Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δεν αντικαταστάθηκε ποτέ ο Φερνάντες

richardo fernadesΟ Ρικάρτο Φερνάντες ήταν ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ από το Ιούλιο του 2005 μέχρι τον Γενάρη του 2008 όπου πήρε μετεγγραφή στην Μέταλουρκ Ουκρανίας. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε στην ομάδα μας σαν δώρο από τον Θεό, κάτι σαν του Άιλτον Αλμέιδα. Ήρθε από την Πόρτο Πορτογαλίας τον καιρό που μεσουρανούσε στην Ευρώπη, γιατί ήθελε μια αλλαγή στην ζωή του και για καλή μας τύχη ήρθε στην μας. Ήταν ένα πραγματικό και ολοκληρωμένο 10αρη, που έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Οι εκτελέσει των στημένων φάσεων ήταν ο φόβος και ο τρόμος του κάθε αντιπάλου. Τα κτυπήματα του ήταν φαρμακερά και όπως λέμε ήταν μισό γκολ. (Δείτε το βίντεο που ακολουθεί).

Από τον Γενάρη του 2008 η θέση αυτή έμεινε άδεια, δεν αντικαταστάθηκε ποτέ από ισάξιο του ποδοσφαιριστή. Δεν έχουμε βρει ακόμη ποδοσφαιριστή που να ξέρει να εκτελεί στημένες φάσεις. Προσπαθεί φιλότιμα ο αρχηγός μας Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης αλλά δεν είναι το ίδιο. Τα στημένα πρέπει να εκτελούνται σωστά και με ακρίβεια για να μπορεί και επιθετικός να σκοράρει. Δεν είναι απλός να βγάλω μια σέντρα και τελείωσε. Θέλει πολύ μαεστρία να βγει μια σωστή μπαλιά, εκεί που την θέλει ο επιθετικός για να σκοράρει. Το ΑΠΟΕΛ εδώ και χρόνια υστερεί σαυτό τον τομέα αρκετά και του στοιχίζει. Πονάει πάρα πολύ στο Νο. 10 και ειδικά στις στημένες φάσεις. Κερδίζουμε φάουλ κοντά στην αντίπαλη περιοχή και εμείς οι ίδιοι το ξέρουμε ότι δεν θα το εκμεταλλευτούμε σωστά και θα περάσει ανεκμετάλλευτο. Θέλουμε το ποδοσφαιριστή killer στα φάουλ, στα κόρνερ, για να μπορούμε να βάζουμε το εύκολο γκολ που τόσο μας λείπει.

Συγγνώμη εάν με αυτό το άρθρο, μπορεί να πληγώσαμε ποδοσφαιριστές μας που πρόσφεραν ή και ακόμα προσφέρουν στην ομάδα μας, αλλά είναι η πικρή αλήθεια.  Το ΑΠΟΕΛ υστερεί στις στημένες φάσεις πάρα πολύ. Πρέπει κάτι να γίνει σαυτό τον τομέα.

Υ.Γ. Έτσι για την ιστορία να πούμε ότι ο Ρικάρτο Φερνάντες, αγάπησε και αγαπάει το ΑΠΟΕΛ και τον κόσμο του πραγματικά και η επιθυμία του ήταν να τελειώσει την καριέρα του στην αγαπημένη του ομάδα. Ο λόγος που δεν θα έγινε πραγματικότητα αυτή του η επιθυμία, εμείς το γνωρίζουμε, αλλά δεν είναι της ώρας. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν φταίει καθόλου αυτός και το απέδειξε πάμπολλες φόρες. Ίσως στο μέλλον κάνουμε κάποιο αφιέρωμα σαυτό τον μεγάλο ποδοσφαιριστή και να πούμε και τους λόγους.

Hitman

Like
Share
Tweet