Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κανένας πάνω από €270,000

contractsΕίναι καιρός μεταγραφών και ανανεώση συμβολαίων, και αυτή η περίοδος αρέσει πάρα πολύ στους φιλάθλους να ακούν μεταγραφολογία, και να καυχιούνται πια ομάδα έκανε τις πιο ηχηρές μετάγραφες. Είναι καιρός για ποδοσφαιρικά ψώνια, αλλά αυτά τα ψώνια πρέπει να έχουν όριο και λόγο που γίνονται. Δεν είναι τόσο άπλα τα πράγματα, όσο ακούγονται και ειδικά στο θέμα του οικονομικού. Η ομάδα μας, η ΑΠΟΕΛΑΡΑ μας, έχει τον πιο ψήλο προϋπολογισμό, με διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να καυχιόμαστε όμως γιατί, με το παραμικρό στραβοπάτημα, και δεν λέω για ισοπαλίες και ήττες, αλλά την μη κατακτήση του πρωταθλήματος και την μη είσοδο μας σε Ευρωπαϊκούς ομίλους. Η διοίκηση μας δεν έχει εύκολο έργο σ΄αυτό τον τομέα, γιατί …

Έχει να διαχειριστεί δύσκολες και λεπτές καταστάσεις. Η διοίκηση μας, πρέπει να βάλει στόχο, ότι ο προϋπολογισμός της ομάδας μας, δεν πρέπει να ξεπερνά τα ετησία έσοδα της ομάδας, χωρίς να συμπεριλαμβάνει τα έσοδα μας σε περίπτωση πρόκρισης σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Δεν θα ζούμε όλοι μας, και ειδικά οι διοικούντες, ότι εάν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και δεν μπούμε στους ομίλους, ο προϋπολογισμός της ομάδας μας θα είναι αρκετά εκατομμύρια μείων. Δεν γίνεται να το βιώνουμε αυτή την πίεση κάθε χρόνο και θεωρούμε αποτυχημένη την χρονιά εάν δεν μπούμε στους ομίλους. Αυτό είναι απαράδεκτο και ψυχωτικό. Είναι καλά να έχουμε ψηλούς στόχους αλλά μέχρι εκεί. Να μην γίνουν αυτοί οι στόχοι βραχνάς για την ομάδα μας και την οικονομική της διαβιώση.

Ο πρόεδρος μας  και το συμβούλιου του, πρέπει να βρουν αυτούς τους τρόπους, για να επιτύχουν αυτό τον σκοπό. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών μας και τις τεχνικής ηγεσίας, να μην ξεπερνά τα ετήσια εισοδήματα της ομάδας μας. Τα ψηλά συμβόλαια πρέπει να σταματήσουν, και δεν είναι καθόλου υγιές, ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα να παίρνουν μισθούς πάνω από €270,000 το χρόνο. Τα κριτήρια για το τι πρέπει να αμείβεται ο κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι βάση της Κυπριακής πραγματικότητας. Μπορεί όμως η διοίκηση μας, να δώσει πιο ψηλά φιλοδωρήματα στους ποδοσφαιριστές μας, σε περίπτωση κατακτήση πρωταθλήματος και είσοδου μας στους ομίλους. Με αυτό το τρόπο θα δίνεις και περισσότερα κίνητρα στους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στο γήπεδο για να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, παρά να έχουν το ‘γάιδαρο’ τους δεμένο και να τους παρακαλούμε να παίξουν μπάλα. Έτσι, ούτε η διοίκηση θα μένει εκτεθειμένη οικονομικά προς την ομάδα, και οι ποδοσφαιριστές θα παίρνουν αυτά που επιτυχαίνουν.

Η διοίκηση μας, πρέπει να απαλλαγεί από την μεγάλη πίεση του απαιτητικού κόσμου του ΑΠΟΕΛ, και να κάνει τις ανάλογες κινήσεις για να καταστεί η ομάδα μας οικονομικά απεξαρτισμένη από τα οικονομικά ωφέλη των Ευρωπαϊκών ομίλων. Τα μεγάλα συμβόλαια πρέπει να σταματήσουν άμεσα και εάν νομίζουν οι ποδοσφαιριστές ότι μπορούν να βρουν καλύτερα συμβόλαια, ποδοσφαιρικές επιτυχίες ή συνθήκες διαβίωσης μπορούν να αποχωρίσουν  και  να πάνε σε άλλη ομάδα της αρέσκειας τους. Τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών που έχουν φύγει από το ΑΠΟΕΛ και πήγαν αλλού και δεν τους άρεσε είναι πάρα πολλά, με πιο πρόσφατα αυτα του Τρισκόφσκι, Πίντο κ.α.

Το ΑΠΟΕΛ δεν χρεωστά σε κανένα, ούτε οικονομικά ούτε ηθικά. Μάλλον είναι το αντίθετο. Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ πρέπει να είναι μια υγιής οικονομικά ομάδα, χωρίς να έχει ανάγκη τα ευρωπαϊκά λεφτά των ομίλων. Δεν πρέπει αυτή την οικονομική πίεση να την έχουμε κάθε χρόνο, παρόλο που κάθε χρόνο αγωνιζόμαστε σε Ευρωπαϊκούς ομίλους. Τα μεγάλα μπατζετ δεν κάνουν τις ομάδες και η απόδειξη όλων είναι η φετινή. Τα πολλά σίγουρα λεφτά πρέπει να σταματήσουν. Να δουλεύουν και να αμείβονται αναλόγως. Στις μεγάλες ομάδες δεν σηκώνει συναισθηματισμούς.

ΤΟ ΑΠΟΕΛ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

Hitman

Like
Share
Tweet