Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τιμούρ έχεις SMS: Κάνε αυτά που πρέπει

kaspagia_apoelΤα τελευταία χρονιά μετά που έφυγε από προπονητής μας ο Ιβάν, έχουμε αλλάξει 4 προπονητές μέσα σε 3 χρόνια. Μπορεί να πήραμε 2 Double και 1 πρωτάθλημα, να μπήκαμε τρεις συνεχόμενες χρονιές σε Ευρωπαϊκούς ομίλους, πράγμα που δεν το έχουμε ξανακάνει ποτέ στην ιστορία μας, αλλά δεν έχουμε την ομάδα που θα θέλαμε να έχουμε όλοι εμείς οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ. Αυτή την στιγμή υπάρχει στην ομάδα μας ένας προπονητής που δεν μπορεί κανείς να τον αμφισβήτησει και κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό για αυτόν. Αφού είναι προπονητής αξίας και δεν τον αμφισβητά κανείς τότε πρέπει να τον στηρίξουμε και να τον αφήσουμε να δουλέψει όπως εκείνος θέλει, όπως ακριβώς κάναμε και με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ξεχνούν όλοι πως ο Ιβάν έκτισε την ομάδα μας. Να σας το θυμίσουμε ….

Ο Γιοβάνοβιτς δεν ήρθε καλοκαίρι στο ΑΠΟΕΛ όμως μας έβαλε στους ομίλους. Ήρθε την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη 2008 και κάποιοι ποδοσφαιριστές είχαν ήδη αποκτηθεί από τον προκαθήμενο του Ουζουνιδη. Ο Ιβάν ξεκίνησε σκληρή δουλειά και στο τέλος της σεζόν κερδίσαμε το κύπελλο. Το καλοκαίρι 2008 είχε όλο το χρόνο να δουλέψει με την ομάδα, να κάνει τις προσθαφαιρέσεις που ήθελε και με την δική του φιλοσοφία έκτισε μια ομάδα που πήρε στο τέλος της χρονιάς το πρωτάθλημα. Έκανε ξανά τις προσθαφαιρέσεις του το καλοκαίρι του 2009 και η ομάδα μας μπήκε για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Το συμπέρασμα είναι ότι ο πιο σπουδαίος μέχρι αυτή την στιγμή προπονητής της ομάδας μας κ. Ιβάν Γιοβανοβιτς, χρειάστηκε μήνες και χρόνο για να μας φτιάξει ομάδα γιατί κανένας προπονητής δεν κρατά μαγικό ραβδί. Θέλουν όλοι το χρόνο τους για να δουλέψουν και πρέπει εμείς να κάνουμε υπομονή.

Έτσι Τιμούρ έχεις SMS από εμάς και γράφει ότι έχεις το πρόσταγμα να μας φτιάξεις μια ομάδα που να την βλέπουμε στο γήπεδο και να χαιρόμαστε όπως επίσης, αυτή η ομάδα που θα φτιάξεις να είναι στα οικονομικά μας πλαίσια δηλαδή, πρέπει να μειώσεις το budget της υφιστάμενης ομάδας μας σε λογικότατους αριθμούς για να μπορούμε όλοι μας να κοιμόμαστε τα βράδια. Εάν αυτή η ομάδα που θα μας φτιάξεις, κ. Τιμούρ, θα αποτελείται από τους Πίερο, Αντωνιάδη, Αρτυματά, Παπαφώτη και πολλούς άλλους να το κάνεις και να μην ακούς κανένα. Ότι πρέπει να γίνει για να ξανάκτιστεί η ομάδα μας, θα πρέπει να τολμήσουμε να το κάνουμε. Δεν θα κάνει ότι θέλει ο κάθε προπονητής της κερκίδας που ανοίγει το στόμα του και λέει μπούρδες.

Κάποιοι επιτέλους πρέπει να μάθουν να κρατάνε το στόμα τους κλειστό και να αφήσουν τον υπεύθυνο, δηλαδή τον προπονητή, να κάνει την δουλειά του. Η γλωσσά όλων μας να μπει στο στόμα μας και να βγαίνει μόνο όταν θα φωνάζουμε συνθήματα υπέρ της ομάδας μας. Μόνο έτσι θα ξανακτίσουμε ομάδα μοντέλο. Με να αλλάζουμε προπονητές δεν πάει η βαλίτσα μας και πολύ μακριά. Ούτε με το να κατακτούμε το πρωτάθλημα δεν καταφέρνουμε και κάτι.  Η καιροί έχουν αλλάξει και η ομάδα μας έχει μπει σε μονοπάτια που μόνο με συμμετέχει στους ομίλους μπορεί να επιβιώσει. Πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα που είναι αντίθετα δηλαδή, να μειώσουμε το budget μας και να έχουμε επίσης ομάδα που να μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα και να μπει και ομίλους. Μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό; Ναι μπορούμε!!! Φτάνει να αφήσουμε τον άνθρωπο να δουλέψει και θα τα καταφέρει γιατί είναι πολεμιστής και δεν συμβιβάζεται με την αποτυχία.

Τιμούρ Κεσπάγια κάνε αυτά που πρέπει να κάνεις για να ξανακτίσουμε μια ομάδα υγιές ποδοσφαιρικά και οικονομικά για να έχουμε παρών και μέλλον, τώρα που οι υπόλοιπες ομάδες είναι στα κάτω τους.

APOEL IS A TEAM WITHOUT LIMITS

Hitman

Like
Share
Tweet