Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ταξίδι Αναψυχής;

Uefa21Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό εδώ στις Ακαδημίες της αγαπημένης μας ομάδας ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Τα λόγια τα μεγάλα του εξ Ελλάδι Γενικού Διευθυντή (αν δω ότι έστω και ένας γονιός περάσει το δικό του στην Ακαδημία τότε ΦΕΥΓΩ), αλλά και του ίδιου του Τεχνικού Διευθυντή (δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου) αποδείχτηκαν λόγια του αέρα. Φαίνεται ότι οι πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τον καταρτισμό της ομάδας U19 ήταν πιο πέρα από τις δυνάμεις τους. Ή όχι; Διότι αν η απάντηση είναι ΟΧΙ, τότε σημαίνει ότι οι πιο πάνω κύριοι έχουν έρθει σε μεταξύ τους συμφωνία και έχουν μοιράσει την εν λόγω πίτα στα τρία. Και είναι μια win win situation. Ο καθένας τους πήρε αυτούς τους ποδοσφαιριστές που ήθελε, είτε λόγω συγγένειας, είτε λόγω υποχρέωσης….

Καλώ τους πιο πάνω κυρίους όπως, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αναψυχής που θα έχουν στη Βαρκελώνη, να σκεφτούν και να μας απαντήσουν τα ακόλουθα:

  • Πόσοι ποδοσφαιριστές είχαν προεπιλεγεί για να συνθέσουν το ρόστερ αυτής της ομάδας;
  • Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που ο ίδιος ο προπονητής δεν τους έβαλε στα φιλικά για καταρτισμό αυτής της ομάδας; Να υποθέσουμε ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι βασικοί; Και ίσως για αυτό δεν τους έδωσε χρόνο συμμετοχής διότι τους γνώριζε; Άρα θα πρέπει να είναι βασικοί. Διότι αν δεν είναι βασικοί, αυτό σημαίνει ότι δεν τους υπολόγιζε. Γιατί βρίσκονται τότε στην αποστολή;
  • Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν σχεδόν σε όλα τα φιλικά; Γιατί δεν βρίσκονται στην αποστολή;
  • Γιατί στο ρόστερ της ομάδας περιλαμβάνονται τρεις τερματοφύλακες; Να μας πει ο τεχνικός διευθυντής πότε οποιαδήποτε άλλη ομάδα που έχει προπονήσει (πχ Εθνική Κύπρου κάτω των 21) έχει ταξιδέψει με τρεις τερματοφύλακες. Παίζει ρόλο ότι ο ένας τυγχάνει να είναι ο γιος του; Διότι, με αυτό τον τρόπο, κάποιοι μπορούν να πουν ότι έχει διευθετήσει για τον ίδιο του τον γιο τρία πολύ ωραία ταξίδια.
  • Γιατί στην αποστολή βρίσκονται ποδοσφαιριστές που η θέση τους είναι άλλη από αυτή που δηλώθηκε στην UEFA;
  • Υπάρχει δηλωμένος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ που του υποσχεθήκατε θέση στη βασική 11άδα για να επιστρέψει στο ΑΠΟΕΛ; Και σε όλα τα φιλικά προσπαθείτε να ανακαλύψετε που είναι λιγότερο κακός αφού τον δοκιμάσατε τόσο ως σέντερμπακ όσο και ως αμυντικό χαφ; Τόσο στα U17 όσο και στους πιο μεγάλους; Τελικά στους U19 θα παίξει ως σέντερμπακ. Ωστόσο στην ομάδα του θα παίζει στα χαφ. Πως το εξηγείτε;
  • Βρίσκονται στο ρόστερ δύο σέντερφορ που αγωνίζονται στην πιο μικρή ομάδα των U17; Είναι και οι δύο ισάξιοι; Σε πόσα φιλικά έλαβαν μέρος στους U19; Αν έλαβαν φυσικά. Και αν δεν έλαβαν μέρος σε φιλικά, ποιος τους σύστησε;
  • Υπάρχουν ωστόσο και δύο πιο μεγάλοι που δοκιμάστηκαν στην U19 και σύνολο, μας κάνουν 4. Αν χρειάζεστε 4 σέντερφορ με την Barcelona τότε πόσους θα χρειαστείτε με τις άλλες δύο ομάδες του ομίλου;
  • Γιατί στο ταξίδι «αναψυχής» δεν περιλαμβάνεται γιατρός και φυσιοθεραπευτής; Μήπως θα αφήσουν την 1η ομάδα την ώρα που θα κάνει την τελευταία της προπόνηση το βράδυ της Τρίτης και θα πάνε στους μικρούς; Ή ο ένας γυμναστής από τους δύο που δηλώσατε να συνοδεύσουν την U19 (δεν σας έφτανε ο ένας) θα εκτελεί και χρέη γιατρού-φυσιοθεραπευτή; Ή υπήρχε και εδώ κόντρα για το ποιοι θα πάνε;

