Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Στέψη και το αύριο…

apoellaswallΑυτή την εβδομάδα, την Κυριακή 12/05/2013, θα γίνει η στέψη του Πρωταθλητή. Θα σηκώσουμε το 22 μας πρωτάθλημα στην ιστορία μας. Ένα πρωτάθλημα που ήρθε μετά από ένα περίεργο και δύσκολο χρόνο με πάρα πολλά συμβάντα. Ένα πρωτάθλημα που έπρεπε να το κάνουμε περίπατο βάση το τι είχαμε εμείς και τι έχουν οι άλλες ομάδες. Ένα πρωτάθλημα που δεν θα πανηγυριστεί όπως τα άλλα για πολλούς λόγους. Λόγο οικονομικής κρίσης, ποδοσφαιρικής απογοήτευσης, έκτροπα στα γήπεδα, αποχώρηση Ιβάν, αποχώρηση ποδοσφαιριστών, αστάθεια στα διοικητικά κ.α. Όλα αυτά επηρεάζουν ένα υγιή σκεπτόμενο ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ.

Το πρωτάθλημα το πήραμε! Τέλος! Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η ομάδα μας σε όλη την ποδοσφαιρική χρονιά ήταν η πιο σταθερή και το πήρε. Το πρωτάθλημα ξεκινά από τον Σεπτέμβρη και τελειώνει τον Μάιο. Η πιο σταθερή ομάδα η οποία παίρνει τους περισσότερους βαθμούς και στο τέλος κατακτά το πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα ήταν το ΑΠΟΕΛ και δίκαια είμαστε πρωταθλητές. Πρέπει να το πανηγυρίσουμε όπως αρμόζει σε κάθε πρωταθλητή.

Όλα τα καλά έχουν και ένα τέλος. Αυτό τα τελευταία χρόνια δεν το είχαμε ξαναζήσει γιαυτό μας βαρύ-φαίνετε τόσο πολύ.  Ο Ιβάν έκανε του υπολογισμούς του και αποφάσισε ότι είναι καλύτερα να αποχωρήσει. Η απόφαση ήταν δική του και πρέπει να το σεβαστούμε. Πιστεύω ακράδαντα ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θα σκέπτεται την επιστροφή του. Εμείς να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και καλή σταδιοδρομία.

Ποδοσφαιριστές που συνδεθήκαν με τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ όπως Πίντο, Μαντούκα, Pardo μπορεί να αποχωρίσουν από τη ομάδα μας κυρίως για οικονομικούς λόγους. Οι πρώτοι δυο, μάλλον είναι σίγουρο ότι θα αποχωρήσουν. Οι οικονομική κρίση που έχει κτυπήσει όλους μας έχει επηρεάσει και το ΑΠΟΕΛ και τους ποδοσφαιριστές μας που είδαν τις οικονομίες τους να κουρεύονται σε μια νύκτα. Η ομάδα μας δεν μπορεί να τους ικανοποίησει οικονομικά γιαυτό αυτοί θα επιδιώξουν να βρουν ψηλά συμβόλαια σε άλλες ομάδες. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, άλλα πρέπει να την σεβαστούμε.

Ποδοσφαιριστές που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στην φετινή χρονιά πρέπει να αποχωρήσουν. Ζουέλα, Μπούτιμιρ, Μπενασούρ και Κλουκόφσκι πρέπει να γίνουν διακανονισμοί στα συμβόλαια τους για να αποχωρήσουν. Κάποιους από αυτούς μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε και με ποδοσφαιριστές των ακαδημιών μας και τουλάχιστον να έχουμε να λέμε ότι είναι δικά μας παιδιά. Η φετινή τους απόδοση ήταν απαράδεκτη.

Στο τέλος του Μαΐου θα υπάρχει εκλογική συνέλευση στην εταιρεία και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και εκεί μεγάλες εξελίξεις. Μέλη του υφιστάμενου συμβουλίου θα αποχωρήσουν και νέα άτομα θα αναλάβουν τις τύχες της ομάδας μας. Ποια θα είναι αυτά τα άτομα;  Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος που θα μπορεί να διοικήσει αρμονικά το δύσκολο οικοδόμημα που λέγετε ΑΠΟΕΛ αν φύγει ο Φοίβος; Ένας προβληματισμός που είναι στο μυαλό όλων το ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ.

Το τρίπτυχο των μεγάλων επιτυχιών του ΑΠΟΕΛ, Διοίκηση, Τεχνική Ηγεσία και Κόσμος μετά από πολλά χρόνια θα χαλάσει και πρέπει να ξανακτιστεί όσο πιο σύντομα και σωστά γίνεται. Μόνο τότε θα ξανά βαδίσουμε προς τις επιτυχίες.

Το ΑΠΟΕΛ είναι ΙΔΕΑ και ΑΘΑΝΑΤΟ θα ΖΕΙ.

Like
Share
Tweet