Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έμεινες ο μόνος…

ionasΤελικά από ότι φαίνεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωνάς Νικολάου, έμεινε μόνος του, στο θέμα κάρτας φιλάθλου, γιατί οι υπόλοιποι που τον υποστήριζαν στην αρχή, άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις και καταλάβαν τα λάθη που έχει αυτό το νομοσχέδιο. Ήταν καθαρό από την αρχή και τώρα είναι πιο ξεκάθαρο ότι, αυτό το μέτρο δεν θα λειτουργήσει και το μόνο που θα κατάφερναν ήταν να πάρουν τα λεφτά του κόσμου και να εκδώσουν τις κάρτες φιλάθλου. Τώρα γιατί ο υπουργός ακόμη επιμένει σ’ αυτο, όταν …

Όλοι οι άλλοι έχουν κάνει πίσω δεν γνωρίζουμε! Είναι θέμα εγωισμού; Eίναι γιατί πιστεύει ακόμη ότι αυτό το μέτρο θα λειτουργήσει;  Eίναι κάτι άλλο;  Εμείς απλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον πραγματικό λόγο. Γνωρίζουμε όμως, με κάποιες επιφυλάξεις,  ότι τον καιρό που ο κ. Ιωνάς ήταν πρόεδρος νομικών της βουλής και προτάθηκε αυτό το ζήτημα της κάρτας φιλάθλου, ήταν ενάντια σ’ αυτό. Τώρα που έγινε υπουργός είναι ο πιο μεγάλος υπέρμαχος αυτής της νομοθεσίας. Υπάρχουν τόσα άλλα μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν για το θέμα βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα που δεν είναι και τόσο ακριβά και μπορούν να εφαρμοστούν και άμεσα.

Τα κλειστά συστήματα παρακολούθησης σε όλα τα γήπεδα είναι ένα πρώτο μέτρο, για ξεκινήσει η διαδικασία ασφάλειας των φιλάθλων. Δεν γίνεται οι κάμερες στους δρόμους να είναι νομικά κατακυρωμένες και να περνούν δικαστικά χωρίς μάρτυρες και οι κάμερες των σταδίων να μην είναι νομικά από μόνες τους, χωρίς μάρτυρες, έγκυρες. Προσπαθήστε να διορθώσετε τα αυτονόητα και αφήστε τα ακριβοπληρωμένα συστήματα σαν τελευταίο μέτρο λύσης αυτού του προβλήματος. Κάντε τα αυτονόητα γιατί το ποδόσφαιρο μας έχει πάρει την κατηφόρα, αργοπεθαίνει και για όλα αυτά φταίτε εσείς.

Πιστευτέ ότι μέχρι τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, θα υπάρχουν οι μικρές ομάδες; Δεν έχουν κανένα εισόδημα, περιμένουν από τους φιλάθλους των μεγάλων ομάδων για να πάρουν κάποια χρήματα, οι φίλαθλοι δεν πάνε στα γήπεδα, έσοδα μηδέν= καταστροφή και κλείσιμο. Αφήστε τον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα που έχουν εισοδήματα από την Ευρώπη και μπορούν να αντεπεξέλθουν των οικονομικών δυσκολιών. Ρωτάτε όμως και τις άλλες ομάδες και δεν εννοούμε μόνο τις μικρές.

Κ. Ιωνά, κάντε δεύτερες σκέψεις, γιατί από ότι φαίνεται δεν θα υπάρχουν ομάδες για να εφαρμόσετε το σχέδιο σας. Θα μείνετε μόνος σας και εκτεθειμένος. Δεν είναι ντροπή να πείτε στον κόσμο ότι αυτό το σχέδιο ήταν βεβιασμένο και δεν θα λειτουργήσει όπως πιστέψατε. Είναι σαν να προσπαθείτε να φύγετε όλα τα αυτοκίνητα από τους δρόμους για να μην υπάρχουν τροχαία ατυχήματα. Δεν σημαίνει ότι επιτύχατε τον σκοπό σας. Εάν επιμείνετε όμως σ’ αυτό το σχέδιο, μόνο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορεί να δώσει την λύση. Και η λύση θα είναι να σας αντικαταστήσει για να μην έχετε καμία σχέση με το θέμα κάρτας φιλάθλου.

Ξανασκεφτείτε το προτού να είναι τελείως αργά για το ποδόσφαιρο μας. Είδη κάποιες ομάδες έχουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Είπαμε, είσαστε ο μόνος που το υποστηρίζει αυτό το νομοσχέδιο και είσατε και ποδοσφαιρόφιλος. Γιατί;

Hitman

Like
Share
Tweet