Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνέντευξη Τύπου Iβάν Γιοβάνοβιτς (7/3/2013)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xyxzPoIRhpA[/youtube]

Ολοκληρώθηκε πρίν λίγο η δημοσιογραφική συνέντευξη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αναφέρθηκε φυσικότατα στον περσινό άθλο της ομάδας μας αλλά και για τον επόμενο σημαντικό αγώνα της ομάδας μας με την αέλ το Σάββατο.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του τεχνικού της ομάδας μας:

Για την περσινή επιτυχία της ομάδας μας, τέτοια μέρα στο παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Λυών:

«Όποτε μιλάω για αυτό το θέμα, θα έχει κάποιους που θα βγουν να πουν ότι έμεινα κολλημένος σε αυτό. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει καμία σχέση. Αν ήμουν κολλημένος δεν θα είχα λόγο να παραμείνω στην ομάδα. Ήταν η κορυφαία στιγμή αυτής της ομάδας και η κορυφαία δική μου ως προπονητής. Ή τουλάχιστον θα μπορούσα να είχα κρατήσει ίδια όλη την ομάδα. Προτίμησα να κάνω όλα τα αντίθετα. Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή μέρα, σκεφτόμενος την περσινή πορεία, με κάνει να αισθάνομαι περήφανος. Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μπαίνουν πολλοί, στους «8» πάνε λίγοι. Είναι ίσως η κορυφαία στιγμή αυτής της ομάδας. Μια μέρα όπου γεμίζει τον κάθε ΑΠΟΕΛίστα με περηφάνια. Καταφέραμε μαζί με τους φίλους της ομάδας να είμαστε ένα κομμάτι σε αυτή την ιστορία που γράφτηκε την περασμένη χρόνια. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξεχαστεί και δεν πρέπει να μην συζητάμε για αυτό το γεγονός. Αυτές οι στιγμές σου προκαλούν τιμή. Η ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ΓΣΠ σε όλα τα παιχνίδια, ο αριθμός των φιλάθλων, το πόσο το διασκέδαζαν ήταν ξεχωριστές στιγμές. Όλοι έβαλαν το καλό τους εαυτό για να έρθει αυτή η επιτυχία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το θυμόμαστε. Πάντοτε, με πολύ μεγάλο σεβασμό σε όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία. Όλοι δώσανε τρομερή βοήθεια στην ομάδα»

Για τον αγώνα με την ΑΕΛ…

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αφού αντιμετωπίζουμε την περσινή πρωταθλήτρια. Η ΑΕΛ διαθέτει ένα ικανό ρόστερ και θα μπορούσε και φέτος να παλεύει για το πρωτάθλημα. Θα είναι ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι φυσιολογική αφού οι συνεχόμενες νίκες σου δίνουν μια καλύτερη ψυχολογία. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία και ξεχωριστό βάρος. Αυτό το παιχνίδι είναι το ίδιο σημαντικό όπως όλα τα υπόλοιπα. Σεβόμαστε την ΑΕΛ, όμως στόχος μας είναι να νικήσουμε για να υλοποιήσουμε το στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους οι ποδοσφαιριστές».

Για τα αγωνιστικά…

«Εκτός είναι ο Πάρντο λόγω της κόκκινης και ο Ατόρνο. Ο Μάριο Σέρτζιο, είχε ένα χτύπημα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, έκανε ατομικό πρόγραμμα στις προηγούμενες προπονήσεις, όμως σήμερα προπονήθηκε φουλ. Αύριο θα αποφασίσω αν θα αγωνιστεί κόντρα στην ΑΕΛ».

Για την πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας το τελευταίο διάστημα…

«Η αμυντική λειτουργία αφορά όλους τους ποδοσφαιριστές και όχι μόνο τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα. Η αμυντική γραμμή είναι καινούργια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε και πολλά προβλήματα λόγω της απουσίας κάποιων ποδοσφαιριστών. Ανεξαρτήτως ποιοι την απαρτίζουν έχουμε αξιόπιστες λύσεις. Είναι θέμα δουλειάς, προσπάθειας και αφοσίωσης. Παρά τα προβλήματα εύχομαι να συνεχίσει να είναι έτσι η ομάδα μέχρι το τέλος».

Για την πορεία της φετινής ομάδας…

«Εγώ πάντα είμαι ειλικρινής όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η ομάδα μετά από τόσες αλλαγές το σημαντικό ήταν να ξεπεράσει την περσινή επιτυχία και να κάνουμε βήματα μπροστά και να μην ζει στην σκιά της περσινής ομάδας. Την στιγμή που έπρεπε να κάνεις το βήμα παραπάνω έχανες και η αμφισβήτηση ήταν συνεχής και για αυτό είπα ότι όταν έπρεπε να κάνουμε το βήμα μπροστά το κάναμε προς τα πίσω. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε με την ίδια διάθεση και είναι ο μόνος τρόπος παρά τις δυσκολίες για να φτάσουμε στον στόχο μας»

Για το σκάουτινγκ παικτών…

«Ο Σάββας Πουρσαιτίδης ανέλαβε τον Ιούλιο. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο σκάουτινγκ και στις μεταγραφές ΤΩΝ Μπιτόν και Μπέκμαν. Είναι γνώστης του ποδοσφαίρου και του στυλ της ομάδας αλλά και του ποδοσφαίρου. Η αλήθεια είναι ότι ταξίδεψε στην Αργεντινή και θα παραμείνει εκεί για δύο βδομάδες για να δει κάποιους παίκτες που μας ενδιαφέρουν για το επόμενο καλοκαίρι. Είναι νέος στη δουλειά και έχει».

 Για το θέμα των ανανεώσεων…

«Με κάποιους παίκτες έγιναν συζητήσεις και συμφώνησαν να μείνουν κάποιοι άλλοι είναι ακόμα στο στάδιο των συζητήσεων. Προχωράμε βήμα βήμα. Το επόμενο καλοκαίρι ίσως γίνουν κάποιες αλλαγές όχι όμως τόσες πολλές όπως πέρσι».

Like
Share
Tweet