Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Ιβάν 1.5 χρόνο, οι άλλοι 1.5 μήνα

IvanΑπό τον καιρό που έφυγε από την ομάδα μας ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, κανένας προπονητής δεν στέριωσε γιατί εμείς οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ δεν τους αφήνουμε, καλώς ή κακώς. Έχουμε πάντα μέτρο συγκρίσης τον Ιβάν και την χρονιά που πήγαμε στους 8. Εμείς οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ, οι πλέον πιο απαιτητικοί φίλαθλοι στην Κύπρο, ξεχνούμε κάποια βασικά στοιχεία που είχε ο Ιβάν για να μπορέσει η ομάδα μας να πάει στους 8 του Champions League. Είναι κάποια βασικά στοιχεία που δεν μπορούν προσπεραστούν έτσι απλά και να θυμόμαστε μόνο το αποτέλεσμα, αγνοώντας τα αρχικά βήματα που έγιναν και γι’ αυτό τον λόγο. Όσοι προπονητές ήρθαν και θα έρθουν είναι καταδικασμένοι εξαρχής. Να θυμηθούμε …

Κάποια βασικά στοιχεία που έγιναν επι καιρό Γιοβάνοβιτς στο ΑΠΟΕΛ για να μπορέσουμε όλοι μας να βοηθήσουμε έτσι ώστε να έρθει η ηρεμία στον ηλεκτροφόρο πάγκο της ομάδα μας. Όταν ανάλαβε ο Ιβάν τον Γεννάρη του 2008 την ομάδα μας, αντικαταστόντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη, είμασταν σε άσχημη ποδοσφαιρική και ψυχολογική κατάσταση. Με χίλια δυο προβλήματα καταφέραμε και κατακτήσαμε το κύπελλο, κάτι που έδωσε στους φίλαθλους μας μεγάλη χαρά και ικανοποίηση. Τώρα λέμε εμείς, εάν κατακτήσουμε μόνο το κύπελλο, θα υπάρχει ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ που θα είναι ικανοποιημένος; Δεν το νομίζω!

Ο Ιβάν έκανε τις απαιτούμενες μετάγραφες του καλοκαιριού το 2008 και κάποιες τον Γενάρη του 2009 και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι του 2009 έκανε ξανά μεταγραφές και καταφέραμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Από τότε η ιστορία του ΑΠΟΕΛ και των ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ άλλαξε. Δηλαδή, ο πιο επιτυχημένος προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβανοβιτς, χρειάστηκε 1.5 χρόνo και τρεις μεταγραφικές περιόδους για να καταφέρει να κτίσει την ομάδα που ήθελε, με τις δικές του προδιαγραφές και αγωνιστικό πλάνο.

Από τότε που έφυγε ο Ιβάν, εμείς οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ δίνουμε πίστωση χρόνου στους νέους προπονητές μας 1.5 μήνα, και εάν δεν τα καταφέρουν να μπουν στους ομίλους του Champions League τους βάζουμε στο αεροπλάνο και τους διώχνουμε γιατί δεν μπορούν να συγκριθούν με το τι έκανε ο Ιβάν σε 1.5 χρόνο και βάλε.

  • Πόσα χρόνια πιστεύουμε ότι θα κρατήσει αυτή η νοοτροπία μας; Πόσα χρόνια ακόμη θα έχουμε μέτρο σύγκρισης την εποχή του Ιβάν;
  • Πόσοι ακόμη προπονητές θα περάσουν από τον πάγκο μας και δεν θα τους αφήσουμε να δουλέψουν;
  • Πόσους προπονητές πρέπει να αλλάξουμε για να καταλάβουμε ότι πρέπει να τους πιστώσουμε χρόνο για να μπορέσουν να αποδείξουν τι αξίζουν και τι μπορούν να δώσουν στην ομάδα μας;
  • Πότε επιτέλους θα αλλάξουμε νοοτροπία και θα ωριμάσουμε ποδοσφαιρικά;

Θέλω να πιστεύω ότι επιτέλους εμείς οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ έχουμε ωριμάσει και συνειδητοποιήσει, τα δικά μας λάθη και την ανυπόφορη πίεση που βάζουμε στους εκάστοτε προπονητές και διοίκησεις μας με αποτέλεσμα να διώχνουμε προπονητές και να ξεκινάμε πάντα από την αρχή. Δεν υπάρχει κανένας προπονητής στον κόσμο που μπορεί να δείξει έργο σε 1.5 μήνα δουλείας και πρέπει όλοι μας το καταλάβουμε. Θέλουν όλοι το χρόνο τους για να μπορέσουν να εφαρμόσουν την τακτική τους, την φιλοσοφία τους και να διορθώσουν τα μεταγραφικά τους λάθη. Ούτε ο Ιβάν δεν άντεξε την πείση που του είχαμε βάλει στην τελευταία του χρονιά λόγο των πολλών μεταγραφικών λαθών του και την μη είσοδο μας στους ομίλους του Europa League.

Έφτασε επιτέλους η ώρα να αλλάξουμε προσέγγιση και το πως κρίνουμε τον προπονητής μας, οποίος και εάν είναι αυτή την φορά για να μπορέσουμε να έχουν την ποδοσφαιρική ηρεμία που χεριάζεται μια σοβαρή και μεγάλη ομάδα. Είναι στο χέρι όλων μας να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε την διοίκηση μας και τον προπονητή μας για να μπορέσουμε να ξανά μεγαλουργήσουμε. Ο κάθε ένας από εμάς θα να κάνει την αυτοκριτική του για να διορθώσουμε τα λάθη μας και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι πάνω από όλα και πρέπει όλοι μας να το εμπεδώσουμε το συντομότερο. Οι επιμονές μας και οι άδικες συγκρίσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα.

ΑΠΟΕΛ = ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ

Hitman

Like
Share
Tweet