Δεν είναι η δουλειά σου!!!

Mantouka_Kave_NteviΌταν είχαμε Μαντούκα, Ντε Βινσεντι και Καβεναγκι, έκαναν τα πέναλτι να φαίνονται τόσο ευκολά και απλά, που έλεγες ότι μπορώ να το κάνω και εγώ, με λίγα λόγια ‘is a piece of cake’. Δυστυχώς όμως το πέναλτι δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουμε. Θέλει τέχνη και να είσαι ‘τέρας’ ψυχραιμίας. Δεν μπορεί όποιος και όποιος να κτυπάει το πέναλτι. Πρέπει να είσαι ‘μάστρος’.

Δυστυχώς, Ντε Καμαρκο, εσύ δεν είσαι ‘μάστρος’, αλλά ούτε εν η δουλειά σου τα πέναλτι και αυτό το επιβεβαίωσες από την πρώτη στιγμή που ήρθες στην ομάδα μας. Όταν πρωτοήρθες στην ομάδα μας και κάναμε φιλικά στο γήπεδο του Θ.Ο.Ι. Λακατάμιας, κερδίσαμε πέναλτι σε κάθε φιλικό, και στα δυο απέτυχες να σκοράρεις. Με λίγα λόγια δεν το έχεις, γι’ αυτό την επόμενη φορά, για το καλό της ομάδας μας, άφησε κάποιο άλλο να το κτυπήσει, πέρκη βρούμε τον νέο ‘μάστρο’ στα πέναλτι.

Σε μια ομάδα, τα κτυπήματα των στημένων,  όταν έχεις ένα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, π.χ. Ρικάρντο Φερνάντες, τότε τα φάουλ και τα κόρνερ είναι μισά γκολ και τα πέναλτι είναι σίγουρα γκολ. Είναι μεγάλο προτέρημα σε μια ομάδα, να έχει ποδοσφαιριστές που να ξέρουν να μετατρέπουν τα στημένα σε γκολ. Εμάς η ομάδα μας, αυτή την στιγμή, υστερεί αφάνταστα σ’αυτό τον τομέα, και πρέπει να προβληματιστεί η τεχνική μας ηγεσία.

Στις προπονήσεις, πρέπει να δουλευτούν αρκετά, οι φάσεις των στημένων, ειδικά αυτές που μπορούν να μετατραπούν σε γκολ, γιατί είναι και μια πολύ καλή λύση στο σκοράρισμα, απέναντι σε σφικτές/κλειστές άμυνες.

Περιμένουμε αυτές τις δυο εβδομάδες που δεν θα έχει πρωτάθλημα, να βελτιωθούμε στον επιθετικό τομέα, να γίνουμε πιο σβέλτοι και αποφασιστικοί. Σίγουρα οι επιστροφές των τραυματιών μας, θα δώσουν περισσότερες επιλογές στο προπονητή μας. Η επιθετική μας συμπεριφορά και η επίτευξη του γκολ, πρέπει άμεσα να διορθωθεί, γιατί θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Έχουμε κάνει το γκολ, πυρηνική επιστήμη, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες τα βάζουνε με την σέσουλα.

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Hitman

Like
Share
Tweet