Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μείωση του Προϋπολογισμού Άμεσα

Ένας από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς που απασχολεί τον σημερινό ΑΠΟΕΛίστα, είναι το πως μπορεί ο προϋπολογισμός της ομάδας μας να είναι κατά 4 με 5 εκατομμύρια ελλειμματικός κάθε χρόνο.  Είναι ξεκάθαρο, βάση κάποιων δεδομένων, ότι κάτι δεν πάει καλά στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Λαμβάνοντας υπόψη το ρεκόρ των 7 χιλιάδων εισιτηρίων διαρκείας, την υποστήριξη του κόσμου σε εισιτήρια και αγορές, τις πολύ καλές συμφωνίες με μεγάλους σπόνσορες, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και άλλες συμφωνίες, είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως μπορεί η ομάδα μας να φτάσει σε τέτοιο οικονομικό πρόβλημα.  Εάν πραγματικά είναι ελλειμματικός ο προϋπολογισμός τότε πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα.

Οι οποιεσδήποτε αποφάσεις πρέπει να παρθούν άμεσα γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ αυτή η κατάσταση . Αν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ακόμη και φέτος, δεν καταφέρουμε να μπούμε σε οποιοδήποτε από τους ομίλους της Ευρώπης, τότε το κακό που θα έχουμε κάνει στο ΑΠΟΕΛ θα είναι τεράστιο. Θα μας υποβαθμίσει στα ίδια επίπεδα, ακόμη και πιο χαμηλά των άλλων κυπριακών ομάδων.

Οι Ευρωπαϊκοί όμιλοι δεν είναι η μόνη λύση.   Η μείωση των παχουλών συμβολαίων πρέπει να αρχίσει από φέτος.  Η ανάδειξη ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες πρέπει να μπει ψηλά στην λίστα. Γενικά η όλη λειτουργία του οικοδομήματος ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι επαγγελματικών προδιαγραφών ακολουθώντας τις υποδείξεις των ειδικών σε τέτοια θέματα.

Διαβάσαμε επίσης ότι ο πρόεδρος της UEFA κ. Πλατινί θα καθιερώσει το Financial Fair Play.  Αυτό πρέπει να σημάνει καμπανάκια στα αυτιά της εταιρείας και του τεχνικού επιτελείου.  Δεν πρέπει, αλλά και να θέλουμε, δεν θα μπορούμε να ξοδεύουμε περισσότερα από όσα θα παίρνουμε.  Αν δεν το επιτύχουμε αυτό τότε θα τεθούμε έκτος ευρωπαϊκών οργανώσεων και αυτό θα φέρει αυτόματα την καταστροφή μας.  Θα γυρίσουμε πίσω στα “πέτρινα χρόνια” όπως τα χαρακτηρίζαμε.  Η μόνη μας επιλογή όπως προαναφέραμε, είναι να παρθούν άμεσα δραστικά μέτρα.

Ελπίζω να πάρουμε το όλο θέμα πολύ σοβαρά γιατί η UEFA και ο κ. Πλατινί δεν αστειεύονται.  Θα περιμένουμε πράξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Like
Share
Tweet