Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ivan Jovanovic:Συνέντευξη Τύπου 14/03/2013

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9Q3im5Jj06w[/youtube]

 

Την καθιερομένη διάσκεψη τύπου του προπονητή μας είχαμε και σήμερα 14/3. Ο Γιοβάνοβιτς μίλησε για πολλά αλλά και για την παραμονή του στο ΑΠΟΕΛ. Μίλησε για τα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν, για την ομάδα και το ότι πρίν λίγο καιρό είμασταν στο -6 αλλά τώρα κορυφή και στο +1 και πολλά και διάφορα για τους παίκτες (προσθήκες/τραυματισμούς κτλ).

 

Διαβάστε αναλυτικά τι ανάφερε:

Για το παιχνίδι με ΑΕΠ: Η ομάδα της Πάφου περνά πολλές δυσκολίες όμως δεν μπορώ να θεωρήσω εύκολο κανένα παιχνίδι πρώτης κατηγορίας. Η ΑΕΠ δεν έχει τίποτα να χάσει και εμείς δεν μπορούμε να κερδίσουμε πολλά, γιατί θεωρείται φυσιολογικό ότι πρέπει να κερδίσουμε. Είμαστε φαβορί, πλησιάζουμε στο τέλος και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε χωρίς ίχνος υποτίμησης. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν δεν είσαι καλός μέσα στο γήπεδο, ειδικά όταν είσαι το απόλυτο φαβορί. Δεν το βλέπω σαν παιχνίδι που είναι κερδισμένο πριν βγούμε στο γήπεδο. Αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές μπορεί να είναι πιο δύσκολα. Πραγματικά όταν ο αντίπαλος έχει τα προβλήματα που έχει η ΑΕΠ, σίγουρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Έχετε πρόθεση να αλλάξετε την εντεκάδα; Αναγκαστικά κάποιες αλλαγές θα γίνουν λόγω καρτών. Έχουμε τέσσερις ποδοσφαιριστές τιμωρημένους συν τον Ατόρνο εκτός. Όμως, οι αλλαγές που θα γίνουν, θα είναι φυσιολογικές όπως θα έκανα σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δεν έχουν σχέση με τη δυναμική του αντιπάλου.

Μέχρι πρόσφατα ήσασταν στο -6. Όλα άλλαξαν πολύ γρήγορα και τώρα είσαστε στο +1 και κορυφή. Περιμένατε να αλλάξουν τόσο γρήγορα τα δεδομένα για την ομάδα σας; Σίγουρα δεν περίμενα να αλλάξουν, όμως περίμενα ότι θα είμαστε μια ομάδα που θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα και το είπα όταν ήμασταν στο πλην έξι. Αυτό που μπορώ να περιμένω είναι μέσα από την δουλειά που κάνουν οι παίκτες μου, να είμαστε μέσα στην μάχη μέχρι το τέλος. Δεν θέλω να υπολογίζω πράγματα που δεν εξαρτώνται από εμάς. Μπορώ να υπολογίζω στην διάθεση και την πίστη των παικτών μου και γενικά στα θέματα που αφορούν εμένα και τους παίκτες μου. Ότι είμαστε στο συν ένα είναι ευχάριστώ αλλά δεν αλλάζει τον τρόπο σκέψης μας. Έχουμε ακόμα πολλές αγωνιστικές. Έχει σημασία να κοιτάμε τον εαυτό μας και το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Έχετε μεγαλύτερη πίεση σαν ομάδα τώρα που βρίσκεστε στην κορυφή ή είναι το ίδιο; Νομίζω είναι το ίδιο. Το ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί συνεχώς. Την πίεση την έχουμε είτε την θέλουμε, είτε όχι. Δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά την πίεση, δεν είναι κάτι καινούριο για εμάς.

