Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ivan Jovanovic: Συνέντευξη Τύπου (28/03/2013)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lgFJepfRYlg[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=BN4meqHN_5Q[/youtube]

Έγινε πρίν λίγο η καθιερωμένη διάσκεψη τύπου του προπονητή της ομάδας μας Ιβάν.

Μίλησε για το τί συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο μας και για τον πολύ κρίσιμο αγώνα της ομάδας μας με την ανόρθωση.

Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά τις δηλώσεις του:

Για την κατάσταση στην Κύπρο: To ίδιο πράγμα που ζουν όλοι οι συμπολίτες μας, το ζούμε και εμείς. Είτε όσον αφορά το οικονομικό, είτε το μέλλον το δικό μας και του ποδοσφαίρου στην Κύπρο. Φτάσαμε σε εκπληκτικό επίπεδο, όμως τώρα κάποια πράγματα θα αλλάξουν, όπως αλλάζουν και στην κοινωνία. Έχουμε τις ίδιες ανησυχίες με τον υπόλοιπο πληθυσμό του νησιού.

Για το ντέρμπι: Η δουλειά μας τρέχει, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως των προβλημάτων που απασχολούν όλους. Δεν ξεχωρίζω εμάς που είμαστε πρωταγωνιστές. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας όσο γίνεται καλύτερα για να φτάσουμε στους στόχους μας. Έμειναν εφτά αγωνιστικές. Συζητήσαμε με τα παιδιά την κατάσταση που επικρατεί. Αυτό που πρέπει να κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε ανεξαρτήτως συνθηκών. Πιστεύω ότι θα καταβάλουμε την προσπάθεια που πρέπει. Όσον αφορά την συμπεριφορά των παικτών στις προπονήσεις, είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Εύχομαι το ποδόσφαιρο αυτές τις στιγμές να είναι ένας χώρος λίγο διαφορετικός από ότι ίσως ήταν πριν 2-3 βδομάδες, όπου τουλάχιστον ο κόσμος θα μπορέσει να δει τα 90 λεπτά σαν διασκέδαση. Αυτό πρέπει να πρεσβεύει το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να ενώσει τους ανθρώπους.

Ίσως επηρεαστεί και την ανταγωνιστικότητα των ομάδων μας στα παιχνίδια της Ευρώπης; Πιθανόν ναι, όμως ίσως να είναι νωρίς να συζητάμε για αυτό σήμερα, πριν δούμε πως αυτό το πράγμα θα επηρεάσει την οικονομία της χώρας. Η λογική λέει ότι το ποδόσφαιρο θα υποστεί τις συνέπειες. Το ποδόσφαιρο δεν θα σταματήσει ποτέ να παίζεται. Οι ομάδες θα υπάρχουν. Το θέμα είναι τι να περιμένουμε από αυτό το ποδόσφαιρο και σε ποιο βαθμό θα είναι κοντά στην σημερινή κατάσταση. Δεν λέω ότι σήμερα που συζητάμε το ποδόσφαιρο είναι υγιές. Οι ομάδες έχουν πολύ μεγάλα προβλήματα, πως θα τα λύσουν στο μέλλον; Είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Το ΑΠΟΕΛ είναι λίγο πιο ασφαλές από τις άλλες ομάδες, όμως αναγκαστικά θα αναπροσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Ποια είναι η προσέγγιση στο ντέρμπι; Είναι ίδια όπως και τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ώστε ενδεχομένως να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας, αν και πάλι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Και οι τέσσερις ομάδες που θα είναι στα play-off είναι πολύ δυνατές και καμιά βαθμολογική διαφορά δεν είναι ικανή να δώσει μεγάλο πλεονέκτημα σε εμάς ή την Ανόρθωση. Θα παιχτούν ενδιαφέροντα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Η Ανόρθωση είναι πολύ καλή ομάδα και νομίζω δίκαια βρισκόμαστε μαζί στην πρώτη θέση. Η αγωνιστική κατάσταση θα καθορίσει ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Βάση της βαθμολογικής συγκομιδής, αντικειμενικά Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ έχουν κάνει ένα καλό, έντονο πρωτάθλημα.

Υπολογίζετε σε όλους τους ποδοσφαιριστές; Ο Πάρντο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, όλοι οι υπόλοιποι είναι στην διάθεσή μου.

Like
Share
Tweet