Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Περί ιδιόκτητου γηπέδου

orange_arenaΜιας και είμαστε σε ‘νεκρή’ ποδοσφαιρική περίοδο, λόγο των εορτών των Χριστουγέννων, και επειδή συζητείτε ευρέως ανάμεσα στους ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ το θέμα του ιδιόκτητου γηπέδου, θα θέλαμε και εμείς να θίξουμε το θέμα, και να εκφράσουμε τους προβληματισμούς του κάθε ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ γιαυτό το ζήτημα. Με το ξεκίνημα των εργασιών στο νέο γήπεδο της Αεκ και με το νέο γήπεδο που θα γίνει στην Λεμεσό για τις τοπικές ομάδες, το θέμα αυτό όλο και φουντώνει ανάμεσα μας. Με όποιο μιλήσεις και σου αναλύσει το θέμα, ιδιοκτήτου γηπέδου, έχει το δικό του δίκαιο.  Όλες οι απόψεις, είναι σωστές, σε θέμα προβληματισμού και για εμάς είναι δύσκολο στην παρούσα φάση να πάρουμε θέση. Οι σκέψεις και οι προβληματισμοί του κόσμου του ΑΠΟΕΛ για το δικό μας γήπεδο έχουν ως ακολούθως.

  1. Είμαστε η καλύτερη ομάδα, με τους ποιο πολλούς φιλάθλους και πρέπει να έχουμε το δικό μας γήπεδο για να είναι μια καυτή έδρα.
  2. Έχουμε πάρει τόσα εκατομμύρια από τις συμμέτοχες μας στους Ευρωπαϊκούς ομίλους και μπορούσαμε να τα επενδύσουμε στο γήπεδο, αντί σε μεταγραφές.
  3. Επιβάλλετε να έχουμε γήπεδο γιατί είμαστε ο ΑΠΟΕΛ. Οι άλλες ομάδες έκαναν, γιατί να μην κάνουμε και εμείς.
  4. Να πιάσουμε το Μακάριο στάδιο και να το ξανακτίσουμε σε Orange Arena. Να βρούμε επενδυτές να αναλάβουν τα έξοδα του γηπέδου.
  5. Θα αυξηθούν τα έσοδα μας, γιατί θα έχουμε πιο φτηνά εισιτήρια αγώνα, και θα κάνουμε και καταστήματα για να νοικιάζουμε.
  6. Μα οι άλλοι κάνουν γήπεδο των 5,000 ατομων, γιατί τώρα παίζουν σε χωράφι. Εμείς έχουμε το Γ.Σ.Π. που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.
  7. Μα που να κάνουμε νέο γήπεδο? Στα στενοσόκακα του Μακαρίου Σταδίου ή του ΘΟΙ? Να το κάνουμε στην Κοκκινοτριμιθιά (εμάς μας συμφέρει πάρα πολύ εκεί), και πόσο χρόνο θα θέλουν να έρθουν οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ από Πάφο, Λεμεσό, Λάρνακα και Αμμόχωστο? Θα τους κάνουμε να μην έρχονται εάν γίνει αυτό.
  8. Μα για να κάνεις γήπεδο πρέπει τουλάχιστον να έχεις 11-12 χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας για να μπορέσεις να το συντηρήσεις. Πως θα το καταφέρουμε αυτό.
  9. Όταν οι ομάδες κάνουν γήπεδο, για τα επόμενα 5-6 χρόνια κάνουν συντηρητικό προϋπολογισμό, για να μπορέσουν να εξοφλήσουν τα έξοδα του γηπέδου. Εμείς είμαστε διαθετημένοι να το κάνουμε αυτό. Να μειώσουμε τον προϋπολογισμό μας, που μπορεί να στοιχήσει και τίτλους και Ευρώπη για να κάνουμε γήπεδο?
  10. Εάν βρούμε ξένο επενδυτή, για να μας κάνει το γήπεδο, τι ανταλλάγματα θα θέλεις? Να αναλάβει την προεδρία του ΑΠΟΕΛ ένα ξένος? Το γήπεδο να είναι δικό του για 10 χρόνια και να το εκμεταλλεύεται οικονομικά και όταν θα αρχίσει να θέλει συντήρηση να μας το δώσει?

Ποιο πάνω αναφέρουμε κάποιους υπέρ και κατά προβληματισμούς που έχουν οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ για κάνουμε το δικό μας ιδιόκτητο γήπεδο. Σίγουρα για να παρθεί μια απόφαση για να καινούργιο γήπεδο, δεν είναι τόσο απλή, όπως την σκαφτόμαστε εμείς οι φίλαθλοι. Χρειάζεται να γίνει μια πολύ σοβαρή μελέτη, από ειδικούς, και να συμπεριλάβουν όλα τα σενάρια, και πιο πολύ, πρέπει στις παραμέτρους τους να λάβουν υπόψη τα χειρότερα σενάρια, για να έχουν οι διοικούντες, που θα πάρουν την μεγάλη απόφαση, εάν είναι εφικτό να έχουμε το δικό μας ιδιόκτητο γήπεδο.

Το γήπεδο που θα ανεγείρουμε, πρέπει να είναι σε μια καλή τοποθεσία για να μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ του νησιού μας και θα πρέπει τουλάχιστο να έχει χωρητικότητα 15,000 θεατών. Πρέπει να είναι όλο καλυμμένο και να έχει πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προς το παρών λεωφορεία και αυτοκίνητα, αλλά πρέπει να έχουμε πρόνοια και για τα μελλοντικά μέσα μεταφοράς, πχ. τρένα. Θα πρέπει να έχει χώρους στάθμευσης για πάρα πολλά αυτοκίνητα και όπως επίσης να είναι εύκολη η πρόσβαση με τους αυτοκινητόδρομους. Πρέπει επίσης να διαθέτη καταστήματα, καφετερίες, κ.α. για να δίνουν έσοδα για να καλύπτουν τα έξοδα του γηπέδου.

Εάν τα κοστολογήσουμε όλα αυτά, η κατασκευή του γηπέδου μας θα στοιχίσει περίπου, κοντά στα €20,000,000. Αυτή την στιγμή, πληρώνουμε στο Γ.Σ.Π. περίπου €2,000,000 το χρόνο για να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε.

Δεν έχει διοικούντα ή ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ που να μην θέλεις το όνειρο του ORANGE ARENA να γίνει πραγματικότητα. Είναι ένα όνειρο που ο κάθε ένα μας θα ήθελε να ζήσει και πιστεύουμε ότι δεν θα το ανταλλάζαμε με καμία πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Το όνειρο του γήπεδο έχει μπει για τα καλά στο υποσυνείδητο του κάθε ΑΠΟΕΛΙΣΤΑΣ και πιστεύουμε ότι σε μερικά χρόνια θα ξεκινήσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Εμείς πιστεύουμε, ότι εάν βρεθεί η κατάλληλη τοποθεσία, που πιστεύουμε ότι είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, μπορούμε με κάποιους επενδυτές να έχουν του 50% του γηπέδου και το άλλο 50% να επενδύσουμε εμείς οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ, για να κάνουμε το όνειρο του ORANGE ARENA πραγματικότητα. Δεν πρέπει όμως να κάνουμε λανθασμένες κινήσεις γιατί θα είναι καταστροφικές. Θα έχουμε γήπεδο, αλλά δεν θα έχουμε ομάδα. Πρέπει όλα να γίνουν πολύ προσεκτικά όλες οι κινήσεις.

XmasPartyPosterBanner

 

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ, ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Hitman

Like
Share
Tweet