Πλησιάζουν τα ντέρμπι, πιστεύετε η ομάδα σας θα είναι έτοιμη για αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια; Αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι ο αγώνας με την ΑΕΠ, όλη μας η συγκέντρωση είναι εκεί. Μετά το παιχνίδι θα έχουμε ένα διάλειμμα λόγω Εθνικών και μετά θα δούμε το επόμενο παιχνίδι με την Ανόρθωση.

Καρυπίδης και Αλωνεύτης είναι δυο ποδοσφαιριστές που έχουν καιρό να αγωνιστούν. Σκέφτεστε να τους δώσετε χρόνο ώστε να πάρουν παιχνίδια ενόψει των ντέρμπι; Ο Καρυπίδης λόγω του τραυματισμού έχασε περίπου ενάμιση μήνα. Εδώ και αρκετό καιρό είναι στο φουλ πρόγραμμα, όμως είχαμε και μια πολύ καλή λειτουργία όσον αφορά το ζευγάρι των παικτών που έπαιζαν αυτό το διάστημα. Σίγουρα ο Καρυπίδης που ήταν στην αρχή της χρονιάς μας χρειάζεται, είναι ένας πολύτιμος παίκτης. Ο Στάθης είναι τελείως διαφορετική περίπτωση. Ακόμα και σήμερα που προπονείται εδώ και τρεις βδομάδες με την ομάδα, έχει κάποιες ενοχλήσεις και είμαστε πολύ επιφυλακτικοί. Προσπαθεί πολύ όμως έχει ενοχλήσεις. Ψάχνουμε τον χρόνο για να μπορέσουν μέσα από τα παιχνίδια να επανέλθουν πιο γρήγορα. Είναι δυο ξεχωριστές περιπτώσεις. Ο Στάθης είναι παίκτης που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση πριν τον τραυματισμό του. Σήμερα προπονείται σε εντάσεις όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Οι ενοχλήσεις δεν τον εμποδίζουν να προπονείται – ενδεχομένως όχι στον φουλ ρυθμό που θα έκανε αν δεν τις είχε – όμως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην δημιουργηθεί κάτι περισσότερο.

Δεν τον υπολογίζετε για το παιχνίδι με την ΑΕΠ; Τον υπολογίζω, όπως τον υπολόγιζα και στα προηγούμενα παιχνίδια. Για να τον έχω στον πάγκο σημαίνει τον υπολογίζω. Όμως όταν ένας παίκτης είναι έξω για έξι βδομάδες, υπάρχει μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά τα παιχνίδια που θα συμμετέχει. Πιθανόν έμεινε εκτός Εθνικής γιατί δεν παίζει. Ο λόγος που δεν παίζει δεν είναι γιατί δεν τον υπολογίζω. Αντίθετα, μας λείπει πάρα πολύ ο Στάθης και τον χρειάζομαι πάρα πολύ. Θέλουμε να αισθάνεται ασφαλής. Ελπίζουμε κάθε εβδομάδα που περνάει θα είναι καλύτερα.

Ο Χαραλαμπίδης και ο Μπενασούρ είναι δυο παίκτες που δεν παίζουν πολύ το τελευταίο διάστημα. Θα πάρουν χρόνο; Όπως ξεκινήσατε θα μου βγάλετε μια δεύτερη ομάδα να παίξει… Το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι. Κανένα παιχνίδι δεν προσφέρεται για τίποτα. Αν είχαμε φιλικά, θα προσφέρονταν. Όλοι οι παίκτες θέλουν αγώνες, όμως για μένα έχει σημασία να παίζουν οι πιο έτοιμοι. Ο Μπενασούρ στο πρώτο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του δεν ήταν στην αγωνιστική κατάσταση που ήθελα εγώ. Δουλεύουν όλοι στις προπονήσεις, αν εξαιρέσω τον Νεκτάριο και τον Ατόρνο. Εύχομαι να συνεχιστεί γιατί είναι μια χρονιά που δεν την έχω ζήσει ξανά στο ΑΠΟΕΛ, όσον αφορά τους τραυματισμούς. Σε κάποια φάση δεν είχαμε επίθεση, μετά δεν είχαμε άμυνα, μετά δεν είχαμε ούτε επίθεση, ούτε άμυνα. Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Έτσι δημιουργούνται γκρουπ παικτών με δυο ταχύτητες. Είναι πολύ ευχάριστο να τους έχω όλους. Με όσα περάσαμε μέχρι τώρα, μόνο να εύχομαι μπορώ.

