Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεταγραφή Καλοκαιριού

zaxarias2Κάθε καλοκαίρι και χειμώνα, υπάρχει ολόκληρο επιτελείο στην ομάδα μας από σκάουτερς, αρχισκάουτερς, τεχνικούς διευθυντές, προπονητές και μέλη της διοίκησης, που ασχολούνται με μεταγραφικούς στόχους, που θα κάνουν την διαφορά στην ομάδα μας. Δυστυχώς στις τελευταίες δυο μεταγραφικές περιόδους, δεν τα κατάφεραμε καθόλου. Ποδοσφαιριστές πάνε και έρχονται.και το χρήμα της ομάδας μας εξανεμίζεται στους πέντε ανέμους, χωρίς ουσιαστικο αντίκρισμα.

Κάποτε μπορεί να κοιτάζουμε μακριά και ψηλά και οι ποδοσφαιριστές που θέλουμε για την ομάδα μας, να είναι δίπλα μας ή λίγο πάρα πέρα. Στην μεταγραφική περίοδο αυτου του καλοκαιριου, πρέπει να αλλάξουν τακτική και να δουν διπλα τους και ειδικά στον Αρχάγγελο στα δικά μας παιδιά, τους μικρους ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ μας.

Τρανό παράδειγμα, το δικό μας παιδί από το Παλαιομέτοχο, ο Ζαχαρίας Άδωνη. Από τα 5 του χρόνια βρίσκεται στις Ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και για 12+ χρόνια αγωνίζεται με το έμβλημα του ΑΠΟΕΛ στο στήθος του. Κατάκτησε πάρα πολλά πρωταθλήματα με τις ηλικιακές του ομάδες. Έχει το στίγμα του πρωταθλητή! Στις φλέβες του ρέει ΑΠΟΕΛΙΣΤΙΚΟ αίμα. Τι άλλο θέλουμε ή ζητάμε από τα παιδιά των ακαδημιών μας να κάνουν για να τους προσέξει κάποιος και να τους δώσει τις ευκαιρίες που χρειάζονται;

Ο Ζαχαρίας είναι 17 ετών και φοιτά στο Αθλητικό Σχολείο του PASCAL, όπως πολλά άλλα παιδιά της ακαδημίας μας. Κάνουν δίπλες προπόνησεις καθημερινά, μια πρωινή στο σχολείο τους και μια το απόγευμα με την ομάδα του. Θυσιάζουν πάρα πολλά αυτοί οι αθλητές, για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους και να τους δώσει κάποιος τις ευκαιρίες που δικαιούνται, μέτα από τόσα χρόνια προπονήσεων στις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ. Όσοι πιστεύουν ότι αυτό που κάνουν αυτά τα παιδιά είναι εύκολο, δηλαδή σχολείο, εξετάσεις.και προπονήσεις, τότε πολύ λίγα γνωρίζουν.

Ο Ζαχαρίας λοιπον μπορεί να είναι η μία μεταγραφή του καλοκαιριού στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Όπως λανθασμένα έφυγε πέρσι από την ομάδα μας ο Αμοριν και αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε το μικρό Νικόλα Ιωάννου, που μας βγήκε λίρα εκατό, το ίδιο να κάνουμε και με τον Ζαχαρία Άδωνη και άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές.για να μπορέσει η ομάδα μας, να έχει παρον και μέλλον.

Τέρμα στις μετάγραφες ‘συνταξιούχων’ που τα κίνητρα τους είναι μηδαμινά, για να μην πω κάτι περισσότερο. Από την στιγμή που έρχεται κάποιος στην ομάδα μας 32+ ετών, αμέσως ψάχνει για τον αντικαταστατή του στην νέα μεταγραφική περίοδο. Ενώ όταν έχει νεαρούς στην ομάδα μας, τότε ξέρεις ότι για κάποια χρόνια εάν δεν πάρει μεταγραφή. Θα αγωνίζεται μαζί μας και θα δίνει το καλύτερο του εαυτό, γιατί θέλει διακρίσεις.

Δεν είπα να γεμίσουμε την ομάδα μας με νεαρούς ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, άλλα αντί να φέρνουμε 8 ξένους σε κάθε μεταγραφική περίοδο, καλύτερα να φέρουμε πέντε και οι υπολοιποι δυο-τρεις, να είναι παιδιά των ακαδημιών μας. Επίσης η ηλικία των ξένων ποδοσφαιριστών που θα φέρουμε στην ομάδα μας, να είναι γύρω στα 26 ετών, βλέπε, Αιλτον, Τρισκοφσκι, Ντε Βινσεντι, Γιαννιωτα, που διψούν για μπάλα και διακρίσεις και βλέπουν το ΑΠΟΕΛ σαν ένα κάλο σταθμο για την ποδοσφαιρική τους καριέρα.

Θέλω να συμβουλέψω στο Ζαχαρία, να μείνει προσηλωμένος στο στόχο του, προσγειωμένος όπως είναι πάντα, να δουλεύει όσο πιο σκληρά μπορεί και σίγουρα θα δικαιωθεί. Επίσης να του ευχηθω να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ και να πανηγυρίσει πολλές κατακτήσεις πρωταθλημάτων, κυπέλλων και εισόδους στους Ευρωπαϊκούς ομίλους και όλοι εμείς να νιώθουμε περήφανα γι’ αυτόν.

ΖΑΧΑΡΙΑ ΓΕΡΑ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ

Hitman  

Like
Share
Tweet