Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το πόσο μεγάλη θα είναι η ανηφόρα, εξαρτάται μόνο από εμάς

high_roadΗ ποδοσφαιρική μας ομάδα τον τελευταίο καιρό πέρνα πολύ δύσκολες μέρες για πολλούς και διαφόρους λόγους. Για να γίνει ένα κακό δεν συμβαίνει γιατί έγινε μόνο ένα λάθος, αλλά αρκετά. Εμείς είμαστε φίλαθλοι και οπαδοί του ΑΠΟΕΛ και το μόνο που ζητάμε είναι η ομάδα μας να κερδίζει και να κατακτήσει τους τίτλους. Ακούγετα πολύ απλό και εύκολο,αλλά πράγματι μπορεί αυτό να γίνεται κάθε χρόνο; Σίγουρα έχουμε το μεγαλύτερο οικονομικό εκτόπισμα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο νησί μας και έπρεπε βάση λογικής να ήμασταν στην κορυφή και με διαφορά..αλλά…

Αυτά τα πράγματα δεν είναι με το οικονομικό εκτόπισμα που κερδίζονται αλλά με την σωστή στρατηγική και με ένα πλάνο 3-4 χρόνων μπροστά. Δυστυχώς η ομάδα μας σ’αυτό το πλάνο δεν επένδυσε σωστά και τώρα έχουμε να ανεβούμε μια μεγάλη ανηφόρα. Αυτό παθαίνουν όλες οι μεγάλες ομάδες του κόσμου έκτος σε μια, στην Ελλάδα, που εκεί δεν έχουν πρωτάθλημα, αλλά κάτι σαν παιδική χαρά που αρχηγός είναι πάντα ένας. Τα παραδείγματα στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι πάρα πολλά και θα αναφέρουμε κάποιες ομάδες, Μάντσεστερ Γιουνάιτετ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Ρέαλ, Λιον, Γιουβέντους κ.α. Όλες αυτές που αναφέραμε είναι ομαδάρες που τα τελευταία χρόνια έχουν τα χάλια τους και το οικονομικό τους εκτόπισμα είναι τεράστιο. Αυτές οι ομάδες, όπως και η δική μας, δεν επένδυσαν στο μέλλον και έβλεπαν μόνο το παρόν.

Εμείς τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε πάρει 2 Double και έχουμε παίξει και στους Ευρωπαϊκούς ομίλους. Ακούγεται φανταστικό επίτευγμα για μια ομάδα σε ένα μικρό νησί να μπορεί να επιτύχει αυτά που καταφέραμε εμείς. Το μεγάλο λάθος σ’ αυτά τα δυο χρόνια είναι ότι αλλάξαμε 4 προπονητές για να καταφέρουμε αυτά τα επιτεύγματα. Εδώ ήταν που δεν επενδύσαμε στο μέλλον και βλέπαμε μόνο το παρόν και πως θα πάρουμε τους τίτλους γιατί όταν αλλάζει προπονητή κάθε λίγο και λιγάκι, τότε το πλάνο πάει περίπατο, αφού κάθε προπονητής έχει διαφορετική φιλοσοφία και προσέγγιση σε κάποια θέματα. Ένας προπονητής θέλει αρκετούς μήνες για να μπορέσει να κάνει μια ομάδα να δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει ξεχάσουν αυτά που ήξεραν με τον προηγούμενο προπονητή και να μάθουν τα θέλω του νέου προπονητή. Να μην πούμε και το άλλο, ότι αυτό το καθεστώς βοηθά κάποιους ποδοσφαιριστές να κάνουν τα δικά τους και να ‘τρώνε’ προπονητές όταν δεν τα βρίσκουν μαζί του.

Η εκάστοτε διοίκηση της ομάδα μας έπρεπε να έχει στην ‘πάντα’ κάποια λεφτά για τις δύσκολες χρονιές που θα έρχονταν για την ομάδα μας. Θα ήταν αφύσικο να πιστεύουμε ότι η ομάδα μας θα μπορούσε να ήταν κάθε χρόνο πρωταθλητής και κάθε χρόνο στους Ευρωπαϊκούς ομίλους. Κάποτε θα ερχόταν η στιγμή που η ομάδα μας θα έπρεπε να ξανακτιστεί, για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει για τα επόμενα πέντε χρόνια γιατί τόσο είναι η ποδοσφαιρική ζωή για μια σειρά ποδοσφαιριστών. Ο κορμός και οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας πρέπει να ανανεώνονται για να μπορεί η ομάδα να πρωταγωνιστεί. Οι νέοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται το χρόνο προσαρμογής τους, για να μπορέσουν να δέσουν με τους υπόλοιπους και με την φιλοσοφία της ομάδας. Εμείς αυτήν την περίοδο προσαρμογής δεν μπορούμε να την προσφέρουμε λόγο των κρίσιμων Ευρωπαϊκών μας παιχνιδιών μας που έχουμε το καλοκαίρι, και όταν η χρονιά ξεκινήσει χάλια, την πληρώνουν οι προπονητές και οι νέοι ποδοσφαιριστές και ‘φτου’ ξανά από την αρχή.

Όλα τα πιο πάνω χρειάζονται υπομονή και πλάνο για να υλοποιηθούν και πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Έχουμε αρκετή εμπειρία τώρα σαν οπαδοί, και εάν κοιτάξουμε πίσω, από τον καιρό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα καταλάβουμε πόσο λάθος είχαμε, που είχαμε την απαίτηση να παραιτηθούν κάποιοι προπονητές που πέρασαν από την ομάδα μας. Έχουμε όλοι τα δικά μας λάθη, και πρέπει αυτά να μας κάνουν πολύ πιο σοφούς για το καλό της ομάδας μας. Στην ζωή μας όλοι έχουμε βιώσει καλές και άσχημες εποχές. Είναι μέρος της ζωής και έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο.

Τώρα η ομάδα μας και όλοι εμείς οι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ, ανεβαίνουμε ένα μεγάλο ανήφορο με πάρα πολλές δυσκολίες αλλά να ξέρετε όλοι, ότι στο τέλος αυτού του ανήφορου θα υπάρχει μια κατηφόρα, που όταν ξεκινήσουμε θα παρασύρουμε όλους όσους βρούμε μπροστά μας. Γι’αυτό όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε το ΑΠΟΕΛ μας να ανεβεί όσο πιο ανώδυνα και γρήγορα γίνεται αυτή την ανηφόρα για να είμαστε όλοι μαζί στην κατηφόρα. Το πόσο μεγάλη θα είναι η ανηφόρα, εξαρτάται από εμάς και μόνο εμάς, γι’ αυτό όλοι μας να προσπαθήσουμε να κάνουμε την ανηφόρα όσο πιο μικρή μπορούμε και στο τέλος θα νικήσουμε.

ΑΠΟΕΛ ΕΝΩΜΕΝΟ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟ

Hitman

Like
Share
Tweet