Το καλοκαίρι δεχτήκατε κριτική από τους δημοσιογράφους και τον κόσμο, για την άμυνα. Νοιώθετε δικαίωση; Όχι, δεν έχω τάσεις να αποδείξω κάτι. Ο κόσμος ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Προσφέρεται για κριτική και για τους δημοσιογράφους και για τον κόσμο. Δεν μπορεί κανένας να αισθάνεται δικαιωμένος ιδιαίτερα αν προπονεί μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ. Δικαίωση είναι μόνο αν στο τέλος εκπληρώσεις τον στόχο σου. 

Πέρσι σε κάποια στιγμή όταν ρωτηθήκατε για το ταβάνι είπατε πως δεν ξέρετε. Φέτος νοιώθετε ότι πιάσατε το ταβάνι σαν απόδοση; Πέρσι αυτό το είχα πει μετά το παιχνίδι με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και μάλιστα είπα ότι δεν θέλω να μάθω σύντομα το ταβάνι, και δεν το έμαθα σύντομα. Ούτε σε αυτή την ομάδα μπορώ να προσδιορίσω τα όριά της, ακριβώς γιατί είχαμε πολλούς τραυματισμούς και δεν είχαμε σταθερότητα. Ξέρω ότι δεν παρουσιάζουμε το θέαμα που θέλουμε όλοι και αυτό αφορά κυρίως τον προπονητή. Ειλικρινά λέω ότι πρέπει να βελτιωθούμε, δεν είναι σχήμα λόγου. Το χρωστάμε σε αυτούς που μας βλέπουν. Προσπαθούμε να το διορθώσουμε. Όμως, έχοντας πάντα τον στόχο μας, που όσο πλησιάζει το τέλος είναι πιο κοντά… Έχω σίγουρα ευθύνες για την εικόνα. Τα προηγούμενα χρόνια συνηθίσαμε τον κόσμο μας με ένα τρόπο παιχνιδιού που άρεσε και είναι φυσιολογικό να νοιώθω και εγώ και παίκτες μου ότι πρέπει και μπορούμε να παίζουμε πολύ καλύτερα, ανεξαρτήτως συνθηκών. Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια των παικτών σε αυτές τις συνθήκες. Μείνανε αφοσιωμένοι και δεν έχω παράπονα από την προσπάθειά τους.

Είπατε ότι το ΑΠΟΕΛ δεν θα κάνει πολλές αλλαγές το καλοκαίρι. Πως σκέφτεστε για το νέο ΑΠΟΕΛ; Η δική μου τοποθέτηση αφορούσε τις πολλές αλλαγές που έγιναν φέτος. Το ποιες και πόσες αλλαγές θα γίνουν το καλοκαίρι, σίγουρα τέτοιες αποφάσεις παίρνονται στο τέλος της χρονιάς. Όμως είναι δύσκολο να γίνουν όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι. Το ΑΠΟΕΛ δεν είναι συνηθισμένο σε τόσες πολλές αλλαγές τα τελευταία χρόνια.

Ο κόσμος αγωνιά για το δικό σας μέλλον, τί θα γίνει για αυτό; Να σας πω, είναι ένα θέμα που σίγουρα δεν αφορά τοποθετήσεις του προπονητή σε μια συνέντευξη τύπου. Αφορά συζητήσεις ανάμεσα σε μένα και την διοίκηση.

Like
Share
Tweet