Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μόνο έτσι επιβιώνουμε

economicΣτις τελευταίες γενικές συνελεύσεις της ομάδας μας, εταιρείας και σωματείου, εκτός από τα τρόπαια που κατακτήσαμε, αναφέρθηκαν και στις οικονομικές ζημιές που είχε η ομάδα μας, τον τελευταίο χρόνο. Κατακτήσαμε, πρωταθλήματα, κύπελα, μπήκαμε σε ευρωπαϊκούς ομίλους, βλέπε ποδόσφαιρο και φουτσαλ, τι άλλο πρέπει να κάνουμε για να έχουμε μια υγιέστατη οικονομική χρονιά; Που βαδίζουμε, και τι πρέπει να μετρήσουμε στο τέλος, όταν τα βάλουμε στην ‘πιλάντζα’; Τα τρόπαια και την δόξα ή την οικονομική διαβιώσει του ΑΠΟΕΛ. Εμείς δεν ξεχωρίσουμε ούτε εταιρεία, ούτε σωματείο. Ένα είναι το ΑΠΟΕΛ και πρέπει να τα βλέπουμε όλα συνολικά.

Να μιλήσουμε, για το ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ, που είναι το πιο δημοφιλέστερο άθλημα των ΑΠΟΕΛΙΣΤΩΝ, και από αυτό εξαρτούνται κατά κάποιο βαθμό και τα υπόλοιπα αθλητικά τμήματα του ΑΠΟΕΛ που τα έχει υπό την επίβλεψη του το Σωματείο μας. Τα τελευταία χρόνια η ποδοσφαιρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ, έχει σαρώσει τα πάντα στο νησί μας, μπαίνει ανελλιπώς σε ευρωπαϊκούς ομίλους, έχουμε τα περισσότερα εισιτήρια διαρκείας, και κάθε χρόνο κόβουμε τα περισσότερα εισιτήρια αγώνων. Τι άλλο πρέπει να κάνουμε ώστε αυτή η ομάδα να είναι οικονομικά υγειές, και να μην μας τρώει το άγχος κάθε χρόνο, εάν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, και εάν δεν μπούμε ομίλους….

Αυτή η κατάσταση έπρεπε να σταματήσει χθες, αλλά ας το κάνουμε σήμερα. Γνωρίζω ότι η διοίκηση μας, το έχει βάλει εδώ και κάποια χρόνια, σαν προσωπικός τους στόχος, να επιτύχουν αυτή την οικονομική εξυγίανση του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο όσο ακούγετε. Για να γίνει αυτό πρέπει, να γίνουν αρκετές θυσίες, και από τους διοικούντες, αλλά προπαντός από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Δεν λεμέ να κάνουμε οικονομικούς εράνους, αλλά να κάνουμε λίγο κράτει στα θέλω μας, για να μπορέσει η ομάδα, να μάθει να λειτουργεί με πολύ πιο μικρότερο προϋπολογισμό. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι ότι μπορεί να έχει αντίκτυπο στο τίτλο πρωταθλήματος.

Μπορεί, επειδή είχαμε ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, να κερδίσαμε, πρωταθλήματα, κύπελα και εισόδους μας στους ευρωπαϊκούς ομίλους, αλλά όταν στο τέλος μετρήσουμε τα ‘κουκιά’ μας, βγαίνουμε πλην. Αυτή η κατάσταση δεν μας αρέσει καθόλου, να πηγαίνουμε στις γενικές συνελεύσεις και να ακούμε ότι έχουμε ελλειμματικό προϋπολογισμό, μετά από μια χρονιά, που κατακτήσαμε το Double και μπήκαμε στους ομίλους του Europa League. Τι άλλο έπρεπε να κάνουμε δηλαδή, για να έχουμε οικονομικά αποθέματα; Να κατακτήσουμε το τρόπαιο του Europa League;

Πρέπει αυτή η κατάσταση να μας προβληματίσει όλους, πάρα πολύ σοβαρά, και να δώσουμε το μήνυμα στην διοίκηση μας, ότι πρέπει και συμφωνούμε να κάνει τις οικονομικές περικοπές, με όποιο κόστος αυτό συνεπάγετε. Δεν είπαμε να γίνουμε μια ομαδούλα, αλλά να μην έχουμε διπλάσιο ή και ακόμη τριπλάσιο προϋπολογισμό, από τις υπόλοιπες ομάδες τις τετράδας.

Μετάγραφες αεροδρομίου, και κερασάκια στην πάντα. Από αυτές είμαστε χορτασμένοι. Οι ακαδημίες μας, εδώ και κάποια χρόνια, κατακτούν τα πρωταθλήματα, σε ρυθμό ρουτίνας. Αποκλείετε, να μην υπάρχουν ικανοί ποδοσφαιριστές, που να μην μπορούν να πάρουν την θέση, όπως του Ναφιου, Εστρελα και πολλών άλλων. Για παράδειγμα, από την στιγμή που δεν κρατήθηκε ο Αμοριν, κακώς για εμένα, αλλά αυτή ήταν η απόφαση του προπονητή μας, γιατί να πάμε να φέρουμε άλλο ξένο ποδοσφαιριστή για τέταρτο, αφού ήδη έχουμε πρωτοκλασάτους, σαν Καρλαο, Μερκης και Αστιθ, και να μην αφήσω το Ραφαήλ για τέταρτο. Κάνοντας το αυτό θα κερδίσω και ποδοσφαιριστή για το μέλλον και θα εξοικονομήσουμε και αρκετά λεφτά.

Με αυτό το σκεπτικό, όλες οι ομάδες και τμήματα του ΑΠΟΕΛ, πρέπει να λειτουργούνε. Να έχουμε ξένους και κοινοτικούς ποδοσφαιριστές, πρωτοκλασάτους σε κάποιες θέσεις, αλλά οι αντικαταστάτες τους να είναι παιδιά των ακαδημιών μας για να μάθουν από αυτούς και να γίνουν κάποια μέρα και αυτοί πρωτοκλασάτοι. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να επιζήσουμε οικονομικά, και θα μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Το είπα και το ξαναλέω, ότι για να γίνουν αυτά, θέλει θυσίες, υπομονή και πίστη από εμάς τους οπαδούς και φίλαθλους. Τα παλιά παθήματα μας, πρέπει να μας γίνουν μαθήματα και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Ο ΑΠΟΕΛ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟ ΘΑ ΖΕΙ

Hitman

Like
Share
Tweet