Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Άλλο μεγάλη και άλλο ιστορική!!!

ApoelBarChartFinalΕδώ και αρκετά χρόνια στα ΜΜΕ, και στις κουβέντες μεταξύ φιλάθλων ακούμε την ερμηνεία, η τάδε ομάδα είναι μεγάλη ομάδα!!! Σχεδόν, ακούμε από όλους, ότι όλες οι ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος, είναι μεγάλες ομάδες, και που το βασίζουν δεν ξέρει κάνεις. Απλώς το λένε για να παρηγοριούνται, ότι η ομάδα τους είναι μεγάλη, και να κρύβονται πίσω από τις αποτυχίες τους. Έχουν όλοι χάσει την ερμηνεία της φράσης, μεγάλη ομάδα, και έμεινε στο λεξιλόγιο τους, και δεν λένε να την διαγράψουν, γιατί είναι το μόνο που τους έχει απομείνει. Εγώ, εκείνο που θέλω να τους επισημάνω, είναι ότι …

Στην Κύπρο δεν έχουμε μεγάλη ομάδα. Τα τελευταία 25 χρόνια, υπάρχει με διαφορά η μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα, που είναι ο ΑΠΟΕΛ, και υπάρχουν οι ιστορικές ομάδες, και οι νεοφερμένες ομάδες που πηγαινόρχονται από την 1η στην 2η κατηγορία. Καμία ομάδα, τα τελευταία 25 χρόνια δεν μπορεί να συγκριθεί με την μεγαλύτερη ομάδα του νησιού που είναι ο ΑΠΟΕΛ σε κανένα επίπεδο. Ούτε σε ποδοσφαιρικές επιδώσεις σε Κύπρο και Ευρώπη, ούτε σε άλλα αθλήματα, ούτε σε αριθμό φιλάθλων και εισιτηρίων διαρκείας. Σε όλα είμαστε πρώτοι και με διαφορά. Οι υπόλοιπες ομάδες, απλός μας παρακολουθούν και προσπαθούν να μας μιμηθούν. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Είναι κάποιες ιστορικές ομάδες, που τα παλιά χρόνια, είχαν για κάποιες χρονιές εξάρσεις. Τίποτα από αυτά που έχει επιτύχει η ομάδα τους, δεν μπορούν να συγκριθούν με τα δικά μας επιτεύγματα. Όλες αυτές οι ομάδες, δεν εύχονται να φτάσουν τα επιτεύγματα μας, γιατί απλά δεν μπορούν, έτσι το μόνο που εύχονται είναι το ΑΠΟΕΛ να έχει κάποιες αναποδιές και να πέσει στο επίπεδο τους για να μπορούν να μας συναγωνιστούν. Αυτό που εύχεστε, δεν θα γίνει ποτέ, ή τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δεν θα αφήσει ποτέ την ομάδα μας, να φτάσει στα επίπεδα σας. Και αναποδιές να έρθουνε, ο μεγαλειώδες και ανεπανάληπτος μοναδικός κόσμος της μεγαλύτερης και ιστορικότερης ομάδας του νησιού μας, θα είναι εκεί να την στηρίξει, έτσι βάλτε ένα τέλος στις επιθυμίες σας.

Θα παρακαλούσα, τους υπευθύνους των διαφόρων αθλητικών εκπομπών στα ΜΜΕ, την επόμενη φορά που κάποιος φίλαθλος, ιστορικής ομάδας, πει ότι η ομάδα του είναι μεγάλη ομάδα, να του επισημάνουν ότι, δεν είναι μεγάλη ομάδα, γιατί την τελευταία 20ετια, δεν έχει κάνει και κάτι αξιόλογο, για να δικαιολογεί την ερμηνεία της μεγάλης ομάδας. Να τους λένε απλά για παρηγοριά, ότι μπορεί κάποτε, τον παλιό καλό καιρό να ήταν, αλλά τώρα είναι απλός μια ιστορική ομάδα, με κάποιους φιλάθλους που την ακολουθούνε στα καλά της. Εάν θέλει να του δίνει κάποιο μέτρο σύγκρισης, μεγάλης ομάδας, να τον παραπέμπει στα πάρα πολλά επιτεύγματα του ΑΠΟΕΛ, και να του λέει ότι μόνο αυτή ομάδα μπορεί να λέγετε μεγάλη ομάδα, δια τον λόγο ότι τις τελευταίες 10ετιες, είναι η μόνη ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο και σαρώνει τους τίτλους, και είναι μόνιμος κάτοικος των ευρωπαϊκών ομίλων.

Παρακαλούμε, όπως όλος ο φίλαθλος κόσμος του νησιού μας, να κατανοήσει και να ξεχωρίζει την έννοια της φράσης μεγάλης ομάδας , από την έννοια της ιστορικής ομάδας, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Η Μεγαλύτερη και Ιστορικότερη ομάδα,

αυτού του τόπου, είναι ο ΑΠΟΕΛ

Hitman

Like
Share
Tweet