Οι εν λόγω κύριοι, μαζί με την ανοχή του προπονητή, που δεν είναι άμοιρος ευθυνών, έχουν προαποφασίσει και «στήσει» την επιλογή. Έκατσαν και συμφώνησαν να πάρει ο καθένας τους «δικούς» του. Ο ένας τους συγγενείς και φίλους, ο δε άλλος να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις προς τους «εξωτερικούς» του εργοδότες. Που δυστυχώς για εκείνον, ο εν λόγω εργοδότης το γνώριζε ότι ο γιος του θα ήταν στην αποστολή και το διαφήμιζε εδώ και 15 μέρες ενώπιον όλων. Εδώ καταλήγουμε στον Γενικό Διευθυντή. Εφόσον κύριε δεν μπορείς να επιβάλεις την αξιοκρατία, παραιτήσου και πήγαινε σπίτι σου. Έτσι απλά.

Έτσι είναι κύριοι. Έχουμε παράπονο από τους πολιτικούς κλπ κλπ. Εδώ το ΑΠΟΕΛί μας οι ίδιοι που το διοικούν δεν το σκέφτονται. Και μετά περιμένετε να βγάλουμε παίκτες. Ε ρε ντροπή σας. Είστε όλοι μια από τα ίδια. Έρχονται οι ξένοι τεχνικοί διευθυντές (βλέπε Engel και Nasimento) και μέσα σε λίγους μήνες καταφέρνετε και τους διώχνετε για να κάνετε τα «δικά» σας.

Υπάρχουν ακόμα τόσα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος. Σε λίγη ώρα αναχωρούν για Βαρκελώνη και μέσα στο αεροπλάνο θα πρέπει να σκεφτούν όσα έχουν ειπωθεί και να απαντήσουν. Αλλά ότι και να κάνουν, απαντήσουν δεν απαντήσουν, η αξιοπρέπεια τους στα μάτια των γονιών έχει φτάσει στο ναδίρ. Απλά, όλοι αναμένουν την επόμενη συνάντηση μαζί τους. Θα έχουν μούτρα να δουν τους γονείς; Με τέτοιο ξεπεσμό;

Δυστυχώς, και αυτό είναι που έχει σημασία, καταφέρατε και ρίξατε την ψυχολογία των αρίστων ποδοσφαιριστών που έχουν οι ακαδημίες μας. Τους μάθατε ότι και στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να γνωρίζεις κάποιους για να προοδεύσεις. Ίσως είναι ΑΥΤΟΣ ο λόγος που ως ΑΠΟΕΛ δεν έχουμε καταφέρει να δούμε παίχτη από την ακαδημία μας. Αφού οι καλοί χάνονται και ο λόγος είστε εσείς.

Καταλήγοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις μεγαλύτερες μας ευχές για την ομάδα των U19, γιατί εκτός από όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που λόγω της μεγάλης τους ποιότητας θα είναι κρίμα να μην έχουν μια καλή παρουσία.

Απευθυνόμενοι σε αυτούς τους λέμε τα ακόλουθα:

Μπορείτε. Κλείστε τα μάτια σας στις φαιδρότητες των υπευθύνων. Παίξτε για εσάς, ΠΑΙΞΤΕ κυρίως για ΕΣΑΣ. Και ευχόμαστε να σας δουν κάποιοι που νοιάζονται για το ποδόσφαιρο στην πραγματική του διάσταση και μακάρι να σας πάρουν μακριά από αυτό τον μικρόκοσμο της Κύπρου. Δυστυχώς για τον ΑΠΟΕΛ μας φυσικά. Ευτυχώς όμως για εσάς…. γιατί, και είναι με λύπη που αναφέρεται αυτό, δεν έχετε μέλλον με αυτούς που ορίστηκαν να σας διοικούν, είτε ως Γενικοί και Τεχνικοί Διευθυντές, είτε ως Προπονητές.

Καλή σας τύχη. Θα σας χρειαστεί.

Ομάδα γονιών Ακαδημίας ΑΠΟΕΛ

Έχουμε λάβει την πιο πάνω επιστολή από γονείς παιδιών των ακαδημιών μας και ήταν υποχρεώση μας να την δημοσιεύσουμε και ελπίζουμε οι αρμόδιοι για τα θέματα ακαδημιών, Σάββας Παρασκευάς, και οι προπονητές, Σταυρός Γεωργίου και Άντρος Πετρίδης, να δώσουν τις εξηγήσεις τους στα πιο πάνω σοβαρά ερωτήματα.

Like
Share
Tweet