Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνέντευξη Νούνο Μοράις!

Μιλώντας για τον Νούνο Μοράις ο κάθε ΑΠΟΕΛίστας έχει να πεί για ένα παιδί του ΑΠΟΕΛ. Ένας άνθρωπος που απο την πρώτη μέρα που ήρθε στον Αρχάγγελο έγινε μέλος της ομάδας αλλά και της οικογένειας του ΑΠΟΕΛ μας. Εδώ και έξι χρόνια έχουμε τον παίκτη στην ομάδα αλλά και στις καρδιές μας. Ένας παίκτης σταθερή αξία που αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, ότι μερικές φορές χρειάζεται υπομονή για να αντεπεξέλθει ένας παίκτης στις συνθήκες της ομάδας. Αυτός ο παίκτης δεν τραυματίζεται σχεδόν καθόλου (εδώ βάζουμε τον σταυρό μας!!!), δεν κουράζεται ποτέ (βλέπε συνεχόμενες αγωνιστικές Κυπριακού πρωταθλήματος και Ευρωπαϊκών αγώνων) και ως εκ τούτου έχει χάσει ελάχιστα λεπτά συμμετοχής και αυτό μόνο απο κίτρινες κάρτες.

Απολάυστε τη συνέντευξη του Νούνο Μοράις στην εφημερίδα “Καθημερινή”:

–Νούνο, σπάνια μένεις εκτός ενδεκάδας. Φέτος, για παράδειγμα, αν δεν ήταν τα πρώτα παιχνίδια που ήσουν τιμωρημένος, δεν θα έχανες ούτε ένα λεπτό. Αλήθεια, δεν κουράζεσαι;
Όχι, εργάζομαι καθημερινά για να είμαι έτοιμος να παίξω και είμαι τυχερός που ο προπονητής αποφάσισε να παίξω σε όλα τα παιχνίδια. Είναι στόχος μου να μπορώ να συνεχίσω σε αυτούς τους ρυθμούς.

–Όταν ήρθες αγωνιζόσουν ως αμυντικός, ενώ μετέπειτα προωθήθηκες στη μεσαία γραμμή. Ποια θέση προτιμάς για να αγωνίζεσαι;
Προτιμώ να παίζω στη μεσαία γραμμή, αλλά πάντα εναπόκειται στον προπονητή σε ποια θέση θα με χρησιμοποιήσει για το καλύτερο της ομάδας. Πάντως, προσωπικά προτιμώ να παίζω ως μέσος.

–Πιστεύεις ότι η αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας το 2008 και η μετακίνησή σου στη μεσαία γραμμή ήταν κάτι που σε βοήθησε να καθιερωθείς ως μία βασική μονάδα στην ομάδα;
Πιστεύω πως ναι, τα αποτελέσματα που είχαμε μετά την αλλαγή, έδειξαν ότι βοήθησαν και εμένα και την ομάδα.

«Όταν αλλάζεις είναι δύσκολο»

–Ακούγονται πολλά για τις διαφορές της περσινής ομάδας με τη φετινή. Εσύ ποιες διαφορές βλέπεις να υπάρχουν; Είναι καλύτερη η περσινή ή η φετινή;
Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα φέτος, όπως είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και πέρσι. Φυσικά όταν κάποιος βλέπει την ομάδα από έξω, ποτέ δεν ξέρει πώς να δουλέψει με την ομάδα και πώς αυτή η ομάδα λειτουργεί. Πάντα, ειδικά στην άμυνα, χρειάζεται χρόνος για να δουλέψει σωστά, για να γνωριστούν οι παίκτες μεταξύ τους. Τώρα έχουμε μια πολύ καλή αμυντική γραμμή, όπως είχαμε και πέρσι. Απλώς, φέτος, χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, αφού η άμυνα της ομάδας πέρσι ήταν η ίδια για δύο χρόνια. Κάθε φορά που αλλάζεις είναι δύσκολο, αλλά είναι φυσιολογικό.

–Να υποθέσω ότι στη φετινή χρονιά έχετε την περισσότερη πίεση από κάθε άλλη χρονιά, από τότε που βρίσκεσαι στην ομάδα;
Όταν παίζουμε για μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ πάντα είμαστε υπό πίεση. Οι μεγάλες ομάδες θέλουν να κερδίζουν πάντα, άρα πάντα παίζουμε με πίεση.

–Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ σε αυτά τα παιχνίδια που απέμειναν να παίξει καλύτερα από ό,τι μέχρι τώρα;
Ναι, φυσικά. Προσπαθούμε να παίζουμε καλύτερα και να βελτιωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Με τον χρόνο που περνάμε συνεχώς μαζί, ξέρουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα και πιστεύω μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από ό,τι παίζαμε μέχρι τώρα.

–Τα τελευταία χρόνια δίπλα σου αγωνίζεται ο Πίντο. Φέτος ήρθε στην ομάδα και ο Τζιόλης που μπορεί να αγωνιστεί στη θέση αυτή. Με ποιον από τους δύο συνεργάζεσαι καλύτερα στο γήπεδο;
Πιστεύω ότι κάνω τη δουλειά μου το ίδιο, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο. Φυσικά, δεν εξαρτάται από μένα να επιλέξω με ποιον θα παίξω, εγώ απλώς κάνω τη δουλειά μου.

