Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συγκρουόμενη απόφαση που φάσκει και αντιφάσκει

dikastirioΣύμφωνα μα τους πειθαρχικούς κανόνες της Κ.Ο.Π. στη φετινή προκήρυξη σε περίπτωση διακοπής παιχνιδιού, ισχύει ότι: «Αν ο αγώνας διακόπτεται με υπαιτιότητα της μιας ομάδας θα κατακυρώνεται με τέρματα 3-0 εναντίον της ομάδας που ευθύνεται».   Αυτοί οι κανόνες ισχύουν ως ότου ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, για όλες τις ομάδες  και ταυτόχρονα η δικαστική της ΚΟΠ οφείλει να εφαρμόσει. Η δικαστική της Κ.Ο.Π. …

Η δικαστική της Κ.Ο.Π. αποφάσισε για άγνωστους λόγους να μην εφαρμόσει τους κανονισμούς που ισχύουν για όλους.  «Η τελική μας κρίση είναι οριακή.  Από τη μια είναι η δεδηλωμένη πολιτική μας έναντι στη βία.  Από την άλλη είναι η αυτονόητη επιθυμία όλων να κρίνονται οι αγώνες και τα  πρωταθλήματα στον αγωνιστικό χώρο»

Η δικαστική της Κ.Ο.Π. αποφάσισε να μην εφαρμόσει τους κανονισμούς που η ίδια ως δικαστικό σώμα και πρέπει να διαφυλάξει μέχρι να τελειώσει το  πρωτάθλημα αλλά και να εφαρμόσει.   Αποφάσισε μόνο για την συγκεκριμένη εκδικαζόμενη υπόθεση να ευνοήσει την ομάδα της αελ και να της δώσει ακόμη μια ευκαιρία.

Πρόσφατη απόφαση της Κ.Ο.Π. είναι σε αντίθεση με την λανθασμένη απόφαση της δικαστικής που και αυτόματα την καθιστούν άκυρη.

Στις  20/5/2014  «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ο.Π. κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίας συζήτησε το θέμα της βίας στα γήπεδα και κατέληξε σε αποφάσεις που θα εφαρμοστούν  από την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015Στην τρίτη παραπομπή για ρίξιμο των επικίνδυνων αντικειμένων, θα επιβάλλεται και η ποινή αφαίρεσης βαθμών. Για κάθε επόμενη φορά,  οι βαθμοί που θα αφαιρούνται θα αυξάνονται». Με τι νέα χρονιά η Κ.Ο.Π. αποφάσισε ΟΧΙ μόνο οι αγώνες να ΜΗΝ κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο  αλλά θα αφαιρούνται και βαθμοί.

Επομένως η άκυρη απόφαση της δικαστικής κάνει εμφανές την αδυναμία της Κ.Ο.Π. για χρηστή διοίκηση αλλά και ταυτόχρονα την καθιστά και επικίνδυνη για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.  Η ανικανότητα όσων εμπλέκουντε να εφαρμόσουν την νομοθεσία δημιουργεί πολλά ερωτηματικά γιατί να ευνοούν μια συγκεκριμένη ομάδα και τι κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση.

Και επειδή είναι εμφανείς η διαφθορά που υπάρχει επιβάλλεται άμεσα αντικατάσταση όλων όσων εμπλέκονται. Πουθενά στους κανονισμούς δεν αναφέρει ότι η αελ εξαιρείται από τους κανονισμούς που ισχύουν για όλες τις ομάδες.

Φίλαθλος ΑΠΟΕΛ

Like
Share
Tweet