Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Άποψη για το σχέδιο στήριξης ΑΠΟΕΛ

To пιо κάτω κείμενο είναι αναδημοσίευση από τον APOELguy.

Βρείτε τον APOELguy στο Facebook και στο Blog του.

Χθες η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης της ομάδας/αρρώστιας μας, πράγμα που φανερώνει τις δύσκολες στιγμές που περνούμε στο οικονομικό κομμάτι. Η απόφαση για το τι θα πράξει ο καθένας μοιάζει με το δίλημμα του γονιού για το αν θα δώσει λεφτά στο πρεζόνι παιδί του για να πάρει την δόση του, ή αν θα το στείλει για αποτοξίνωση.

Καλώς ή κακώς οι φίλοι της ομάδας μας χωρίστηκαν στους #makisout και #makisin. Ο υποφαινόμενος δεν ανήκει ούτε στην μία ούτε στην άλλη ομάδα, αλλά στην ομάδα του #monoAPOEL. Ο κάθε οπαδός της ομάδας μας θα πρέπει να σκεφτεί και να αποφασίσει με τα δικά του κριτήρια ποιο είναι το καλό της ομάδας  πράξει ανάλογα και η κάθε πλευρά να σεβαστεί την απόφαση της άλλης, μένοντας ενωμένοι για την κατάκτηση του τίτλου.

Παίζουν πολλά σενάρια για το τι θα φέρει η επόμενη μέρα: Θα χρεοκοπήσουμε, θα σωθούμε, τα κακά μας εν πίσω ακόμα, ο Μάκης εν ταράσσει, θα έρθει επενδυτής, μπήκαν οι μπουλντόζες στο γήπεδο κτλ. Για εμένα το ιδανικότερο σενάριο αυτή την στιγμή είναι να βρεθούν οι 500 που θα δίνουν €1000 για 3 μήνες, να γίνει sold out το εικονικό παιχνίδι και να αποχωρήσει ο Πετρίδης δίνοντας την θέση του σε κάποιον επενδυτή. Αν γίνουν τα πρώτα 2 και παραμείνει ο Πετρίδης στην προεδρία της εταιρείας, απλά θα σκεπαστούν τα προβλήματα κάτω από το χαλί, θα πάρει παράταση η θητεία του και θα συνεχίζουμε να ακροβατούμε σε τεντωμένο σχοινί και θα είναι θέμα χρόνου πότε θα βγει ξανά ο δίσκος.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το αν ο Πετρίδης είναι ΑΠΟΕΛίστας ή όχι. Νομίζω αυτό είναι ξεκάθαρο και είναι άσχετο με τις αποφάσεις που πήρε και μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Με κάποιο τρόπο που μόνο ο ίδιος ξέρει (ευτυχώς) καταφέρνει να μην επηρεάζεται αγωνιστικά η ομάδα και να παίρνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται. Αυτό του το πιστώνουν και οπαδοί άλλων ομάδων που είτε άμεσα είτε έμμεσα παραδέχονται πως αν η ομάδα τους βρισκόταν στην κατάστασή μας ίσως να μην ήταν καν στην 6άδα, και ο λόγος είναι ο Πετρίδης και οι τρόποι που βρίσκει για να φέρνει παίκτες και να αποδίδουν.

Δυστυχώς όμως οι προηγούμενες 2 χρονιές απέδειξαν πως νηστικό αρκούδι δεν χορεύει και όταν οι “αρκούδες” μας πεινάσουν, δεν θα μπορούν πλέον να χορέψουν. Δεν γνωρίζω αν ο Πετρίδης έχει προσωπικό συμφέρον να παραμείνει στην προεδρία της εταιρείας και δεν με ενδιαφέρει. Το σημαντικό είναι να αντιληφθεί και ο ίδιος πως το καλό του ΑΠΟΕΛ είναι πάνω από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον και να κανονιστεί γενική συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Το πιο σημαντικό είναι να αλλάξει το καταστατικό με τέτοιο τρόπο που να μπορεί ο οποιοσδήποτε επενδυτής να μας κοιτάξει ούτως ώστε να ξεκινήσει να μπαίνει σιγά-σιγά το νερό στο αυλάκι για να δούμε άσπρη μέρα στα οικονομικά μας.

Η έλευση επενδυτή θα βάλει την ομάδα μας σε πιο επαγγελματικά μονοπάτια σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο οικονομικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αγγελία που βάλαμε για εξεύρεση επενδυτή. Ως εδώ όλα καλά και δεν βρίσκω κάτι κακό αφού έτσι και αλλιώς ήταν ήδη γνωστό πως γραφτήκαμε σε “γραφείο συνοικεσίων” για αυτό τον σκοπό. Το ερασιτεχνικό και μπακαλίσιμο μέρος της αγγελίας είναι στην ετοιμασία του κειμένου. Δεν γίνεται να βάζεις αγγελία και στα κύρια σημεία να αναφέρεις πως υπάρχει very big FUN base!!! Είτε αυτό έγινε κατά λάθος, είτε μας λέει με τρόπο πως παίζει και γελά μαζί μας! Θέλω να πιστεύω πως ισχύει το πρώτο σενάριο ασχέτως πως δείχνει τον τρόπο που δουλεύει η εταιρεία, τρέμω στην ιδέα να ισχύει το δεύτερο!

Είτε είσαι #makisin είτε είσαι #makisout, η παρουσία σου σε κάθε παιχνίδι σε κάθε γήπεδο επιβάλλεται για να νοιώσουν και στην πράξη οι ποδοσφαιριστές μας πως είμαστε δίπλα τους. Καλά τα εικονικά sold out, αλλά σαν τα πραγματικά δεν έχει!

ΜΟΝΟ ΑΠΟΕΛ!

Like
Share
Tweet