Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τζορτζ Ένγκελ και ακαδημίες

Ο Πολωνός προπονητής Τζορτζ Ένγκελ αποτελεί παρελθόν από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας της ομάδας μας εδώ και μια βδομάδα. Ψάχνωντας για την αποχώρηση του στο διαδύκτιο, βρήκαμε πρόσφατη συνέντευξη του που πραγματικά αναφέρει πολλά. Ιδιέταιρη αναφορά έγινε για το επίπεδο που άλλαξε η ακαδημία maw με την πάροδο του χρόνου αλλά και για το γεγονός ότι ο Ένγκελ δεν ένιωθε την στήριξη απο το περιβάλλον στο ΑΠΟΕΛ. Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του καθώς και στο τέλος τα δικά μας σχόλια:

Κύριε Ένγκελ, πώς και προέκυψε αυτό το “διαζύγιο”;

“Ήμουν στο ΑΠΟΕΛ για 1,5 περίπου χρόνο. Ολόκληρη την περσινή σεζόν, αλλά και από την αρχή της φετινής περιόδου μέχρι και τώρα. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές πρέπει να αλλάζεις ομάδα όταν δεν νιώθεις καλά γύρω σου και δεν έχεις τη στήριξη απ’ όλους“.

Είστε ικανοποιημένος από τη δουλειά που έγινε στα τμήματα υποδομής του ΑΠΟΕΛ στον 1,5 χρόνο παρουσίας σας; 

“Eίμαι πολύ ικανοποιημένος. Αλλάξαμε πλήρως το επίπεδο, την οργάνωση και τη νοοτροπία των ομάδων. Παράλληλα, οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μάλιστα, εντυπωσιακή είναι η ομάδα Νέων, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με εννιά βαθμούς διαφορά από το δεύτερο”.

Όσον αφορά τα τμήματα υποδομής και κυρίως την ομάδα Νέων, υπήρχε συνεργασία με τον κύριο Γιοβάνοβιτς;

“Η ανδρική ομάδα και ο κύριος Γιοβάνοβιτς ήταν κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Υπήρξε άψογη συνεργασία με τον κύριο Γιοβάνοβιτς και νομίζω είναι θέμα χρόνου πλέον να γίνει αυτό που στοχεύαμε, δηλαδή τη στελέχωση της ανδρικής ομάδας και με ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία, έστω κι αν εγώ δεν ολοκλήρωσα το έργο μου. Δεν έχω κανένα παράπονο, όμως, και η λύση της συνεργασίας μας ήταν κοινή συναινέσει, αν και σίγουρα θα προτιμούσα να τελειώσω αυτό που ξεκίνησα”.

Ο κύριος Γιοβάνοβιτς παρακολουθούσε τα παιχνίδια της ομάδας Νέων;

Ναι, ερχόταν και έβλεπε και τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, είτε ήταν φιλικά είτε επίσημα. Το επίπεδο της ομάδας έχει ανέβει και δουλεύει… copy paste με την πρώτη ομάδα. Τόσο στο στυλ, όσο στη λειτουργία, στη φυσική κατάσταση, στην τεχνική και την τακτική. Παράλληλα, μέσω της ομάδας Νέων πήραν χρόνο συμμετοχής οι Ολιβέιρα και Καρυπίδης, ενώ και ο Μπέκμαν αγωνίστηκε σ’ ένα παιχνίδι έτσι ώστε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να μπει στο πνεύμα της ομάδας. Μέσα απ’  αυτή τη συνεργασία, υπήρξαν και παίκτες από την ομάδα Νέων που συμμετείχαν σε προπονήσεις της ανδρικής ομάδας”.

Θεωρείτε ότι σύντομα θα δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας;

“Ήδη, ο Μάριος Αντωνιάδης, τον οποίο εγώ δεν τον πρόλαβα, είναι μέλος της ανδρικής ομάδας, ενώ υπάρχει και ο Μάρκος Χαραλάμπους. Θεωρώ, όμως, ότι σύντομα ακόμα 5-6 παίκτες θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα“.

Όσον αφορά εσάς και τη συνέχιση της καριέρας σας τι προτίθεστε να κάνετε;

“Σίγουρα είμαι προπονητής και αυτό που έκανα στο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν η βασική μου δουλειά. Θα περιμένω κάποια πρόταση από ομάδα Α΄ Κατηγορίας, αν και τώρα που είναι Φεβρουάριος είναι κάπως δύσκολο να προκύψει. Όταν θα έρθει, όμως, θα τη σκεφτώ και θα αποφασίσω”.

***

Δεν μπορώ να αναφέρω κάτι για το άτομο του Έγκελ γιατί δεν τον γνωρίζω απο κοντά αλλά θα πρέπει να αναφέρω ότι ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκε ή ακούστηκε κάτι αρνητικό για το όνομα του. Όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του μίλησαν πολύ θετικά για το άτομο του και αυτό μου αρκεί. Μου αρκεί επίσης η καλή συνεργασία που είχε με τον Ιβάν για το θέμα της προώθησης νεαρών απο τις ακαδημίες. Νιώθω ότι ο Έγκελ θα ήθελε περισσότερους νεαρούς στην πρώτη ομάδα και αυτό επίσης με ικανοποιά περισσότερο αφού εδώ και καιρό όλοι μας φωνάζουμε για τα ταλέντα που έχουμε αλλά δεν τους δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες και αυτό πραγματικά είναι κρίμα. Με λυπέι να ξέρω ότι νεαροί ποδοσφαιριστές μας παίζουν για την φανέλα του ΑΠΟΕΛ και δεν τους δίνεται η ευκαιρία για την πρώτη ομάδα! Παλιό, σχετικό μας άρθρο για το θέμα των ακαδημιών θα βρείτε εδώ: http://www.apoelpartidarios.com/2012/07/οπαδοί-vs-κύπριοι-ποδοσφαιριστές

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΑΣ!

**

Αγαπημένε Ένγκελ, καλή σταδιοδρομία σε ότι και να κάνεις στο μέλλον!

Σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες στις ακαδημίες μας!

Like
Share
Tweet