«Εξαρτάται από τον ΑΠΟΕΛ»

–Με δεδομένο τους τρεις βαθμούς διαφορά από την Ανόρθωση και τους 11 αγώνες που απομένουν, πιστεύεις ότι μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να πάρει τον τίτλο;
Ναι, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και αυτό είναι που ψάχνουμε.

–Είναι, όμως, στο χέρι σας ή πρέπει να παρακολουθείτε και την πορεία της Ανόρθωσης;
Και βέβαια εξαρτάται από τον ΑΠΟΕΛ. Είμαστε τρεις βαθμούς πίσω και έχουμε 9 βαθμούς στα παιχνίδια με την Ανόρθωση, άρα φυσικά και εξαρτάται από εμάς.

«Σαν στο σπίτι μου»

–Όλα αυτά τα χρόνια που ήσουν από τους κορυφαίους της ομάδας, δεν είχες προτάσεις από άλλες ομάδες;
Αυτό δεν με ενδιαφέρει, τώρα είμαι με τον ΑΠΟΕΛ και δεν με ενδιαφέρουν άλλοι. Ανανέωσα για τρία χρόνια, άρα για την ώρα δεν χρειάζεται να μιλώ για άλλες ομάδες. Έχω το συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

–Ποιοι λόγοι σε έπεισαν να υπογράψεις το συμβόλαιο ανανέωσης το καλοκαίρι;
Όλα με οδήγησαν στο να υπογράψω. Είμαστε η καλύτερη ομάδα της Κύπρου, είμαστε σε μια πολύ καλή κατάσταση. Μπορώ να βοηθήσω την ομάδα και η ομάδα να με βοηθήσει εμένα. Μένω με τον ΑΠΟΕΛ, είμαι ευτυχισμένος εδώ και η οικογένειά μου είναι ευτυχισμένη. Νιώθω σαν στο σπίτι μου.

–Φέτος πέτυχες δύο γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ το 2008-2009 είχες τρία. Θέλεις και ένα νέο ρεκόρ στα γκολ;
(Γελάει) Το εύχομαι φυσικά. Αυτή είναι η δουλειά μας, πάντα προσπαθούμε να σκοράρουμε και να βοηθάμε την ομάδα. Δεν είναι στόχος μου να βάλω πολλά γκολ, θέλω μόνο η ομάδα μου να κερδίζει. Αν έχω την ευκαιρία να σκοράρω, τότε θα προσπαθήσω.
«Απολαμβάνουμε τη ζωή στην Κύπρο»
Πολλές φορές λέμε ότι για να πετύχει μία μεταγραφή, πρέπει να εγκλιματιστεί κατάλληλα ο παίκτης. Ο Νούνο Μοράις έχει… βολευτεί για τα καλά στην Κύπρο, και όπως ο ίδιος δηλώνει απολαμβάνει τη ζωή στο νησί. Εξάλλου, στο πλευρό του είναι και η σύζυγός του, Κριστίνα και τα δύο τους παιδιά, Νούνο και Μιγκέλ. Σύντομα η οικογένεια θα μεγαλώσει, αφού το ζεύγος περιμένει το τρίτο τους παιδί, το οποίο θα ονομάσουν, Ντάβι.

–Είσαι επτά χρόνια στην Κύπρο. Πώς βλέπεις τη ζωή εδώ και πώς έχεις βολευτεί με την οικογένειά σου;
Η ζωή εδώ είναι πολύ ωραία, και επαγγελματικά και για την οικογένειά μου επίσης. Για τη γυναίκα και τα παιδιά μου είναι μια ωραία χώρα με καλούς ανθρώπους και απολαμβάνουμε να είμαστε εδώ. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν υγιή και ασφαλή.

–Σκέφτεσαι να παραμείνεις εδώ και μετά το τέλος συμβολαίου σου;
Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα αυτό, εύχομαι να παίξω για πολλά χρόνια ακόμα και μετά θα αποφασίσω.

Κεφάλαιο Εθνική Κύπρου
Το όνομά του είχε γραφτεί σχετικά με πιθανότητες κυπριοποίησής του, ώστε να μπορεί να αγωνιστεί στην εθνική Κύπρου. Σε παλαιότερή της έκδοση η εφημερίδα «Καθημερινή», ασχολούμενη με το θέμα, έγραψε ότι ο Πορτογάλος δεν μπορούσε να αλλάξει ποδοσφαιρική εθνικότητα, μιας και είχε αγωνιστεί σε κάποια παιχνίδια με την Εθνική U21 της Πορτογαλίας μεταξύ 2004 και 2006. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Νούνο Μοράις, ανάφερε ότι έχουν γίνει κάποιες επαφές, όμως δεν προέκυψε κάτι. «Δεν υπάρχει κάτι να πω γι’ αυτό. Είμαι Πορτογάλος και σέβομαι όλες τις χώρες. Ήταν κάτι που συζητήθηκε αλλά δεν χρειάζεται να μιλήσω γι’ αυτό»

 

Συνέντευξη στον Στέλιο Στέλιου στην “Καθημερινή”

Like
Share
Tweet