Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κάτι συμβαίνει…

thlasi_pic1.jpgΗ προετοιμασία της ομάδας μας στην Πολωνία, δυστηχώς θα συνεχιστεί χωρίς την συμμετοχή τριών από τους αμυντικούς μας παίκτες στις θέσεις που έχουμε θέμα τα τελευταία χρόνια. Έχουμε και λέμε:

  1. Ζίφκο Μιλάνοφ:

Είδος Τραυματισμού: Θλάση Α βαθμού

Τοποθεσία Σώματος: Άγνωστη

Είδος Θεραπείας: Φυσιοθεραπευτική αγωγή, ξεκούραση και μετά επαναφορά σε φούλ ρυθμούς προπόνησης μετά από επαναξιολόγηση του τραυματισμού από τον ιατρό της ομάδας.

Περίοδος Αποθεραπείας: Θεωρητικά σε 8 μέρες θα μπορεί να συνεχίσει τις προπονήσεις στο 100% ΑΝ δεν υπάρξει υποτροπή τραύματος. Σημειώνεται ότι το ανθρώπινο σώμα διαφέρει από άτομο σε άτομο άρα, στην πρακτική, ο Χ παίκτης μπορεί να είναι έτοιμος σε Χ μέρες και ο Ψ παίκτης υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί περισσότερες μέρες από ότι γράφεται στο πρωτόκολλο αποθεραπείας μυϊκών θλάσεων.

  1. Χέσους Ρουέδα:

Είδος Τραυματισμού: Θλάση Β βαθμού

Τοποθεσία Σώματος: Άγνωστη

Είδος Θεραπείας: Φυσιοθεραπευτική αγωγή, ξεκούραση και μετά επαναφορά σε φούλ ρυθμούς προπόνησης μετά από επαναξιολόγηση του τραυματισμού από τον ιατρό της ομάδας.

Περίοδος Αποθεραπείας: Βάσει πρωτοκόλλου αποθεραπείας, ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί να επανέλθει φούλ στις προπονήσεις σε διάστημα 3-4 βδομάδων ΑΝ δεν υπάρξει υποτροπή τραύματος.  Σημειώνεται ότι το ανθρώπινο σώμα διαφέρει από άτομο σε άτομο άρα, στην πρακτική, ο Χ παίκτης μπορεί να είναι έτοιμος σε Χ μέρες και ο Ψ παίκτης υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί περισσότερες μέρες από ότι γράφεται στο πρωτόκολλο αποθεραπείας μυϊκών θλάσεων.

  1. Νικόλας Ιωάννου: Ο άτυχος της προετοιμασίας

Είδος Τραυματισμού: Ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου.

Τοποθεσία Σώματος: Άρθρωση γόνατος.

Είδος Θεραπείας: Χειρουργική αποκατάσταση με μόσχευμα και μετά φυσιοθεραπεία με ταυτόχρονη χρήση κινησιοθεραπείας για επαναφορά της κινητικότητας της άρθρωσης και ενδυνάμωσης των τετρακεφάλων μυών.

Περίοδος Αποθεραπείας: Η χερουργική αποκατάσταση χιαστού συνδέσμου χρειάζεται βάση των πρωτοκόλλων αποθεραπείας περίοδο από 4-8 μήνες για την πλήρη επανένταξη του ποδοσφαιριστή στην ενεργό δράση. Στην πρακτίκή όμως αυτό δεν συνάδει γιατί ο Μιχάλης Κωνσταντίνου όταν υπέστη τον ίδιο τραυματισμό, η επαναφορά του έγινε στους 3 μήνες λόγω της καλής κατάστασης των τετρακεφάλων του. Λόγω του νεαρού της ηλικίας του Νικόλα θέλουμε να ελπίζουμε ότι η επαναφορά του δεν θα χρειαστεί όσο καιρό γράφεται στα πρωτόκολλα.

Στην πιο κάτω γραφική παράσταση εξηγούμε τι είναι η θλάση:

thlasi_pic

Ποιο είναι το συμπέρασμα μας:

Η ανάγκη απόκτησης ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού επιβάλλεται μετά τον τραυματισμό Ρουέδα και Ιωάννου ΑΝ θέλουμε να περάσουμε και από τον 3ο προκριματικό, τουλάχιστον να έχουμε την συμμετοχή μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λίγκ.

Πίστός Πορτοκαλί Οπαδός

Like
Share
Tweet