Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ivan Jovanovic – Συνέντευξη Τύπου (31/01/2013)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m40Uw9fTKko[/youtube]

 

Για την αναμέτρηση με τη Σαλαμίνα, τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιγνίδι. Η Σαλαμίνα προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο στόχος μας είναι όπως πάντα η νίκη. Να φύγουμε κερδισμένοι από αυτό το παιγνίδι»

Για τους τραυματίες ανέφερε ότι ο Αλωνεύτης ταλαιπωρείται από κτύπημα στον τετρακέφαλο και τόνισε ότι θα είναι έκπληξη αν προλάβει το παιχνίδι, ενώ για τον Αδόρνο, είπε: «Η επιστροφή του Αδόρνο εκτιμάται περίπου στις 8 με 10 εβδομάδες. Τις έξι εβδομάδες δεν θα μπορεί να κάνει προπονήσεις με την ομάδα. Οι 5-6 εβδομάδες είναι ο χρόνος που απαιτείται για να κλείσει το τραύμα. Όμως από την επόμενη εβδομάδα θα μπορεί να κάνει κάποιες άλλες ασκήσεις για να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες όταν θα επιστρέψει. Μετά τις έξι εβδομάδες θα ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του».

Για το αν υπήρχαν σκέψεις περαιτέρω ενίσχυσης, τόνισε: «Παρουσιάστηκε μια περίπτωση που την εξετάσαμε για την ενίσχυση της ομάδας, δεν θα προχωρήσει όμως και θα συνεχίσουμε με το υφιστάμενο ρόστερ».

Για την αναθεώρηση της τακτικής να μην παίρνει δανεικούς:
‘Δεν είναι πρακτική μου να παίρνω δανεικούς. Όμως αξιολογείς, επαναξιολογείς κάποια πράγματα. Αν δεν έχεις μπροστά σου κάτι για να δώσεις ασφαλή έγκριση για 1.5 ή 2.5 χρόνια συμβόλαιο, αν δεν έχεις δυνατότητα να φέρεις τέτοιο ποδοσφαιριστή, τότε περιορίζεις το ρίσκο όσον αφορά το μελλοντικό σχεδιασμό. Επειδή έχουμε κάνει αρκετές αλλαγές το καλοκαίρι, δεν τίθεται θέμα να την αλλάζεις την ομάδα κάθε χρόνο τόσο πολύ. Μειώνεις το ρίσκο και αν θέλεις τον παίκτη τον αγοράζεις. Εγώ δεν το συνήθιζα, αλλά είναι συνηθισμένη πρακτική σε άλλες ομάδες, όταν έχεις άμεση ανάγκη ενίσχυσης. Τα προβλήματα προέκυπταν λόγω τραυματισμών‘.

Για την απόκτηση του Μπιτόν είπε: «Σκοπός μας ήταν να πάρουμε ένα επιθετικό. Ο Μπιτόν έχει τη δυνατότητα να είναι πιο κοντά στο γκολ, να έχει περισσότερη παρουσία μέσα στην περιοχή, ενώ και είναι διαφορετικός παίκτης απ’ ότι ο Αδόρνο και ο Μπούντιμιρ», ενώ τόνισε για την αγωνιστική του κατάσταση: «Έκανε κανονικά προπονήσεις με την Σταντάρ Λιέγης και μαζί μας προπονείται μια βδομάδα. Είναι σε μία αγωνιστική κατάσταση που μπορεί να παίξει. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης. Η παρουσία του, όμως, στην προπόνηση μας ικανοποιεί».

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ικανοποιημένος με τις μετεγγραφικές κινήσεις που έγιναν, δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από τις δύο μετεγγραφές. Το μόνο που με λυπεί είναι ο τραυματισμός του Αδόρνο. Τραυματίστηκε σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και δεν ήταν καλό τόσο για τον ίδιο, όσο και γα την ομάδα. Αν το ξέραμε, ίσως να κοιτάζαμε για άλλη μετεγγραφή, αφού δεν ξέραμε αν θα προλάβαινε τα πλέι οφ ή όχι. Γι’ αυτό και εγώ είχα κάνει αυτή την τοποθέτηση μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό».

Για την επιστροφή του Ζουέλα είπε: «Θα επιστρέψει στο τέλος της εβδομάδας. Δεν αγωνίστηκε με την εθνική του ομάδα, αλλά η ενημέρωση που έχω είναι ότι συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις».

Για τα διοικητικά και όσα έγιναν τελευταία ξεκαθάρισε: «Πολλές φορές ο προπονητής ασχολείται με πολλά θέματα, όμως δεν ασχολείται με αυτά από σεβασμό προς τους θεσμούς. Με κάνει πολύ χαρούμενο ότι τα πράγματα είναι ομαλά και δουλεύουμε όλοι ως προς τους στόχους που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Like
Share
Tweet