Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μείωση Χτες…Το πλάνο (Part II)

Συνεχίζοντας απ’εκεί που μείναμε την προηγούμενη εβδομάδα (Μεώση Χτες – Part I), θα επεκτείνω τις σκέψεις μου όσων αφορά τη μορφή που πιστεύω θα ήταν καλό να έχει το πρωτάθλημα στην Κύπρο με κύριο άξονα τη σκοπιά του φίλαθλου.

Κατ’αρχή θα έλεγα ότι ο ιδανικός αριθμός των ομάδων για την πρώτη και δεύτερη κατηγορία είναι οχτώ ομάδες που θα δουλεύουν σε επαγγελματικό επίπεδο και από εκεί και πέρα άλλες τρεις κατηγορίες που θα είναι σε  ερασιτεχνικό – ημι-επαγγελματικό επίπεδο με Κύπριους ποδοσφαιριστές ως επί το πλείστωνΟυσιαστικά, θα χωριστεί η πρώτη κατηγορία όπως είναι τώρα σε δύο κατηγοριές.

Όπως έχουν τα δεδομένα σήμερα, η Κύπρος έχει τέσσερα Ευρωπαϊκά εισιτήρια με πολύ καλές πιθανότητες αυτά να αυξηθούν σε πέντε τα επόμενα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι αναλόγως και του κυπέλλου τρεις με πέντε ομάδες θα διεκδικούν αυτές τις θέσεις μέσω πρωταθλήματος.

Η τελευταία ομάδα θα πηγαίνει στην πιο κάτω κατηγορία και η προτελευταία θα αγωνίζεται σε αγώνες κατάταξης είτε με το δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας είτε με τις ομάδες που θα τερματίζουν στην δεύτερη με τέταρτη θέση.  Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσαμε να δούμε στην πορεία.

Για να επικεντρωθούμε τώρα στην πρώτη κατηγορία με αυτά που προανάφερα πιο πάνω φαίνεται καθαρά ότι σε τέτοια περίπτωση το πιο πιθανό είναι να έχουμε έξι-επτά ομάδες να αγωνίζονται για Ευρώπη και άλλες τρεις-τέσσερις για την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.

Με ένα πρωτάθλημα τεσσάρων γύρων, θα έχουμε 28 δυνατά παιχνίδια για τις ομάδες μας κάτι που θα σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις αγωνιστικές μέρες.  Στο παρελθόν προέκυψαν προβλήματα με τον καιρό, με το κύπελλο και ίσως με ευρωπαϊκά παιχνίδια και η ομοσπονδία να ανάγκαζε ομάδες να δίνουν πολλά παιχνίδια μέσα σε λίγες μέρες.

Να αναφέρω απλώς κάποιες ομάδες ως παράδειγμα για να έχετε μια εικόνα για τις δύο κατηγορίες :

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΠΟΕΛ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

ΑΕΚ

ΑΕΛ

ΑΠΟΛΛΩΝ

ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΕ ΠΑΦΟΣ

ΕΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ

 

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΑΛΚΗ

ΑΡΗΣ

ΕΡΜΗΣ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ

ΑΠΕΠ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Τα παιχνίδια που θα δίδουν μεταξύ τους αυτές οι ομάδες θα είναι όλα ανταγωνιστικά με αποτέλεσμα να προσπαθούν όλοι να ανέβουν επίπεδο και είμαι βέβαιος ότι με σωστή δουλειά και οικονομική διαχείριση να καταφέρουν αυτό που σήμερα φαντάζει αδύνατο.  Για να αναφερθώ στις πιο ‘μικρές’ ομάδες συγκεκριμένα, εάν για παράδειγμα η ΑΛΚΗ αγωνίζεται με το ΑΠΟΕΛ πιθανόν οι φίλαθλοι της να θεωρούν το παιχνίδι χαμένο και να προτιμήσουν τον καναπέ ενώ εάν αγωνίζονται με ισοδύναμο αντίπαλο να πάνε να στηρίξουν την ομάδα τους και εάν το κάνουν αυτό κάθε αγωνιστική τότε σιγά-σιγά θα την αγαπήσουν και θα την στηρίζουν πάντα.

Like
Share
Tweet