Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρυπημένοι , αφλογιστία και απαράδεκτοι

petrides_donisΜετά την είσοδο μας, στους ομίλους του Champions League και μετά το πρώτο μας παιχνίδι στο πρωτάθλημα, με την Σαλαμίνα, αυτό που βλέπουμε στους αγώνες πρωταθλήματος είναι πρωτόγνωρο για την ομάδα μας.  Έχει πάρα πολλά χρονιά, να δούμε τέτοια κατάσταση, σε τόσο παρατεταμένο χρονικό διάστημα, για την ομάδα μας. Στις αρχές, προσπαθούσαμε, να τα καλύψουμε με δικαιολογίες, περί κούρασης, καθαρού μυαλού κ.α. άλλες μπούρδες. Τώρα που μας τελείωσαν οι δικαιολογίες, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα.

Οι τρύπες που υπάρχουν στην άμυνα μας, είναι πρωτοφανές. Σε κάθε παιχνίδι δεχόμαστε εύκολα γκολ, και οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές, κάνουν πάρτι στην περιοχή μας.

Που είναι η σιδερένια, γρανιτένια άμυνα, που ήταν φημισμένο ο ΑΠΟΕΛ, ότι έτρωγε γκολ μόνο με αίτηση?

Που είναι οι αμυντικοί μας, όταν οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές είναι στην άμυνα μας και κάνουν τα δικά τους ανενόχλητοι?

Γιατί αλλάξαμε την τακτική μας και οι αμυντικοί μας, έγιναν κάτι άλλο και μένουμε εκτεθειμένοι στις ορέξεις της αντίπαλης ομάδας. Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε, τον αντίπαλο μας, πρώτα, πρέπει να προσέξουμε να μην δεχτούμε γκολ. Αυτό είναι το πρώτο συστατικό του πρωταθλητισμού. Είναι οι άμυνες που δίνουν τα πρωταθλήματα.

Ερχόμαστε τώρα στην αφλογιστία που έχουμε επιθετικά. Οι επιθετική μας γραμμή, σε πάρα πολλά παιχνίδια δεν μπορεί να σκοράρει περισσότερα από 1 το πολύ 2 τέρματα.

Τι στατιστικό είναι αυτό το  για το ΑΠΟΕΛ?

Μας παίρνει πολλά χρονιά πίσω, δεν ξέρω ούτε και εγώ πόσο. Τι είναι αυτός ο τρόπος ανάπτυξης που έχουμε, χωρίς σβελτάδα και καθαρό μυαλό. Είμαστε μια από τις πιο αργές και προβλεπτές επιθετικές γραμμές του πρωταθλήματος. Εάν δεν γυρίσουν όλοι οι αντίπαλοι ποδοσφαιριστές, εμείς δεν εκδηλώνουμε επίθεση!!!

Σίγουρα η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον προπονητή μας, τον κ. Δώνη, αλλά όλους μέσα στον Αρχάγγελο. Έχει όμως και ο κ. Δώνης, τα δικά του λάθη, για τον τρόπο που προσεγγίζει το κάθε παιχνίδι. Πρέπει κ. Δώνη, να προσέχεις την άμυνα σου, να μην την αφήνεις εκτεθειμένη, για να μην τρέχουμε πίσω στο σκορ. Γιατί τότε με μία επιθετική γραμμή, που βάζει μόνο ένα γκολ, και πέναλτι δεν ξέρει να εκτελεί, τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Ξεκίνα, πρώτα να κάνεις την άμυνα μας γρανίτη, και μετά να σάζουμε και τις υπόλοιπες γραμμές. Από τους πολλούς μεσοεπιθετικούς που έχουμε, ο ένας κουτουλά πάνω στον άλλο, και μέχρι να περάσει η μπάλα από τα ποδιά όλων, το πουλάκι έχει πετάξει. Η επιθέσει θέλει σβελτάδα και αποτελεσματικότητα.

Οι τουρίστες, γεροντάκια και μυγιάγγιχτους, είναι καιρός να μας αδειάσουν την γωνιά. Μια ζωή είναι πάνω στην ιατρική λίστα και πληρώνονται αθρά.

Εμείς πιστεύουμε, ότι σωστά έπραξε η διοίκηση και κράτησε τον προπονητή μας, αλλά πρέπει και αυτή να αναλάβει άμεσα δράση και να διορθώσει τα κακά έχοντας στον Αρχάγγελο. Το να αλλάζουμε προπονητές σαν τα πουκάμισα, είναι κατάντια, και κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό. Με την επόμενη αλλαγή προπονητή, πρέπει άπαντες να παραιτηθούν, γιατί έχουμε καταντήσει γελοίοι.

ΑΠΟΕΛ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ

Hitman

Like
Share
Tweet