Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το είπε ο Κεσπάγια!

Timour1Την χρονιά που μπήκε η Ανόρθωση στους ομίλους του Champions League το 2008, θυμάμαι μια συνέντευξη του τότε προπονητή της, Τιμούρ Κεσπάγια, σε ένα κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό, που ταιριάζει γάντι στο τι έπαθε η ΑΠΟΕΛΑΡΑ μας στην Ευρώπη φέτος. Είπε τα εξής σε μια από τις ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Η ερώτηση ήταν κάπως έτσι. ‘Όταν η Κύπρος πάρει αρκετούς βαθμούς θα ξεκινάμε από τον τρίτο προκριματικό γύρο και θα είναι καλυτέρα’. Ο Τιμούρ στην απάντηση του είπε, ‘Μα συμφέρει στην Κύπρο να αποφεύγει τον δεύτερο προκριματικό γύρο;’ Και τότε ο δημοσιογράφος απόρησε και ζήτησε εξήγηση.

Ο Τιμούρ του εξήγησε και του είπε ότι λόγο του πρωταθλήματος μας που αργεί να ξεκινήσει από υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, θα ήταν απώλεια για της κυπριακές ομάδες να μην παίζουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο γιατί θα έχαναν 2 επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους και θα έμπαιναν απευθείας στα βαθιά και τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα για εμάς. Του είπε ότι είχε κάνει εισηγήσεις στην ΚΟΠ για να βρουν ένα τρόπο να ξεκινάμε πιο γρήγορα οι ομάδες μας τα επίσημα παιχνίδια τους, γιατί θα βοηθούσε το κυπριακό ποδόσφαιρο, αλλά εκεί στην ΚΟΠ αλλού βρέχει στην καραβάνια χιονίζει όπως γίνετε πάντα.

Το ίδιο έχει πάθει η ομάδας μας, η ΑΠΟΕΛΑΡΑ μας, στην φετινή διοργάνωση του Champions League. Μπήκαμε στον τρίτο προκριματικό, χωρίς επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας, μόνο με κάποια φιλικά και είδαμε τα αποτελέσματα. Δεν αποκλειστήκαμε από μια ομάδα που ήταν καλύτερη από εμάς, αλλά αποκλειστήκαμε κύριως από την ανετοιμότητα μας σας σύνολο. Εάν είχαμε τα 2 επίσημα παιχνίδια του δεύτερου γύρου στα πόδια μας θα περνούσαμε στα σίγουρα το τρίτο προκριματικό γύρο.

Τα φιλικά παιχνίδια είναι φιλικά ότι και να κάνουμε. Κανένας προπονητής δεν θα αγωνιστεί με την φουλ εντεκάδα γιατί πρέπει να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές. Εάν δεν την δώσει στα φιλικά πότε θα τους τη δώσει και κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα βάλει τα πόδια του γερά σε ένα φιλικό παιχνίδι και να τραυματιστεί και να χάσει τα επίσημα παιχνίδια.

Το ΑΠΟΕΛ δεν προκρίθηκε στον τέταρτο προκριματικό γύρο του C.L.  λόγο της ανετοιμότητας της ομάδας μας για τους πιο πάνω λόγους. Εάν πράγματι αυτοί που ενδιαφέρονται για την βιωσιμότητα του κυπριακού ποδοσφαίρου και κυρίως η ΚΟΠ, θα πρέπει να βρουν μια λύση, τουλάχιστον για τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη κάθε χρόνο. Να δημιουργήσει ένα μίνι τουρνουά, με ένα σεβαστό χρηματικό έπαθλο, γιαυτές της ομάδες, για να δώσει κάποια κίνητρα. Θα επωφεληθεί και αυτή και οι ομάδες μας. Πρέπει κάποια στιγμή να δουν αυτό το θέμα πιο σοβαρά, γιατί σε λίγα χρόνια θα χαθούν όσα κτίσαμε την τελευταία δεκαετία.

Hitman

Like
Share
Tweet