Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στρατιωτική θητεία η καταστροφή των ταλέντων μας

Επί της ευκαιρίας ότι αυτή την εβδομάδα είχαμε κατατάξεις στο στρατό και πολλά ταλέντα της ομάδας μας θα χαθούν ,  θα ήθελα προσωπικά να θίξω ένα από τα μεγάλα μας ποδοσφαιρικά προβλήματα εδώ στην Κύπρο.

Όταν είσαι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής γεμάτος όνειρα και στα 18 σου πρέπει να καταταχτείς για την στρατιωτική σου θητεία είναι κάτι το εγκληματικό. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα ασθενή που είναι στον αναπνευστήρα και του σταματάμε το οξυγόνο. Ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σε ομάδα του εξωτερικού μέχρι τα 20 έχει αγοραστική αξία και έδειξε στο γήπεδο τις αρετές του , ενώ εδώ στην Κύπρο προσπαθεί να βρει την δύναμη να πάρει την απόφαση εαν θα είναι έτοιμος να επιστρέψει στα προπονητικά κέντρα ή εαν θα αποφασίσει να πάει για σπουδές και να αφήσει το ταλέντο του να ξεδιπλώνεται στα γήπεδα φουτσαλ της γειτονιάς του. Ακόμη και η ίδια η ομάδα μας χάνει χρήματα από όλα αυτά τα ταλέντα που μας φεύγουν κάθε χρόνο.

Πρέπει επιτέλους και οι γονείς αυτών των ταλέντων να αντιδράσουν και να αντιδράσουν άμεσα. Ακόμη και αποζημίωσεις πρέπει να ζητήσουν για τα δυο χαμένα χρόνια από την απαιτητική ζωή κάποιου ποδοσφαιριστή, γιατί στο κάτω κάτω είναι γνωστό ότι στην Κύπρο ο στρατός είναι απλά για να παίρνουν μερικοί παχουλούς μισθούς. Όπως διάβασα μια μέρα από έναν πρώην Ελλαδίτη αξιωματικό όπου ήταν στην Κύπρο από τον πόλεμο του 1974, έγραφε: «Στην Κύπρο ο Στρατός είναι διακοσμητικός , ανά πάσα στιγμή σε 48 ώρες η Τουρκία έχει τα όπλα για να μας βυθίσει».

Λύσεις υπάρχουν για αυτά τα παιδιά,   αν μελετήσουν κάποιοι το πρόβλημα πιο ζεστά. Στο κάτω κάτω δεν θα είναι σκάνδαλο αν κάποια από αυτά τα παιδιά δεν κάνουν την στρατιωτική τους θητεία , στα τόσα σκάνδαλα που είδαμε σε αυτή την χώρα.

Φωτο: Ο 18χρονος  Μάρκος Χαραλάμπους όπου κατατάχτηκε για την στρατιωτική του θητεία, άφησε καλές εντυπώσεις στην προετοιμασία της oμάδας μας στην Αυστρία. Βραβεύτηκε επίσης από την ΚΟΠ ως ο καλύτερος παίχτης στους U-21.

Mr. Tycoon

Like
Share
Tweet