Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο λόγος των πολλών τραυματισμών

sport_injuriesΌλοι οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ τα έχουμε με τους εκάστοτε προπονητές, γυμναστές, διοίκηση και ποδοσφαιριστές για τους πολλούς συχνούς μυϊκούς τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών μας που στερεί από την ομάδα μας την καλύτερη πιθανή 11αδα για να αγωνιστεί στους μεγάλους αγώνες. Όλοι προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο αυτής της γάγγραινας που μαστίζει εδώ και κάποια χρόνια την ομάδα μας. Εμείς ερχόμαστε να δώσουμε την δική μας εκδοχή για το τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει για να εξαλειφτούν όσο γίνεται αυτά τα μυϊκά προβλήματα. Εμείς πιστεύουμε ότι …

Ο πιο σημαντικός λόγος αυτών των τραυματισμών είναι οι συνεχείς αγώνες που έχουμε στο εγχώριο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Και εξηγούμαστε. Για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελο στην Κύπρο η ομάδα μας πρέπει μα δώσει περίπου 45 αγώνες που πρέπει να βάλει μεγάλη προσπάθεια να το καταφέρει αυτό. Να μην ξεχνάμε και τα παιχνίδια της εθνικής μας ομάδας. Μετά οι ποδοσφαιριστές μας έχουν 2-3 εβδομάδες ξεκούραση (κάποιοι από αυτοί παίζουν και στην Εθνική το καλοκαίρι) και ξεκινάμε εντατικά για την προετοιμασία για την νέα χρόνια και για τα πιο κρίσιμα παιχνίδι τα Ευρωπαϊκά, που θα καθορίσουν σε ποιό Ευρωπαϊκό όμιλο θα αγωνιστεί η ομάδα μας.

Δηλαδή οι ποδοσφαιριστές μας, δεν ξεκουράζονται σχεδόν καθόλου και είναι πάντα στην πρίζα. Το αθλητικό ποδοσφαιρικό παρελθόν τους δεν είναι για τόσο μεγάλες πιέσεις και ανυπόφερτα έρχονται όλοι αυτοί οι μυϊκοί τραυματισμοί. Μιλάμε τώρα ότι κινούμαστε σ’ αυτούς του ρυθμούς τα τελευταία 5 χρόνια. Οι ποδοσφαιριστές μας έχουν ‘κρούσει’ κυριολεκτικά. Τους έχουμε βγάλει το ‘λάδι και το ξύδι’. Δεν αντέχουν άλλο αυτού του είδους της πιέση.

Φυσικά να λέμε και την αλήθεια ούτε ο Αρχάγγελος έχει αυτού του είδους τις υποδομές για να μπορεί να κρατεί του ποδοσφαιριστές μας ‘φρέσκους’. Χρειάζονται αρκετά λεφτά για να έχεις αυτού του επιπέδου υποδομές και άρτια καταρτισμένο προσωπικό για να μπορεί να κάνει τις σωστές προετοιμασίες και προπονήσεις. Χρειάζεται μια σωστή προπονητική ομάδα γι’ αυτό το θέμα, έτσι να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές μας να κρατούνται μακριά από μυϊκούς τραυματισμούς και να είναι πάντα ‘φρέσκοι’ και ετοιμοπόλεμοι.

Γι’ αυτούς τους τραυματισμούς έχει μεγάλη δόση ευθύνης και η ΚΟΠ γιατί αντί να προστατεύει τις ομάδες που αντιπροσωπεύουν την χώρα μας στην Ευρώπη και γεμίζουν τα ταμεία της, τις αφήνει εκτεθειμένες. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Αντί να τελειώνουν οι ποδοσφαιρικές υποχρεώσεις το συντομότερο για να ξεκουράζονται όσο περισσότερο γίνεται οι ποδοσφαιριστές τόσο αυξάνει τις ομάδες και τα παιχνίδια. Τώρα που άλλαξαν και οι καταστάσεις στην UEFA και οι ομάδες μας ξεκινούν από τον 1ο ή 2ο προκριματικό γύρο τα περιθώρια ξεκούρασης έχουν μικρύνει αρκετά. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να αντιδράσουν γιατί αυτό είναι υπόθεση όλων μας για τον τρόπο και το χρονικό διάστημα του πρωταθλήματος μας. Κάτι πρέπει να γίνει και κάτι πρέπει να αλλάξει άμεσα. Οι ομάδες μας δεν θα αντέχουν τέτοιες πιέσει και θα καταρρέουν ποδοσφαιρικά.

Το συμπέρασμα το δικό μας είναι ότι δεν φταίνε σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εκάστοτε προπονητές και γυμναστές για τους τραυματισμούς αλλά η νοοτροπία του ποδοσφαίρου μας που σε όλο το φάσμα του, είναι ερασιτεχνικό και τα συμφέροντα κάποιων δεν το αφήνει να εξελιχτεί όπως έπρεπε. Για παράδειγμα λέμε ότι εάν οι ομάδες ήταν 10, της λεγόμενης Leguas, τα παιχνίδια θα ήταν λιγότερα και ποιο ανταγωνιστικά.

Οι διοικούντες της ομάδας μας πρέπει να μιλήσουν με την ΚΟΠ και να απαιτήσουν κάποιες αλλαγές που θα φέρουν περισσότερο χρόνο ξεκούρασης στους ποδοσφαιριστές μας για να μπορούν να αντεπεξέλθουν τις δυσκολίες της νέας χρόνιας και όπως επίσης να μπορούν να προβάλουν το νησί μας επάξια σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

ΤΟ ΑΠΟΕΛ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Hitman

Like
Share
Tweet