Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εάν το Σουπερ Καπ

supercapΟι ομάδες μας φέτος και όχι μόνο, όπως όλοι βλέπουμε, υστερούν αφάνταστα σε θέμα ετοιμότητας την περίοδο του Ιουλίου και Αυγούστου, όταν οι ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις ξεκινάνε. Το θέμα αυτό πρέπει να προβληματίσει πάρα πολύ την ΚΟΠ και τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για αυτές τις ομάδες, για να είναι πιο έτοιμες αυτή την σημαντική για αυτές περίοδο. Με αυτό το τρόπο θα επωφεληθούν και οι ομάδες μας και η ίδια η ΚΟΠ. Φυσικά δεν μπορούν να υποχρεώσουν τις άλλες ομάδες να ξεκινούν πιο γρήγορα το πρωτάθλημα, λόγο της ζέστης του καλοκαιριού. Πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση. Εμείς προτείνουμε την πιο κάτω εισήγηση και ελπίζουμε η ΚΟΠ να την λάβει σοβαρά υπόψη!

Το Σουπερ Καπ είναι ένας θεσμός που αυτή την στιγμή είναι και υποβαθμισμένος και μπορώ να πω και αδιάφορος στον περισσότερο κόσμο, γιατί δεν έχει καθόλου σημασία, οποίος και εάν το κερδίσει. Είναι απλώς ένας τυπικός τίτλος. Εμείς λέμε ότι αυτός ο θεσμός πρέπει να αναβαθμιστεί για να έχουν όλοι τους περισσότερο όφελος και εξηγούμαστε. Το τίτλο αυτό τον διεκδικεί ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος της περασμένης περιόδου. Εμείς λέμε αυτό τον τίτλο να των διεκδικούν όλες οι εκάστοτες ομάδες που βγαίνουν στην Ευρώπη εκείνη την χρονιά, με την διαδικασία κάποιου τουρνουά. Αυτό το τουρνουά να ξεκινά το σε κάποια φάση τον Ιούλιο και εκτός από το τρόπαιο του Σουπερ Καπ, να υπάρχουν και αξιόλογα χρηματικά έπαθλα, για να δίνεται και επιπρόσθετο κίνητρο στις ομάδες που θα λαμβάνουν μέρος.

Αυτό το τουρνουά θα βοηθήσει αφάνταστα τις ομάδες που προετοιμάζονται για την Ευρώπη, όπως επίσης και το κυπριακό ποδόσφαιρο, γιατί η μόνη οικονομική πηγή που έχουν σήμερα οι ομάδες μας είναι η Ευρώπη και τίποτα άλλο. Κερδισμένη θα είναι και η ΚΟΠ, λόγω των βαθμών που θα παίρνουν οι ομάδες μας στην Ευρώπη, όπως επίσης και που οικονομικής πλευράς. Επίσης, ο φίλαθλος κόσμος δεν θα περιμένει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, από την ημέρα που τελειώνει το πρωτάθλημα, μέχρι το πρώτο Ευρωπαϊκό, για να πάει στα γήπεδα. Υπάρχει κόσμος που είναι εξαρτημένος από το ποδόσφαιρο και η έλλειψη αυτή, που του προκαλεί πρόβλημα!

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να διαβαστεί από κάποιους αρμόδιους και να το λάβουν σοβαρά υπόψη, γιατί είναι κρίμα να βλέπουμε τις ομάδες μας να αποκλείονται από κατώτερες ομάδες λόγο τις ανετοιμότητας μας και όλοι να λέμε, ‘εάν είχαμε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια μας, θα περνούσαμε στα σίγουρα’.  Να μην μένουμε μόνο στα λόγια, αλλά να περάσουμε στις πράξεις, και στις γενναίες αποφάσεις που θα μας πάρουν μπροστά.

Hitman

Like
Share
Tweet