Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόδρομε: Να είναι ο τελευταίος.

manitarΤις τελευταίες ώρες ακούγεται πάρα πολύ η φημολογία ότι ο νέος μας προπονητής (4 μηνών) θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδας μας. Δεν λέμε εάν είναι σωστό ή λάθος αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον πρόεδρο μας κ. Προδρόμο Πετρίδη, που είναι ο νυν πρόεδρος της εταιρείας ΑΠΟΕΛ και να του πούμε κάποια πράγματα σχετικά με το θέμα προπονητή. Το να αλλάζουμε προπονητές κάθε λίγο και λιγάκι δεν μας τιμά καθόλου σαν ομάδ, γιατί ούτε σοβαρότητα δείχνει αυτό αλλά ούτε ομάδα που έχει κάποιο πλάνο για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η κατάσταση πρέπει κάποτε να σταματήσει εάν θέλουμε να γίνουμε υπερδύναμη στο χώρο του ποδοσφαίρου…

Δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο ακούγεται να αλλάζουμε προπονητές κάθε 3-4 μήνες, δηλαδή τρεις προπονητές τον χρόνο. Εμείς στον ΑΠΟΕΛ το κάνουμε να φαίνεται τόσο πολύ απλό και με το παραμικρό που θα γίνει λάθος και ξεσηκωθεί ο κόσμος, ο προπονητής είναι ήδη παρελθόν. Το έχουμε καταντήσει ρουτίνα και ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ το θεωρεί δεδομένο και πολύ φυσιολογικό.

Με αυτόν τον τρόπο δεν κτίζονται ομάδες για το μέλλον και ούτε μπορούμε να δημιουργήσουμε την αυτοκρατορία που θέλουμε εμείς οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ. Δημιουργούμε μια ομάδα μόνο για το σήμερα χωρίς αύριο. Γιατί ο κάθε προπονητής που θα έρθει θα διώξει ποδοσφαιριστές, θα φέρει τους δικούς του, θα αλλάξει σύστημα και αυτό είναι μια αλυσίδα και πάει λέγοντας χωρίς να υπάρξει ποτέ ηρεμία στα αποδυτήρια. Με τον ρυθμό και τα μυαλά που πάμε, δεν θα θέλει κανένας σοβαρός προπονητής επιπέδου να έρθει να δουλέψει στο ΑΠΟΕΛ αλλά ούτε και ποδοσφαιριστές. Φανταστείτε το εαυτό σας εκτός ποδοσφαίρου, να πηγαίνουμε σε μια εταιρία να πιάμε δουλειά, να μας τάσσουν φούρνους και παξιμάδια, και στους 4 μήνες να μας απολύουν γιατί δεν είμαστε αυτό που πίστευαν ότι μπορούμε να είμασταν σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Απ’ οτι φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα στο ΑΠΟΕΛ δεν είναι οι προπονητές που έρχονται αλλά αυτοί που τους επιλέγουν. Είναι ολοφάνερο ότι δεν γίνεται καθόλου σοβαρή δουλειά όταν χρειαζόμαστε να προσλάβουμε νέο προπονητή, γιατί πάντα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι εάν δεν μας κάνει θα τον διώξουμε. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα. Για να θέλουμε να έχουμε ομάδα με ποδοσφαιριστές με μέλλον πρέπει να έχουμε προπονητική σταθερότητα πάνω από όλα. Υπάρχουν πάμπολα παραδείγματα από Κύπρο, εξωτερικό και ακόμη από την ομάδα μας (βλέπε Ερωτοκρίτου και Γιοβάνοβιτς 5 χρόνια) ότι οι ομάδες που έχουν μεγάλες επιτυχίες και όχι περαστικές, είναι ομάδες που έχουν σταθερή διοίκηση και τεχνικό επιτελείο. Οι άλλες οι ομάδες είναι απλά φωτοβολίδες και εμείς δεν θέλουμε να είμαστε σ’ αυτή την κατηγορία.

Μπορεί το πρόβλημα να είναι ότι κοιτάζουμε πολύ ψηλά για προπονητή ενώ οι προπονητές που μας κάνουν να είναι δίπλα μας, που γνωρίζουν πολύ καλά την κυπριακή πραγματικότητα και τι εστί ΑΠΟΕΛ. Ο κάθε προπονητής θέλει τον χρόνο του για να φτιάξει την ομάδα που αυτός έχει στο μυαλό του και μπορεί αυτή η περίοδος (Σεπτέμβρης) να είναι η καλύτερη για ένα προπονητή να έρθει αντί να τον προσλαμβάνουμε τον Ιούνιο. Αυτό συμβαίνει γιατί η πίεση που θα έχει θα είναι πολύ πιο χαμηλή λόγο του ότι τα παιχνίδια της Ευρώπης, που είναι τα πιο σημαντικά έρχονται πρώτα στη ποδοσφαιρική χρονιά. Αυτή την περίοδο ο προπονητής θα έχει όλα τα άλλοθι που θέλεις λόγο του προηγούμενου και θα μπορεί να δουλέψει απρόσκοπτά και ο κόσμος θα τον βοηθήσει.

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ πρέπει να βγάλει από το μυαλό του ότι οπότε θέλουμε “τρώμε” προπονητή και όποιος δεν κάνει αυτά που θέλουμε εμείς να κάνει στο γήπεδο πρέπει να φύγει. Αυτού του είδους οι σκέψεις πρέπει να διαγράφουν και να αφήσουμε κάποιον προπονητή να κάνει την δουλειά του αφού μετά από σωστή επιλογή η διοίκηση μας τον έχει εμπιστευτεί. Η διοίκηση μας πρέπει να βοηθήσει προς αυτό τον τομέα με το να στηρίζει τον προπονητή και να μην ακούει τι λέει ο κόσμος. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ μπορεί να λέει ότι θέλει γιατί είναι ο γνωστός ‘προπονητής της κερκίδας, αλλά τις συνέπειες όλων αυτών είναι η ομάδα που τις “τραβά”.

Γι’ αυτό κ. Πρόεδρε της εκάστοτε εταιρίας ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο, αυτή την στιγμή είναι ο κ. Προδρόμος Πετρίδης παρακαλούμε όπως κάνετε την κατάλληλη πρόσληψη προπονητή στην ομάδα μας να το μελετήσετε πάρα πολύ σοφά αυτή την φορά, γιατί θέλουμε να είναι η τελευταία φορά που αλλάζουμε προπονητή σε διάστημα μηνών και όχι χρόνων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε την αυτοκρατορία που όλοι ονειρευόμαστε γι’αυτό σας παρακαλούμε βοηθήστε μας με το να κάνετε την σωστή πρόσληψη προπονητή. Εάν δεν τα καταφέρετε ούτε αυτή την φόρα είναι πιο πρέπων να αποχωρήσετε από την Εταιρεία και να μπουν άλλοι, που θα δώσουν αυτή την σταθερότητα στην ομάδα μας για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τα οράματα μας.

ΑΠΟΕΛ = ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Hitman

Like
Share
Tweet