Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η μόνη λύση…

rotatioΗ ομάδα μας για ακόμα μια χρονιά, λόγω Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα δώσει τους περισσότερους αγώνες απο οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Κύπρο. Οι στόχοι μας για ακόμα μια ποδοσφαιρική χρονιά είναι 3, πρωτάθλημα, κύπελλο και όσο το δυνατό καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη. Η πίεση και η κούραση στις προηγούμενες μας 2 παρουσίες σε όμιλο του Champions League ήταν και ο κυριότερος λόγος που χάσαμε τα πρωταθλήματα…

Για να μπόρουμε όμως να έχουμε μια καλή παρουσία και στις 3 διογρανώσεις, θα πρέπει να μην επωμιστούν όλο το βάρος οι ίδιοι 11-14 παίκτες. Η μόνη λύση για να μπορέσει να γίνει αυτό είναι το γνωστό και πολυσηζητημένο rotation.

Είναι γεγονός πως στα τελευταία 2 παιχνίδια με ανόρθωση και αέλ αντίστοιχα, η απόδοση της ομάδας δεν ήταν η αναμενώμενη κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα την πρώτη απώλεια βαθμών απέναντι στην αέλ.

Δεν θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα να χάνει βαθμούς, όμως σε ένα πρωτάθλημα των 28 αγωνιστικών σίγουρα θα υπάρξουν απώλειες. Το θέμα είναι να χάσουμε όσο λιγότερους βαθμούς γίνεται και μέχρι το τέλος της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς να στεφθούμε και πάλι πρωταθλητές. Για να γίνει αυτό πρέπει οι Μαντούκα, Σιέρινταν, Σέρτζιο, Μοράις, Βινίσιους, Αλωνεύτης και οι υπόλοιποι παίκτες του βασικού κορμού της ομάδας να ξεκουράζονται, για να μην τους «κάψουμε».

Ήδη είδαμε την ομάδα μας να εφαρμόζει το rotation σε αρκετούς αγώνες φέτος με αποτέλεσμα 4 νίκες (άεκ, ερμής, αγ.νάπα, ανόρθωση) και 1 ισοπαλία (αέλ). Σε κάποιους αγώνες χρειάστηκε απο το ημίχρονο να γίνουν αλλαγές, για να βελτιωθεί η παρουσία της ομάδας μας στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Απο την άλλη μεριά, είδαμε παίκτες όπως Πιέρο Σωτηρίου και Κωστάκη Αρτυματά να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Ο Πιέρος ήδη έχει σκοράρει το πρώτο του γκόλ στο φετινό πρωτάθλημα στον αγώνα με την Αγ.Νάπα, κάτι το οποιό θα τον βοηθήσει να ανέβει στη συνέχεια άν πάρει φυσικά τις ανάλογες ευκαιρίες.

Ακόμα υπάρχουν παίκτες που περιμένουν να πάρουν τις ευκαρίες τους. Παίκτες όπως ο Νικόλας Ιωάννου, Τάσος Κίσσας, Ανδρέας Χριστοφίδης, Ανδρέας Ασσιώτης, Βασίλης Παπαφώτης, Άλεξ Κωνσταντίνου και Δημήτρης Χαραλάμπους αναμένουν στο ακουστικό το ΟΚ του Δώνη για να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε κάποιο αγώνα.

Πιθανότατα κανένας απο τους πιο πάνω παίκτες δεν μπορεί να «κτυπήσει» θέση στη βασική εντεκάδα αλλά αν δεν πάρουν τις ευκαιρίες τους μέσα απο το rotation δεν θα παίξουν ποτέ.

 Το rotation είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για πετυχημένες ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ.

Έχουμε τους παίκτες στον πάγκο που μπόρουν να βοηθήσουν αλλά και ανερχόμενα ταλέντα που περιμένουν την ευκαιρία τους.

Τα παιχνίδια είναι πολλά και όλοι πρέπει και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους.

Aισιόδοξος ΑΠΟΕΛίστας

Like
Share
Tweet