Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νεκτάριος Αλεξάνδρου: O ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα που αγαπώ, παίζω με την ψυχή και την καρδιά μου!

Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου έδωσε μια πλούσια συνέντευξη στον SSFM. Μίλησε για τον φετινό τίτλο, για το γεγονός ότι η ομάδα μας φέτος δεν έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο, μίλησε για τον Ιβάν και για πολλά άλλα! Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του παίκτη μας: Τι σημαίνει αυτός ο τίτλος, περάσατε από πολλές δυσκολίες και αμφισβητηθήκατε έντονα σε κάποιες στιγμές; «Τελείωσε μια δύσκολη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν ο στόχος από την αρχή και είμαστε περήφανοι που τα καταφέραμε. Δεν θέλω να σταθώ στις δυσκολίες και στα αρνητικά, όταν κερδίζεις ένα πρωτάθλημα είναι μόνο θετικό. Για να έρθει η επιτυχία μετά από τόσους αγώνες είναι σημαντικό. Σημαντικό για μένα είναι η πίστη, η αφοσίωση στον στόχο, στοιχεία τα οποία είχαμε. Η αμφισβήτηση είναι μέρος του παιχνιδιού, ιδιαίτερα σε μια τόσο παράξενη χρονιά. Κάθε ομάδα είχε τα καλά της διαστήματα όμως το σύνολο αυξήσαμε τα πλεονεκτήματα μας και καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο».

Τι λέει για σένα το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο ΑΠΟΕΛ πήρε 4πρωταθλήματα; «Λέει ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, που ήταν και είναι ένας στόχος στο ΑΠΟΕΛ. Το έχουμε μέσα μας αυτό όμως τα όσα έχουμε καταφέρει είναι αρκετά για να μας γεμίζουν αναμνήσεις για πολλά χρόνια».

Πότε αρχίσατε να πιστεύεται ότι θα μπορούσατε για τον τίτλο; «Το πιστεύαμε από την αρχή, αλλά από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό δείξαμε ότι μπορούσαμε. Στην πορεία υπήρχαν και άλλα παιχνίδια που είτε παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο είτε ήταν ιδιαίτερα κρίσιμα. Ένα κρίσιμο σημείο ήταν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και κάποια άλλα παιχνίδια που δόθηκε το μήνυμα ότι μπορούμε».

Για το ότι δεν έπαιξε θεαματικό ποδόσφαιρο η ομάδα: «Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη θέση γιατί είχε τον τρόπο να παίρνει τους βαθμούς σε κρίσιμα σημεία, στα σημεία που έκαιγε η μπάλα. Παίρναμε τα αποτελέσματα σε μια περίοδο που συνδέθηκε με το γεγονός ότι η Ανόρθωση έχασε την αποτελεσματικότητα της».

Για την Ευρώπη, ο στόχος είναι η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ: «Ο κόσμος περιμένει και οφείλει να περιμένει, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν ήταν ποτέ εύκολο. Σημασία έχει όλοι να βλέπουμε την επόμενη μέρα και όχι το τώρα. Όσοι βρίσκονται στο ΑΠΟΕΛ την επόμενη χρονιά πρέπει να έχουν ένα στόχο, σημασία έχει να είναι όλοι δυνατοί».

Για το αν ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για κάποιον παίκτη λόγω και της οικονομικής σταθερότητας στο σύλλογο: «Το θέμα είναι ότι η οικονομική σταθερότητα είναι σημαντικό στις στιγμές που ζούμε. Είναι κίνητρο για κάποιον παίκτη να έρθει στο ΑΠΟΕΛ»

Για τις συζητήσεις που γίνονται για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είχαμε μπει σε προκαταρτικές συζητήσεις, μείναμε σε ένα σημείο που δεν υπάρχει συμφωνία και θεωρώ ότι με το τέλος του πρωταθλήματος θα τα ξαναπούμε. O ΑΠΟΕΛ είναι η ομάδα που αγαπώ, παίζω με την ψυχή και την καρδιά μου».

Για το αν οι παίκτες είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν με τα νέα δεδομένα και να δεχθούν μείωση απολαβών: «Αλίμονο αν δεν ήμασταν έτοιμοι να το δεχτούμε. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Χρειάζεται να πληρωνόμαστε, υπάρχουν πολλά παιδιά που πάνε μήνες να πληρωθούν. Βέβαια, αν η ομάδα προτείνει συμβόλαια πιο χαμηλά και την ίδια ώρα κάνει σε άλλους αυξήσεις θα υπάρχει πρόβλημα».

Για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Θα τολμήσω να πω και δημόσια ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τους επόμενους προπονητές που θα έρθουν όταν έρθει η ώρα να φύγει ο Γιοβάνοβιτς. Έχει καταφέρει να δείξει ότι σημασία έχει η ομάδα και τίποτε άλλο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει πετύχει. Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο. Άλλαξε πολλά πράγματα, έβαλε τον ΑΠΟΕΛ σε νέα βάση, ενώ και η γενικότερη συμπεριφορά του δείχνει τι άνθρωπος είναι. Είναι στο πετσί της ομάδας, γνωρίζει τη νοοτροπία του ΑΠΟΕΛίστα και ξέρει να κουμαντάρει τα αποδυτήρια και το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο».

Like
Share
Tweet