι που χάσαμε μπορεί να δημιουργήσει εντυπώσεις λανθασμένες για την κατάσταση της ομάδας, ώστε μετά από μία ήττα να δημιουργηθούν αμφιβολίες για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Σε κάθε παιχνίδι, ειδικά σε ντέρμπι μία ήττα δημιουργεί αναστάτωση, όμως προς Θεού δεν πιστεύω ότι είναι ένα παιχνίδι που έχει τόσο μεγάλη σημασία στο πρωτάθλημα. Σίγουρα χάνοντας ένα ντέρμπι πηγαίνεις στο άλλο ντέρμπι έχοντας την ήττα και αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό που αισθανόμαστε όλοι».

Αν υπάρχει πίεση στην ομάδα…

«Κάθε παιχνίδι δημιουργεί πίεση και αυτό μπορεί να δημιουργεί επιπρόσθετα. Δεν είναι κάτι παράλογο, γιατί δεν είμαστε ομάδα που είμαστε συνηθισμένη να χάνει. Η πίεση όμως δεν σημαίνει ότι είναι αρνητική πάντα. Είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα»

Για το αγωνιστικό κομμάτι…

«Σίγουρα δεν μπορούμε να υπολογίζουμε το Σολάρι και τον Μπούντιμιρ. Ο Χαραλαμπίδης και ο Κλουκόφσκι έκαναν κομμάτια προπόνησης σε ελεγχόμενο ρυθμό και ο Αλωνεύτης με τον Αντόρνο ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα. Αυτά είναι τα προβλήματα που έχουμε σήμερα. Σίγουρα για Σολάρι και Μπούντιμιρ δεν τίθεται θέμα για να παίξουν. Όλοι οι άλλοι είναι αμφίβολοι για το ματς με την ΑΕΛ. Θα δούμε τις υπόλοιπες τρεις προπονήσεις μέχρι τη Δευτέρα και θα δούμε αν κάποιος από αυτούς θα μπορεί να παίξει».

Σολάρι:

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα από την προηγούμενη εβδομάδα για τον Εστεμπάν. Ακολουθεί ένα ατομικό πρόγραμμα και ανάλογα με τη βελτίωση του προβλήματος που έχει θα κριθεί πότε θα μπει σιγά σιγά σε πρόγραμμα της ομάδας».

Για τις απουσίες στην επιθετιση:

«Κανένας δεν θέλει να πάει σε παιχνίδια χωρίς επιθετικούς, όπως πάμε εμείς εδώ και δύο εβδομάδες. Όλοι θέλουμε να έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας. Εκείνο που με ικανοποίησε στο ματς με την ΑΕΚ ήταν η αφοσίωση των παικτών. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλάξαμε ουσιαστικά πάρα πολλά όσον αφορά την επιθετική μας γραμμή. Δεν έπαιξαν στις βασικές τους θέσεις, και κάναμε αρκετά λάθη σε αυτούς τους ρόλους, όμως αυτό που περιμένω εγώ είναι να επιστρέψουν πίσω οι επιλογές που έχουμε για την επίθεση. Είμαστε σε μία περίοδο, όπου οι πέντε από τους έξι παίκτες που παίζουν στην επίθεση είναι εκτός ομάδες. Όσο σημαντικό είναι αυτοί που αλλάζουν ρόλους να παίζουν, τόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουν και όσοι έχουμε».

Για την απόδοση της ομάδας στον αγώνα με την αεκ:

«Είμαστε μία πολύ σοβαρή ομάδα και έχει ένα συγκεκριμένο στόχο στο πρωτάθλημα και θα παλέψει για αυτό. Μπορεί να υπάρχουν παιχνίδια που δεν παίζουμε καλά, αλλά οι ποδοσφαιριστές μου δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι ένα δύσκολο ματς με πολλές δυσκολίες και είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα προσπαθήσουν πολύ. Εκείνο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να έχουμε μία τέλεια εικόνα σε κάθε παιχνίδι. Υπήρχαν παιχνίδια που παίζαμε καλά και κερδίζαμε και υπήρχαν παιχνίδια που η απόδοσή μας δεν ήταν αυτή που περιμέναμε. Θέλουμε οι φίλαθλοι που έρχονται στο γήπεδο να ικανοποιούνται με αυτό που βλέπουν και όχι να τους λέμε εμείς μετά το παιχνίδι. Εγώ ξέρω ότι μπορεί να μην παίζουμε καλά για κάποιο διάστημα. Δεν ξέρω πόσες ομάδες μπορούν να παίξουν από την αρχή του πρωταθλήματος και να κερδίζουν χωρίς δυσκολίες. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη από εμάς. Πιο επικίνδυνη όσον αφορά τις τελικές προσπάθειες. Δεν είναι περίεργο το ότι το ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση. Έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε και το κάναμε. Ήταν ένα γενικά καλό ημίχρονο, όχι μόνο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω ότι δεν είναι ούτε καν το αποτέλεσμα που μας ανάγκασε να επιτεθούμε πολύ περισσότερο γιατί σαν ομάδα δεν θέλουμε το σκορ να επηρεάζει την απόδοση. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι και κάποιες συγκυρίες μας βοήθησαν να αναπτυχθούμε πολύ καλύτερα. Η πίεση που ασκήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ μεγαλύτερη από το πρώτο ημίχρονο. Απλά δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα μας έδιναν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική».

