Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Που να παρκάρουμε κύριοι;;;

Nicosia-ParkingΕτοιμάζεσαι να πας να δεις από κοντά την ομάδα με την οποία μεγάλωσες. Στερήσεις και θυσίες για να ακολουθείς σχεδόν κάθε εβδομάδα τον ΑΠΟΕΛ όπου και αν αγωνίζεται. Τι και αν είσαι μια κοπέλα σχεδόν 28 χρονών;!! Δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς το γήπεδο, χωρίς τον ΑΠΟΕΛ. Σαν φοιτήτρια πριν μερικά χρόνια στην Αθήνα, κανόνιζες να κατεβαίνεις στην Κύπρο με την πρώτη ευκαιρία για να δεις από κοντά αυτήν την ιδέα με την οποία μεγάλωσες. Πιο πριν σαν παιδί στο σχολείο, καθημερινές να σε περιμένει ο μπαμπάς στο αυτοκίνητο για να πας απευθείας στο γήπεδο για αγώνες κυπέλου με το σάντουιτς στο χέρι.

Και φτάνουμε στο 2016…

Χθες, όλα έτοιμα με τα εισιτήρια στο χέρι, με τα ρούχα της αγαπημένης μας ομάδας  για να πάμε στον αγώνα.

Πέραν της εμφάνισης της ομάδας μας και του αποτελέσματος του αγώνα (δεν είναι αυτός ο στόχος του άρθρου), περιμένω κάποιες απαντήσεις.

Είναι δυνατόν φεύγοντας από τον αγώνα, να βρίσκεις το πρόστιμο πάνω στον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου σου;; Πρόστιμο €50 για στάθμευση. 

Που να παρκάρουμε κύριοι;;; Που να αφήνουμε το αυτοκίνητο πηγαίνοντας στο γήπεδο;;

Πληρώνουμε €15 εισιτήριο σε ένα γήπεδο σχεδόν διαλυμένο (όπως όλα τα γήπεδα της Κύπρου). Γήπεδο, του οποίου στη Νότια κερκίδα δεν υπάρχουν τουαλέτες, δεν υπάρχει νιπτήρας για ανθρώπους, οι μισές καρέκλες λείπουν και δεν είναι στεγασμένη. Και πάνω απ’ όλα δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης (όχι μόνο για τον κόσμο της Νότιας, αλλά για όλο τον κόσμο που παρευρίσκεται στα γήπεδα).

Πάμε στο γήπεδο αναγκαστικά με το αυτοκίνητο. Δεν έχουμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που να μας εξυπηρετούν για να μπορούμε να πηγαίνουμε εύκολα και άνετα στο γήπεδο. Ούτε δρόμους.. Τελειώνει ο αγώνας και μέχρι να φτάσεις στο σπίτι σου χρειάζεσαι κάποιες φορές περισσότερη από μια ώρα για απόσταση 15 λεπτών.

Αυτά που αναφέρω δεν χαρακτηρίζουν καθόλου μια Ευρωπαϊκή Χώρα όπως θέλετε να θεωρείστε και να φαίνεστε.

Ο κόσμος πάει στο γήπεδο, στερώντας από τον εαυτό του και την οικογένεια του απλά πράγματα και στιγμές της καθημερινής ζωής. Δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τα προστίματα που προέρχονται από λάθη όλων σας, συμπεριλαμβανομένου ομάδων, σωματείων, πολιτείας, ΓΣΠ κλπ. Εσείς απομακρύνατε τον κόσμο από τα γήπεδα. Αλλάξτε στάση πριν να είναι πολύ αργά. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει όλα αυτά τα έξοδα για να ακολουθεί την ομάδα του αν αναλογιστούμε πως είναι ακόμα τα δεδομένα που έχουμε στο μικρό μας νησί όσον αφορά την οικονομία και τις μηνιαίες απολαβές του κάθε ενός από εμάς και τα μηνιαία έξοδα.

Ας αναλογιστείτε εσείς την αξία των €50 για κάποιον που ίσως να μην έχει ικανοποιητικά μηνιαία έσοδα. Μπορείτε;; Ή μήπως επειδή βρίσκεστε σε μια πιο υψηλή τάξη δεν μπορείτε να μπείτε καν στο κόπο να αντιληφθείτε σε τι αναφέρομαι;;

Περιμένω απαντήσεις αλλά και πράξεις όσον αφορά τα πιο πάνω. Συμμερίζεται τις απόψεις και θέσεις που ανέφερα πολύς κόσμος αλλά δεν μπαίνει στο κόσμο να γράψει ή να αναφερθεί σε αυτά γιατί ίσως πιστεύει ότι πάλι δε θα γίνει τίποτα.

Πρέπει να γίνει η αρχή όμως. Ο απλός κόσμος το αξίζει!!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Κάλ…. Γαβ…..

Το πρόβλημα αυτό που περιγράφεται πιο πάνω, είναι αρκετά σοβαρό, και προβληματίζει αρκετούς ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ. Ο τρόπος που γίνετε ο διαχωρισμός, των παρκινγκ στην Δυτική, είναι τελείως λανθασμένος και άδικος. Τα παρκινγκ που φυλάγονται για τους επισήμους και για τα μέλη του Γ.Σ.Π. είναι περισσότερα από εκείνα των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και στο τέλος τα μισά από αυτά μένουν κενά. Το πρόβλημα γίνετε ακόμη πιο μεγάλο όταν έχουμε Ευρωπαϊκό παιχνίδι, και φυλάγονται εξτρά θέσης παρκινγκ, από αυτά των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ και όχι των επισήμων του Γ.Σ.Π., για τους επίσημου της UEFA, όπως μας λένε. Πείτε μας, πόσοι επίσημοι της UEFA, έχουν αυτοκίνητα στην Κύπρο και έρχονται στο γήπεδο με αυτά;

Δυστυχώς, εδώ και αρκετό καιρό, δεν γίνετε τίποτα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ να ταλαιπωρείται και να εκνευρίζετε. Τα 8,500 εισιτήρια διαρκείας, δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στα παρκινγκ του γηπέδου? Που είναι τα ωφελήματα, σ’αυτό το κομμάτι, για τους κατόχους εισιτηρίου διαρκείας;

Θα περιμένουμε από την Εταιρεία ΑΠΟΕΛ να λάβει σοβαρά υπόψιν αυτό το θέμα, με την νέα χρόνια, και να εξαγγείλει τις αποφάσεις της. Γνωρίζουμε ότι είναι θέμα του Γ.Σ.Π. αλλά πρέπει να το συζητήσουν μαζί τους, για να εξυπηρετήσουν των φίλαθλο κόσμο του ΑΠΟΕΛ που έρχεται στο γήπεδο, για να μην τους χάσουμε και αυτούς.

Το Γ.Σ.Π. δεν είναι μόνο να παίρνει λεφτά από τους φίλαθλους και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ. Πρέπει να τους πιέσουμε να επενδύουν αυτά τα λεφτά, για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους, αυτούς που κρατάνε οικονομικά αυτό το στάδιο. Δεν είναι μόνο να μας τα παίρνετε, αλλά και να μας εξ υπηρετάτε.

Like
Share
Tweet