Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνέντευξη Τύπου: Η πρώτη του Πάουλο Σέρτζιο!

UntitledΤην πρώτη του συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Πάουλο Σέρζιο πρίν απο λίγο. Τον καλωσόρισε ο πρόεδρος μας κ. Φοίβος λέγοντας : «Καλωσορίζουμε το νέο προπονητή μας. Είναι εδώ αρκετές ημέρες, ασχολείται με την ομάδα. Εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι αρχίζει μία νέα χρονιά. Είμαστε συγκεντρωμένοι, όχι που ήμασταν πέρσι, αλλά που θα είμαστε αύριο. Το χθες έχει γραφτεί στην ιστορία. Είμαστε υποχρεωμένοι εν καιρό οικονομικής κρίσης να φτιάξουμε το νέο ΑΠΟΕΛ για τα επόμενα χρόνια για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Οι στόχοι είναι πάντα οι ίδιοι. Από τη μεριά μας θα λειτουργήσουμε όπως τα τελευταία χρόνια, στηρίζοντας τον προπονητή, του οποίου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Θα λειτουργούμε βάση των εντολών  του και θα του δώσουμε όση στήριξη γίνεται. Ξέρει τους στόχους του ΑΠΟΕΛ και θα περάσει από το χέρι του για να επιτευχθούν οι στόχοι».

Η αρχική τοποθέτηση του Πάουλο:
Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα καλά του λόγια. Όλοι μας αυτό τον καιρό ανά το παγκόσμιο μιλάμε για οικονομικές δυσκολίες. Εγώ θα υποσχεθώ σε ολόκληρη την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ και τους οπαδούς της ομάδας, ότι είναι ότι ένα μειωμένο μπάτζετ δεν σημαίνει μειωμένες φιλοδοξίες. Ξέρω ότι ήρθα να εργαστώ σε μια κορυφαία ομάδα με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτό που με χαροποίησε ήταν ότι μόλις ήρθα συνάντησα εξαιρετικούς ανθρώπους για να συνεργαστώ και αυτό με γεμίζει αισιοδοξία. Ξέρουμε πόσο μεγάλη ομάδα είναι το ΑΠΟΕΛ, πόσο μεγάλο πάθος έχουν οι οπαδοί  και η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ και θα δουλέψουμε για σπουδαία αποτελέσματα. Σεβόμαστε πλήρως τους προηγούμενους που ήταν εδώ και δούλευαν. Είχα την ευχαρίστηση να συναντηθώ με τον Ιβάν και να τα πούμε για 3-4 ώρες την πρώτη φορά που ήρθα. Με βοήθησε να προσδιορίσω κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες που θα φορούν το εγχώριο πρωτάθλημα,. Εκτίμησα πολύ την τιμιότητα και την ειλικρίνεια του. Σίγουρα το παρελθόν ήταν σπουδαίο, όμως εμείς βλέπουμε μόνο το μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο όσο ευτυχισμένο ήταν και ακόμα περισσότερο”.

Ακολούθησαν ερωτήσεις απο τα mme:

Για το αγωνιστικό προφιλ της ομάδας:
“Το μυστικό μιας ομάδας είναι η ισορροπία. Δεν υπάρχουν στον κόσμο ομάδες επιτυχημένες, οι οποίες δεν ξέρουν να αμυνθούν ή να επιτίθενται. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση. Για μένα το σύστημα είναι κάτι στατικό. Το ποδόσφαιρο έχει συνέχεια κίνηση, ψάχνουμε για κάτι το δυναμικό. Δεν μιλώ για συγκεκριμένα συστήματα. Η ομάδα μου πρέπει να είναι έτοιμη για τα πάντα. Να επιτεθεί, να αμυνθεί, να παίξει στην κόντρα. Μου αρέσει η ομάδα μου να έχει την κατοχή και τον έλεγχο, όμως θέλω να μπορεί να σκοράρει με δύο πάσες”.

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό, μεταγγραφές:
“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα πήρε το πρωτάθλημα πέρσι. Υπάρχουν πολύ καλές αξίες μέσα στην ομάδα. Ελπίζουμε ότι με 3-4 προσθήκες θα βοηθήσουν την ομάδα. Από την Δευτέρα συναντήθηκα με τον προπονητή της δεύτερης ομάδας. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί με τους νεαρούς, είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον της ομάδας. Θα αξιολογήσουμε τους νεαρούς του ΑΠΟΕΛ για παίκτες που ίσως παραχωρήσουμε δανεικούς. Όταν έμαθα τι επιτρέπεται και τι όχι εδώ στις ομάδες, κατάλαβα ότι οι ξένοι που επιτρέπονται είναι πολλοί και μου φάνηκε παράξενο. Θέλουμε ποιοτικούς Κύπριους ποδοσφαιριστές και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε“.

Για την βασική προπονητική του αρχή:
“Δεν πιστεύω ότι μόνο το ταλέντο φέρνει επιτυχία. Πιστεύω σε εκείνους που δίνουν τα πάντα και που είναι αφοσιωμένοι. Αφοσιωμένοι στους στόχους της ομάδας και όχι σε οτιδήποτε προσωπικό“.

Για την πορεία του προγραμματισμού:
“Μπορούσα να έχω μια έτοιμη ομάδα ακόμα και πριν 2 βδομάδες. Όμως δεν θα ήταν εκείνο που ήθελα. Πάμε υπομονετικά μέχρι να βρούμε τους κατάλληλους. Οι παίκτες που φέρνουμε είναι προσαρμοσμένοι στην νέα πραγματικότητα. Με μεγάλο σεβασμό σε εκείνους που ήταν ήδη στην ομάδα και δέχθηκαν μειώσεις. Όλοι είναι στο ίδιο επίπεδο”.

Για τον Σέρινταν:
“Ο Σέρινταν δεν είναι ακόμα επίσημα παίκτης του ΑΠΟΕΛ γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένουμε”.

Για το αν πιστεύει ότι Αρτυματάς και Σωτηρίου έχουν την ποιότητα να παίξουν στο ΑΠΟΕΛ:
“Ναι το πιστεύω”.

Εμείς ακούσαμε τον νέο προπονητή σοβαρό. Καταλάβαμε οτι ξέρει τι του γίνεται. Μίλησε ώριμα και αισιόδοξα για την ομάδα για τους παίκτες και τις μειώσεις που δεκτήκαν καθώς και για το άτομο του Ιβάν.

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τα όσα είπε να γίνουν πραγματικότητα. Θέλουμε και εμείς σαν οπαδοι να υπάρχει μια ομοιομορφία στην επίθεση και άμυνα της ομάδας αφού τόσα χρόνια ειχαμε κάποιες δυσκολίες στην άμυνα κ επίθεση παράλληλα.

Καλή επιτυχία Πάουλο και καλή αρχή στην ομάδα μας! Να θυμάσε ότι για να κερδίσεις τον σεβασμό και την αξιοπιστία του ΑΠΟΕΛίστα θα πρέπει να περάσεις απο ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ… και τί συμπληγάδες!!!

Like
Share
Tweet