Για την ήττα από την ΑΕΚ…

«Δεν αλλάζει κάποιος για ένα παιχνίδι την ιδέα για μία ομάδα. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος πέρυσι, επειδή δυσκολευόμασταν να κερδίσουμε τους αντιπάλους, μία άποψη που υπήρχε ήταν ότι το ποδόσφαιρο που έπαιζε το ΑΠΟΕΛ πλέον δεν απειλεί κανέναν. Βρίσκουν λύσεις όλοι σε τέτοιο τρόπο παιχνιδιού. Ο στόχος μας ήταν και την περσινή χρονιά είναι να δημιουργήσουμε περισσότερες επιλογές για να μπορούμε να αλλάξουμε ρυθμό, γιατί στο πρωτάθλημα το ΑΠΟΕΛ θα είναι πάντα επιθετικό. Βέβαια κάποια πράγματα μπορεί να μην εξελίχθηκαν όπως θα έπρεπε την περασμένη χρονιά, εγώ θεωρώ πάντως ότι η σύνθεση της φετινής ομάδας και η ποιότητα των παικτών μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε το προφίλ και τον τρόπο παιχνιδιού. Το βασικό είναι να αλλάζουν οι ποδοσφαιριστές το ρόλο και να μπορούν να το κάνουν. Το σύστημα δεν κερδίζει παιχνίδια. Δεν υπάρχει τέλειο σύστημα. Κι εμείς έχουμε ποδοσφαιριστές, και υλικό και την ποιότητα για να μπορούμε να αλλάζουμε σχηματισμό για να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Για το θέμα διαιτησία:

«Σαν προπονητής μεγάλης ομάδας δεν μου δίνεται το δικαίωμα να αντιδράω στις αποφάσεις των διαιτητών. Δεν πρέπει οι προπονητές μεγάλων ομάδων να είναι πρωταγωνιστές στις διαιτητικές αποφάσεις. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει η καλύτερη ομάδα. Πάντα στο τέλος το πρωτάθλημα το παίρνει ο καλύτερος της χρονιάς. Οι διαιτητές κάνουν λάθη, όπως κάνουμε εμείς, όπως οι παίκτες. Έχουν πολύ δύσκολο ρόλο ειδικά σε ένα μικρό κράτος, όπως η Κύπρος. Στην καθημερινότητα ζούμε σε μία καχυποψία που υπάρχει εδώ στην Κύπρο. Μπορούν να κάνουν λάθη όπως κάνουμε κι εμείς. Πολλές φορές υπάρχουν πράγματα που έχουν και τα δικά τους τα όργανα που λειτουργούν προς την κατεύθυνση αν κάποιος σφύριξε καλά ή όχι. Δεν θα μου άρεσε να γίνει η διαιτησία το πρώτο θέμα του κυπριακού ποδοσφαίρου, λόγω γενικών συνθηκών που επικρατούν στη ζωή μας. Πρέπει να πέσουν οι τόνοι για τη διαιτησία γιατί θέλουμε τον κόσμο στα γήπεδα για να υποστηρίξει την ομάδα του. Θα πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατάσταση. Δεν έχουμε κάτι άλλο στην Κύπρο που να μπορεί να μαζέψει τόσο κόσμο όσο το ποδόσφαιρο, και θέλουμε το κόσμο στα γήπεδα. Απλά δεν πρέπει να πηγαίνει κάποιος με προδιάθεση στο γήπεδο. Ίσως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί οι διαιτητές. Θα πρέπει να τους παρέχουμε από την πλευρά μας τη βοήθεια ώστε να κάνουμε το ποδόσφαιρό μας ελκυστικό για το θεατή, χωρίς εξάρσεις και χωρίς πράγματα που να μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στις ίδιες τις ομάδες. Ο καθένας ζει το δικό του παιχνίδι με τη δική του διάθεση και πολλές φορές κι εμείς δεν βοηθάμε την κατάσταση ώστε να μπορεί να βοηθηθεί το έργο τους. Πρέπει να δώσουμε όλοι περισσότερη πίστωση στους ίδιους τους διαιτητές αλλά και αυτοί πρέπει να ανταποκριθούν καλά στο ρόλο που έχουν. Γιατί ξέρετε ότι γενικά δεν τους βοηθά κανείς. Ούτε οι ομάδες, ούτε η τηλεόραση τους βοηθάει. Καταλαβαίνετε κι εσείς ότι κάθε εβδομάδα υπάρχουν πολλές αμφισβητούμενες φάσεις που εμείς τις βλέπουμε μετά στην τηλεόραση. Άρα είναι πάντα εκτεθειμένοι. Νομίζω ότι πρέπει να δούμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας και να αφήσουμε τους ανθρώπους να είναι πιο άνετοι στη δουλειά που κάνουν. Και οι ίδιοι πρέπει να προστατέψουν τον εαυτό τους».

Like
Share
Tweet